Energetska preskrba gospodinjstev

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
A se je v tole regulirano ceno plina ze kdo poglobil?

“Za gospodinjske in skupne gospodinjske odjemalce bo najvišja dovoljena cena na kilovatno uro 0,073 evra brez DDV.”

teh 0.073 € je kaj? Samo strosek plina? plin+omreznina+vsi dodatki razen ddv?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Tole me zanima, se dejansko izplača 3 slojna namesto 2? Nekaj sem bral na to temo in je pisalo, da se takšna po večini izplačajo pasivnim/nizkoenergetskim hišam, sicer pa kao ne.

pazi tudi na velikost okenskih povrsin, trislojna prepuscajo manj svetlobe. zanimivo bi bilo dobiti podatek o razliki, izr. razliko med enimi in drugimi z upostevanjem velikosti oken in to primerjati s predpisi o osvetljenosti prostorov.

v zadnjem bloku je zaradi takih oken vidno manj svetlobe, ampak kaj ces, projektanti tega se niso vzeli...

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
A ti si že vedno prepričan, da boš moral od novembra plačevati po 0,073? Jao bože...
...bizl, daj me razsvetli, koliko bom plačeval od novembra naprej...zelo bi ti bil hvaležen...si pogledal cenike prodajalcev plina???...sem vedel da ne...ti si kavč idiot...skregan z realnostjo , nabit s teorijo in ideologijo...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
...ti meni daj od novembra naprej, sedaj me ta tvoja ponudba, ki je 3x več kot sedaj plačujem ne zanima...
Pri Gen-I ne bi bili tako uspešni, če ne bi znali planirati malo dlje kot od danes na jutri. Te cene bodo zdržale kar nekaj mesecev dlje kot do novembra. Če boš pa takrat panično rinil k njim, je pa čisto možno, da bo zate druga cena. Že videno pri elektriki. :zmaga:

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Pri Gen-I ne bi bili tako uspešni, če ne bi znali planirati malo dlje kot od danes na jutri. Te cene bodo zdržale kar nekaj mesecev dlje kot do novembra. Če boš pa takrat panično rinil k njim, je pa čisto možno, da bo zate druga cena. Že videno pri elektriki. :zmaga:
...torej, če bo druga cena, bo sigurno tista, ki jo je holobček postavil kot maksimalno...in kdo ima prav???...ti???...

• Wow
Reactions: tony