Energetska preskrba gospodinjstev

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.414
11.124
113
Dej ne lupaj na pamet. Če že brodnjaka omenjaš, je model steral več kot pol ljudi na delo od doma. Stolpnico TR2 bojo prodali in ljudi že selijo na Šmartinko, kjer je prostora samo za manj kot pol zaposlenih in tisti kateri delajo od doma imajo pogodbe 4/1. To pomeni en dan na lokaciji, ostalo od doma. Pisalne mize si šerajo in rotirajo.
Posli se sklepajo s številkami, katere ti verjetno niti ne znaš prav napisat. Gre lažje on line, kot pa fizično v povsem premejhni pisarni. Jasno, da rabiš nekoga v poslovalnici, da kakšno stvar porihta, ampak to se krči. Zelo.
Soseda je farmacevtka in vse posle sklepa od doma. Občasno leti za par dni v kakšno eksotično deželo, da se osebno spoznajo z novimi strankami, ostalo se fura od doma. Ona niti ne hodi na lokacijo. Jasno, da fizični razvoj in miksanje sestavin ne gre od doma.
Sosed je član uprave naftne družbe in kadar se mu ne da kravate nataknit pač dela od doma.
Zdej pa če Kalbo in sodelavci ne znajo/zmorejo posla spelat online, še ne.pomeni, da se ne da in da to ne gre.
Ti zdej resno misliš da se bom zapletel s tabo v novo nabijanje? Pozabi.

• Haha
Reactions: nemenabijat

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.686
3.698
113
Hudi teli tvoji prjatli,ampak kolikor vidm sta dva od treh navadna nastavljenca,ki brez pogojno poslušata navodila.Zmer mi je bilo zanimivo,da noben od naših kao super duper managerjev ni bil iskan od korporacij ,kjer se res deli ornk denar.Zmanjševanje števila poslovalnic pa zaposlenih ni znak da obvladajo svoj posel.Dobre firme širijo kader ne pa manjšajo.
Meni je itak vseeno kako kdo dela. Kar se tiče pa dobre ali pa slabe firme je pa najbrž tako, da je nekdo poštudiral, da ima manjše stroške s prostori, ogrevanjem in vzdrževanjem teh, če folk dela od doma. Poslovalnice zapirajo in folk silijo da se začne ukvarjat z digitalnimi rešitvami. Tiste nekaj % kateri pa niso tega zmožni, pa ybg, postranska škoda.
Meni je itak vseeno za to, hotu sem samo napisat, da se oddaljeno lahko naredi dosti več, kot pa samo članke tipka in na mejle odgovarja.

henkl

Majstr
18. nov 2019
622
387
63
Meni je itak vseeno kako kdo dela. Kar se tiče pa dobre ali pa slabe firme je pa najbrž tako, da je nekdo poštudiral, da ima manjše stroške s prostori, ogrevanjem in vzdrževanjem teh, če folk dela od doma. Poslovalnice zapirajo in folk silijo da se začne ukvarjat z digitalnimi rešitvami. Tiste nekaj % kateri pa niso tega zmožni, pa ybg, postranska škoda.
Meni je itak vseeno za to, hotu sem samo napisat, da se oddaljeno lahko naredi dosti več, kot pa samo članke tipka in na mejle odgovarja.
Naslednja stopnja dela od doma je zmanjševanje kadra.Že velikokrat videno,samo managerji temu zdaj rečejo optimizacija poslovanja.

• Všeč mi je
Reactions: sad

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.917
1.462
113
Še enkrat, odvisno od dela. Članke tipkaš in na mejle odgovarjaš lohk vedno od doma. Ko je treba glave skup staknit je od doma mal težje.
Razloži to v firmah, kjer imajo kup ekip, kjer so ljudje, ki "stikajo glave", na različnih lokacijah.
Da ne bo pomote: v določenih primerih je v živo bolje. Ali v pisarni ali celo kaki organizirani "brainstormingi" na lokaciji čisto izven firme, brez motečih elementov ipd ...
100 na uro je ba bedarije. Lepo bi pustili trošarine, kot so bile, pa bi naj se folk odloči, kako hitro bo vozil ...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.588
5.457
113
Enostavna rešitev.

Skupni znesek dajatev trošarina, prispevki in DDV naj bo enak kot pred krizo.
Država dobi isto, ostalo pa bog pomagaj, eni bodo se manj vozili ali šli na vlak, bus bicikl drugi pa bodo zamenjali fosilne kočije za električne.

• Všeč mi je
Reactions: SJTV1 in Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.808
9.042
113
Ce ne drugega, bo biciklirat bolj lustno. Pa folk bo bolj po omejitvah vozil, da ne bo tako samomorilsko za kolesarje. Nobena rec tok ne vzgaja, kot udarec po tošlu... Zdele je ta zadnji cajt kolo kupit, potem gredo cene seveda se bolj gor kot vse ostalo... Silver lining je povsod. Po drugi strani je pa to najava konec lepih casov za vse, ki ze imamo EVje.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

corsol

Guru
11. mar 2010
4.000
1.479
113
Razloži to v firmah, kjer imajo kup ekip, kjer so ljudje, ki "stikajo glave", na različnih lokacijah.
Da ne bo pomote: v določenih primerih je v živo bolje. Ali v pisarni ali celo kaki organizirani "brainstormingi" na lokaciji čisto izven firme, brez motečih elementov ipd ...
Multinaconalke imajo veliko tega ( dislocrane enote, zaposleni v timih z različnih držav, itd., pač delo na daljavo + velika fluktuacija taposlenih)in vse skupaj je lahko precej zmedeno.

Zaposleni iz iste firme ne vedo kaj se jim v firmi dogaja.......firma samozaverovana vase , čeprav stanje ni rožnato , odnos do drugih pa recej aroganten, in po njihivo so drugi krivi za slab rezultat.

Ne trdim pa, da je povsod enako.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.414
11.124
113
100 na uro je ba bedarije. Lepo bi pustili trošarine, kot so bile, pa bi naj se folk odloči, kako hitro bo vozil ...
Pametnjakovič. Jest pa pravim naj tebi nabijejo trošarine za energent ki ti poganja avto in ukinejo net metering. Bo bolj pravično razdeljeno, ker zdaj ni, pa še razmišljanje o neumnostih te bo minilo.

• Haha
Reactions: jonny77 in sajkek

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.917
1.462
113
Za moj energent plačujem trošarine. In ko so začasno ukinili OVE pripevek, sem jasno povedal, da je to bedarija.
Net metering pa ... Ko ga bodo, ga pač bodo. Najbolje bi bilo da dajo dobro subvencijo za hranilnik za tiste, ki gredo sami ven. Grem takoj na SPOT cene.

In ja, 100 na uro je bedarija.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.878
2.628
113
Dajmo raje zapret AC. Ali pa na lihe dni štajerko, na sode pa primorko. Proaktiven pristop, ponovno bo nam cel svet (pa i šire) zavidal!

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.178
1.357
113
Baubeginn für 100 Megawattstunden Speicher auf Gelände des ehemaligen Kohlekraftwerks von Uniper – pv magazine Deutschland https://share.google/XNtzbvVEFDkHGfvEc

Naši Ngen??
Ja, naš Ngen!

"Simbolično slovesnost ob začetku gradnje so v imenu podjetja Uniper izvedli Holger Kreetz, glavni operativni direktor, Jan Taschenberger, glavni operativni direktor podjetja New Green Power & Gas, in vodja projekta Harald Poppinga. NGEN so zastopali izvršni direktor in soustanovitelj Roman Bernard, direktorica marketinga Mirjam Bernard in Marco Scholz, generalni direktor podjetja NGEN Nemčija..... "