Energetska preskrba gospodinjstev

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Po pravici še vsi upajo da bo rus pustil plinsko pipico odprto in da bo elektrike v izobilju.
Tistim k so se spomladi smejali komentarju da kako bo laufala industrija naenkrat ni do smeha.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Sicer pa, glede na to da ima Jabe pa se kdo viske energije od SE, me res zanima kje je ovira da je ne "podarijo" preko suncontracta.
Koliko ze hocejo oni imeti za to pocetje?
Ce ne drugim pa privatnikom, ki bodo placevali po pol evra kWh. Privatnik bi pa tudi preko suncotracta "odkupoval" elektriko. Vecina najbrz lahko kako drugace dobi € za placilo elektrike dobljene preko suncontracta. Ce ne drugace pa s "kooperacijo "

Kje je ovira? Lahko ti povem zase... Je premalo, da bi oskrbela prijatelje ali druzino, razen morebiti mojih starsev, ki pa z eceja ne gresta. Pa se to za kako leto ali dve in zdaj naj placujem jaz in oni varscino v visini 500€, jima razlagam kam bo slo teh 500€ (kripto) in me mati tera nekam. Letos sem jo skoraj prepricala, da gre na geni ob teh zadnjih podrazitvah, ampak so zdaj cene zaklenjene, pa spet ni omembe vredne razlike. Ostalih - sosedov ali prijateljev ne pokrijem, potem pa kwh ni vec poceni. In dejansko bi jo podarila ali skompenzirala za kako uslugo, ki si jih tak ali tak kar naprej delamo.

To da grem pa jaz na FB pa iscem komu bom prodala pa za koliko, pa 10 folka, pa flikne ali pa ne... Sori, ni vredno. Sem sprasevala kako je z energijoplus alinkaj je ze, ki odkupuje pa nobeden ne ve, oni pa tudi na mail ne odgovarjajo. Tako da pac pustim petrolu, da jo prodaja po svoji tarifi, meni pa da 40€/leto za to.

Pod črto:
Ovira torej je, da se mi ne da z nakljucnimi Janezi zajebavati, ker zajebavala bi se... In mi je vseeno, ce placuje uradnemu prodajalcu 3x toliko, kot bi meni, ki elektrike takaltak ne smem prodajati.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ales85 in Hanzi

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Slišim da podjetja pospešeno montirajo IR panele za proizvodne hale.
Blokaši pa kupijejo EL radiatorje.

Zima bo prava

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
Kje je ovira? Lahko ti povem zase... Je premalo, da bi oskrbela prijatelje ali druzino, razen morebiti mojih starsev, ki pa z eceja ne gresta. Pa se to za kako leto ali dve in zdaj naj placujem jaz in oni varscino v visini 500€, jima razlagam kam bo slo teh 500€ (kripto) in me mati tera nekam. Letos sem jo skoraj prepricala, da gre na geni ob teh zadnjih podrazitvah, ampak so zdaj cene zaklenjene, pa spet ni omembe vredne razlike. Ostalih - sosedov ali prijateljev ne pokrijem, potem pa kwh ni vec poceni. In dejansko bi jo podarila ali skompenzirala za kako uslugo, ki si jih tak ali tak kar naprej delamo.

To da grem pa jaz na FB pa iscem komu bom prodala pa za koliko, pa 10 folka, pa flikne ali pa ne... Sori, ni vredno. Sem sprasevala kako je z energijoplus alinkaj je ze, ki odkupuje pa nobeden ne ve, oni pa tudi na mail ne odgovarjajo. Tako da pac pustim petrolu, da jo prodaja po svoji tarifi, meni pa da 40€/leto za to.

Pod črto:
Ovira torej je, da se mi ne da z nakljucnimi Janezi zajebavati, ker zajebavala bi se... In mi je vseeno, ce placuje uradnemu prodajalcu 3x toliko, kot bi meni, ki elektrike takaltak ne smem prodajati.
Mas vse prav - tud sam mam isto “matematiko”. Edin dve opombi mam - prejemnik (tvoja starsa) - placata 40€ varscine, proizvajalec pa res 500 (je v ceni ce ti Sonce dela).
Druga pa - da ni vezave.. tko da zelo verjetno prestavim starse od oktobra naprej (pokrivam z viski iz 2021), ter potem celo naslednje leto (pokrivam z viski 2022)… poleti 2023 montiram TC in gre fotr z 2024 nazaj na “klasiko”

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Jabe
Čemu je namenjena ta varscina.
Kdaj jo dobis nazaj(ko zapustiš sonce org?) Kaj so lahko razlogi da je ne dobis nazaj.
To jih se nisem vprašal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Jabe
Čemu je namenjena ta varscina.
Kdaj jo dobis nazaj(ko zapustiš sonce org?) Kaj so lahko razlogi da je ne dobis nazaj.
To jih se nisem vprašal.

V biti gre za to, da ti kupis neke njihove kripto žetone in jih potem, ko gres ven iz sistema, prodas. Kolikor so pac vredni. Lahko tudi nic. Tako so mi razložili. Takrat ni bilo nic omenjenega o nizji varscini za ostale (ki niso na samooskrbi) in nic ni "v ceni". Ponudba je toliko visja od konkurence ali pa se malo vec. Sem sigurna, da ce reces, da noces njihovega sistema, da ti toliko spustijo, ker drugace niso konkurencni.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Zraven tako primitivnega razmišljanja vladajočih, bomo vsi na mrzlem.
Postojncani imajo vsaj agregate doma.

Vsak mora kurit na tisto kar ima v kurilnici.
Ce se vsi vrzemo na elektriko je gotovo

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
jonny77 Ti dam moje, je lepo zloženo pred bajto, sam odpel, še zmontirat ti pomagam.

Sem mel včeraj naše Nemce na obisku. 15 let so jim vladajoči vsiljeval plin in jih silil metat ven peči na biomaso, zdej jim pa govorijo nej si kupjo peči na drva. Da o farsi emobilnosti niti ne začnem.
Ni to Golobizem, ampak predvsem švabski fail, ki ga bomo vsi drago plačal in Janšizem bi mel prav enake težave, če si kdo slučajno misli.