Energetska preskrba gospodinjstev

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.924
1.462
113
Danes bo Mervar na GZS predstavil stanje na področju omrežnine. Minister Kumer pa ukrepe, ki jih bo ob krizi v Perzijskem zalivu pripravila država.

Vojna v Perzijskem zalivu povečuje negotovost na globalnih energetskih trgih ter neposredno vpliva na cene in zanesljivost dobav nafte, zemeljskega plina in električne energije, kot tudi številnih produktov, ki temeljijo na energentih (aluminij, umetna gnojila, plastika ipd.). Prav tako se pojavljajo zamude v ladijskem prometu. Ključno tveganje za Evropo in Slovenijo ostaja prelivanje rasti cen energentov v končne cene pogonskih goriv, električne energije, hrane in številnih drugih izdelkov. Za Slovenijo to pomeni dodaten pritisk na stroške podjetij, slabšanje konkurenčnosti in večjo negotovost pri načrtovanju proizvodnje.
Delo od doma povsod, kjer je to mogoče (praktično vse pisarne) naj zapovedo, pa bo manj porabe goriva, manj stroškov za podjetja (potni stroški ...) ipd ... Not a rocket science.
Pa še manj gneče na cestah :cool:

gr69

Guru
15. dec 2009
12.194
3.206
113
še v SLO - ampak komaj
Komaj smo se prbližno losal te gluposti, pa gremo spet nov krog.

No, no - ni blo fse glupost - prazne AC so ble
prav lepo pozitivni izkupiček dela od doma (ups, v povezavi s Covidom to - pozitivno - nekak ne zveni prav).
Drugače pa ja - samo to še manjka, da se “zapove” vsesplošno delo od doma - redimo tudi učitelji, ker ne bodo pomislili, da pač vsi starši ne bodo mogli delati od doma.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.924
1.462
113
Sem napisal kjer je mogoče. Torej šole so lahko čisto lepo odprte, manjka goriva, ne zdrave pameti, pa tudi epodemija ne razsaja. Pa UE lahko tudi zlahka delajo (in morajo). Ampak backoffice je pa zlahka od doma (in prv je tako).
Šef, ki ima težave z delom od doma pa nima kaj na svojem položaju delat.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

corsol

Guru
11. mar 2010
4.002
1.483
113
Sem napisal kjer je mogoče. Torej šole so lahko čisto lepo odprte, manjka goriva, ne zdrave pameti, pa tudi epodemija ne razsaja. Pa UE lahko tudi zlahka delajo (in morajo). Ampak backoffice je pa zlahka od doma (in prv je tako).
....šefov ki imajo s tem problem, ali jim gre v nos, ni malo.
Je pa tudi res , da delo od doma marsikdo izkorišča.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
Delo od doma ubija kolektiv, po 5 letih te neumnosti je to že jasno. Sicer imaš pa v sosednji temi od tvojega bivšega kolega nakladača Prebila rešitev za 40% prihranek goriva, bomo lahko normalno delal v pisarnah in ne doma, sam po avtocestah se bomo svaljkal 100 na uro.
Jorgensen naj se raje spravi k sebi in neha snovat kako še bolj jebat Evropejce v glavo in začne rajši tuhtat kako iz energetske zablode, ki se ji reče zeleni prehod.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

corsol

Guru
11. mar 2010
4.002
1.483
113
Delo od doma ubija kolektiv, po 5 letih te neumnosti je to že jasno. Sicer imaš pa v sosednji temi od tvojega bivšega kolega nakladača Prebila rešitev za 40% prihranek goriva, bomo lahko normalno delal v pisarnah in ne doma, sam po avtocestah se bomo svaljkal 100 na uro.
Jorgensen naj se raje spravi k sebi in neha snovat kako še bolj jebat Evropejce v glavo in začne rajši tuhtat kako iz energetske zablode, ki se ji reče zeleni prehod.
Po avtocestah v konici se že sedaj svaljka 100 ali manj....bliže LJ ko si večja je verjetnost ( tudi zastojev ) .
Še mal bolj vse centralizirat , .....

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sousis

Guru
16. nov 2019
1.870
1.277
113
Delo od doma ubija kolektiv, po 5 letih te neumnosti je to že jasno.

Delam v fully remote podjetju, ki na tak način deluje že veliko več kot 5 let, pa ni videti, da bi kaj ubijalo kolektiv. Se je pa treba zadeve lotit z malo zdrave pameti, ne pa da samo rečeš "lahko delaš od doma" in pričakuješ , da bo vse ostalo isto.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
Delam v fully remote podjetju, ki na tak način deluje že veliko več kot 5 let, pa ni videti, da bi kaj ubijalo kolektiv. Se je pa treba zadeve lotit z malo zdrave pameti, ne pa da samo rečeš "lahko delaš od doma" in pričakuješ , da bo vse ostalo isto.
Odvisno od narave dela, ne pa kar napočez, enkrat zarad smrtonosnega virusa, drugič zarad Hormuza.

• Všeč mi je
Reactions: corsol

sousis

Guru
16. nov 2019
1.870
1.277
113
Odvisno od narave dela, ne pa kar napočez, enkrat zarad smrtonosnega virusa, drugič zarad Hormuza.

To se pa strinjam. Ampak zelo veliko je služb kjer ljudje hodijo v pisarno tipkat maile in viset na telefonu ali online sestankih, in je čist vseeno, če bi to počeli od doma. Mislim da to spada pod moje "lotiti se z malo zdrave pameti" - valda ne boš odredil tega vse počez.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
Zanimivo, da v praksi tam, kjer imajo primerno orgnizirano, to seveda niti slučajno ne drži.
Še enkrat, odvisno od dela. Članke tipkaš in na mejle odgovarjaš lohk vedno od doma. Ko je treba glave skup staknit je od doma mal težje.
Ampak važno da bo to, pa 100 na uro po AC rešil krizo. Priceless. Ti bi bil za Bruselj taman.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.688
3.698
113
Še enkrat, odvisno od dela. Članke tipkaš in na mejle odgovarjaš lohk vedno od doma. Ko je treba glave skup staknit je od doma mal težje.
To seveda ni res. Poznam ljudi kateri so na visokih položajih v različnih firmah (farmacija, bančništvo...) in delajo od doma, ker praktično velika vecina njih dela do doma. Vsi veliki posli se sklepajo na ta način.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
To seveda ni res. Poznam ljudi kateri so na visokih položajih v različnih firmah (farmacija, bančništvo...) in delajo od doma, ker praktično velika vecina njih dela do doma. Vsi veliki posli se sklepajo na ta način.
Ja seveda, sploh farmacija in bančništvo gre od doma. Na Brodnjakovem nivoju mogoče. Tisti ki v NLB dejansko delajo denar ne morjo od doma delat, čeprav Brodnjak to sanja. Razvoj v farmaciji gre tud ful u izi od doma.
Mal resnosti ne bi škodilo.
IT podpira recimo gre dons na daljavo super, kaj drugega recimo pa nikakor, zato se dela od doma ne zapoveduje, kot bi nekateri radi, ampak se to uvaja s premislekom. Tako da je to še kako res. Vsega se ne da delat od doma.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.688
3.698
113
Ja seveda, sploh farmacija in bančništvo gre od doma. Na Brodnjakovem nivoju mogoče. Tisti ki v NLB dejansko delajo denar ne morjo od doma delat, čeprav Brodnjak to sanja. Razvoj v farmaciji gre tud ful u izi od doma.
Mal resnosti ne bi škodilo.
IT podpira recimo gre dons na daljavo super, kaj drugega recimo pa nikakor, zato se dela od doma ne zapoveduje, kot bi nekateri radi, ampak se to uvaja s premislekom. Tako da je to še kako res. Vsega se ne da delat od doma.
Dej ne lupaj na pamet. Če že brodnjaka omenjaš, je model steral več kot pol ljudi na delo od doma. Stolpnico TR2 bojo prodali in ljudi že selijo na Šmartinko, kjer je prostora samo za manj kot pol zaposlenih in tisti kateri delajo od doma imajo pogodbe 4/1. To pomeni en dan na lokaciji, ostalo od doma. Pisalne mize si šerajo in rotirajo.
Posli se sklepajo s številkami, katere ti verjetno niti ne znaš prav napisat. Gre lažje on line, kot pa fizično v povsem premejhni pisarni. Jasno, da rabiš nekoga v poslovalnici, da kakšno stvar porihta, ampak to se krči. Zelo.
Soseda je farmacevtka in vse posle sklepa od doma. Občasno leti za par dni v kakšno eksotično deželo, da se osebno spoznajo z novimi strankami, ostalo se fura od doma. Ona niti ne hodi na lokacijo. Jasno, da fizični razvoj in miksanje sestavin ne gre od doma.
Sosed je član uprave naftne družbe in kadar se mu ne da kravate nataknit pač dela od doma.
Zdej pa če Kalbo in sodelavci ne znajo/zmorejo posla spelat online, še ne.pomeni, da se ne da in da to ne gre.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

henkl

Majstr
18. nov 2019
624
388
63
Dej ne lupaj na pamet. Če že brodnjaka omenjaš, je model steral več kot pol ljudi na delo od doma. Stolpnico TR2 bojo prodali in ljudi že selijo na Šmartinko, kjer je prostora samo za manj kot pol zaposlenih in tisti kateri delajo od doma imajo pogodbe 4/1. To pomeni en dan na lokaciji, ostalo od doma. Pisalne mize si šerajo in rotirajo.
Posli se sklepajo s številkami, katere ti verjetno niti ne znaš prav napisat. Gre lažje on line, kot pa fizično v povsem premejhni pisarni. Jasno, da rabiš nekoga v poslovalnici, da kakšno stvar porihta, ampak to se krči. Zelo.
Soseda je farmacevtka in vse posle sklepa od doma. Občasno leti za par dni v kakšno eksotično deželo, da se osebno spoznajo z novimi strankami, ostalo se fura od doma. Ona niti ne hodi na lokacijo. Jasno, da fizični razvoj in miksanje sestavin ne gre od doma.
Sosed je član uprave naftne družbe in kadar se mu ne da kravate nataknit pač dela od doma.
Zdej pa če Kalbo in sodelavci ne znajo/zmorejo posla spelat online, še ne.pomeni, da se ne da in da to ne gre.
Hudi teli tvoji prjatli,ampak kolikor vidm sta dva od treh navadna nastavljenca,ki brez pogojno poslušata navodila.Zmer mi je bilo zanimivo,da noben od naših kao super duper managerjev ni bil iskan od korporacij ,kjer se res deli ornk denar.Zmanjševanje števila poslovalnic pa zaposlenih ni znak da obvladajo svoj posel.Dobre firme širijo kader ne pa manjšajo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj