Energetska preskrba gospodinjstev

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
Duška se norca dela iz vas. Tisti ki ste imeli več kot 2 matematiko v osnovni šoli boste hitro izračunali razliko med 5% znižanjem v 1.čb in 3,4% povišanjem v 2.čb!
3. in 4.čb sta itak finančno nepomembna.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
kaka duška, sej si ni ona tega zmislila... zdaj je pač morala mal cene spustit, naslednji korak je pa odstop, da si bo lahk golob svojga nastavil.
ti si verjetno volil zanjga, tako zgleda.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
Malo mešaš. Duška je Golobov kader, cene pa določa Agencija kjer je ona direktorica in zanimivo: strokovnjaki podpirajo spremembo omrežnine, ki se je pravkar zgodila, to zdaj pa so zgolj modificirane cene za 2025, ki bi jih itak morali objaviti.
Če še nisi opazil, že dva meseca pišem, da si bo Duška iskala službo še pred novim letom.

Ne nisem volil Goloba.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
Malo brainstorminga:

Svet Agencije za energijo je 29. decembra 2015 na podlagi izvedenega javnega natečaja za direktorico imenoval Duško Godina, univerzitetno diplomirano pravnico, ki je od 21. oktobra lani opravljala naloge v. d. direktorja. Duška Godina je funkcijo direktorice Agencije za energijo prevzela 1. januarja 2016, in sicer za obdobje šestih let.

Agencija, ki opravlja naloge državnega energetskega regulatorja, deluje že od leta 2001. Zadnji energetski zakon, sprejet leta 2014, je močno povečal obseg njenih nalog in pristojnosti na energetskem področju.

Nova direktorica, ki je v agenciji sicer zaposlena že od leta 2005, je poudarila, da med ključnimi cilji ostajajo spodbujanje razvoja zanesljivih in učinkovitih sistemov za prenos in distribucijo električne energije in zemeljskega plina ter doseganje največjih koristi za odjemalce z zagotavljanjem učinkovitega in konkurenčnega energetskega trga. Pri tem si bo prizadevala, da bo agencija svoje naloge izvajala odgovorno, zakonito in stroškovno učinkovito ter v korist vseh udeležencev trga.

12. oktobra 2021 ji je Svet Agencije podaljšal mandat še za 6 let od 1.1.2022 dalje.

V svetu Agencije so strokovnjaki imenovani na predlog Ministrstva za infrastrukturo v državnem zboru. & članov se menja polovično vsake 3 leta, tako so ob zadnjem imenovanju Godine bili v svetu trije člani iz časa Janševe vlade in trije iz časa predhondnih. Najmanj enega člana (Kopač) so zamenjali v času Golobove vlade in ta zelo goreče podpira novo omrežnino.

Mogoče pa imaš prav in je Duška Janezova podtaknjenka.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
ksz

Malo spremljam svojo porabo iz vidika moči in nam nagaja samo indukcija, vse drugo v hiši je irelevantno, tudi če karikiram, vse laufa, samo, da indukcija zraven ni prižgana. Kadar kuhamo (zjutraj čaj in kofe), popoldan kosilo, imamo 4 - 5kW špice, ostalo vse pod 2kW. Vključuje STČ, hišno TČ, vzporedno peletno kurilnico, pralne, sušilne stroje, vse pod skupno 2kW, babuške se minimalno fenajo,..

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
Induktivno nastavi na manj in ne na full pa bo.

Pri nekaterih se da omejiti tok v nastavitvah.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
955
144
43
Pa res! Mogoče na 10%, ne bo špic. In pri ostalem, bojler z grelcem 200W, pranje vsega na 20C...
Pa še bolje, navadite se na gazpačo, odklop šporgeta.
Tako potem prišparaš 10 EUR mesečno.

• Haha
  • Ljubezen
Reactions: CLIO15 in Samo Svoj

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
No, no, to so opažanja za pomoč ostalim, ki jih ta tema zanima. En špricer mogoče? Indukcija je AEG, na enem kuhališču lahko cukne 3,5kW na boosterju, ki se ne uporablja. No se, edino za kuhanje juhe. Drugo je neuporabno, ker je premočno. Ostale stopnje so do 12, po občutku do 2kW in še močnejši 13, 14 ter končni booster. Max lahko cukne 7kW na dveh kuhališčih. To je moj mega porabnik, ostalo je drobiž v hiši. In še enkrat, samo opažanje, za info.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
zaradi nove omrežnine se bo meni mesečni račun za elektriko zmanjšal za celih 1,04 EUR v višji sezoni in 0,04 EUR v nižji sezoni
Duška se norca dela iz vas. Tisti ki ste imeli več kot 2 matematiko v osnovni šoli boste hitro izračunali razliko med 5% znižanjem v 1.čb in 3,4% povišanjem v 2.čb!
3. in 4.čb sta itak finančno nepomembna.
zaradi nove omrežnine se bo meni mesečni račun za elektriko zmanjšal za celih 1,04 EUR v višji sezoni in 0,04 EUR v nižji sezoni, pri dogovorjeni moči 5,3kW. pri tistih z nižjo dogovorjeno močjo bo to še manj. mislim da bom zdaj lažje prebrodil skozi to mrzlo zimo , hvala Duška in hvala Robi, ker sta se tako zavzela zame.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
955
144
43
No, no, to so opažanja za pomoč ostalim, ki jih ta tema zanima. En špricer mogoče? Indukcija je AEG, na enem kuhališču lahko cukne 3,5kW na boosterju, ki se ne uporablja. No se, edino za kuhanje juhe. Drugo je neuporabno, ker je premočno. Ostale stopnje so do 12, po občutku do 2kW in še močnejši 13, 14 ter končni booster. Max lahko cukne 7kW na dveh kuhališčih. To je moj mega porabnik, ostalo je drobiž v hiši. In še enkrat, samo opažanje, za info.

Oprosti,
nisem se hotel hecat iz tvoje objave, ki se mi zdi informativna in koristna.
Predlog CLIO se mi je zdel butast. Da kuhaš juho pol časa dlje, npr.. Al pa steaka ne zapečeš, sam mal pokuhaš na manjši moči...
Glavni porabniki v veliki večini gospodinjstev so itak grelci (šporget, pečica, bojler, fen, kalorifer, vroča voda v pralnem/pomivalnem stroju,...). Vsak sam presodi, kaj se mu splača prilagajati, strošek omrežnine je itak znan in po mojem zdaleč ni tako drakonski, da bi obračal navade na glavo ali porabljal svoj čas za brezveze.

• Všeč mi je
Reactions: sass

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
indukcij zakurblat 7,5 minut pred koncem bloka in ugasnit 7,5 minut po začetku novega bloka. Edino tako bo šlo.

Časi velikih stenskih ur v kuhinji se vračajo. prodam nalepke za označevanje blokov .

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.851
682
113
Indukcija lahko res veliko potegne, sploh če je priklopljena na 2 fazi in laufaš turbo na več kuhališčih hkrati.

Ampak... treba vedeti da se tu na koncu gleda povprečje 15-min intervala, ti pa ne boš 15 min kuril indukcijo na Turbo ker bo verjetno hrana tačas že zoglenela. Razen če greješ 100L pisker vode? ;)