Energetska preskrba gospodinjstev

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Te dni debata. Še država je ustavila sečno in prodajo drv.
A drva za ogrevanje se po novem sekajo poleti ? A to eni sanjajo da bi s temi drvmi kurl to zimo ?

Vem na kaj namiguješ.......ne smemo!
kaj da ne...2 x na teden ni mesa, torrej 5x na teden, 5 KRAT NA TEDEN po 24 ur lahk roštiljaš kar češ in kolkr češ

2 dni pač stiskaš pas ker se je robert tko odloču..mal zaradi cekinov, mal zarad okolja, pa meso se tista 2 dni lepo ulega, da se potem pripravi prostor na novo pošiljko

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Do 8.8. imajo lastniki cas da pospravijo les iz parcel. Ce ga bodo pospravili morajo javiti do 1.8.
Po 8.8. ga bodo pospravili izvajalci na strosek drzave.
Do 8.8. bodo oa pospravljali drzavne povrsine

Julijasav

Zelenc'
7. mar 2022
9
6
3
Par dni nazaj so v švici zaganali zelo veliko črpalno hidroelektrarno Nant de Drance, ki so jo gradili 14 let.
Ima moč 900MW (naša NEK ima 700MW) in je zmožna shraniti 20MW energije.

When electricity consumption is high, the water from the Vieux-Emosson reservoir plunges down two 425 metre high vertical shafts into the underground power station. Here it drives turbines and is subsequently fed into the Emosson reservoir. In reverse, when the demand for electricity is reduced, the water from the Emosson reservoir is pumped back up to the Vieux-Emosson reservoir. Hence, the Nant de Drance power station is able to store the energy from the excess generation. The Nant de Drance power plant has a capacity of 900 MW and has a storage capacity of 20 million kWh, corresponding to the capacity of 400,000 electric car batteries.

kuhinje Erjavec
Erasmus home
Ja CLIO Tu smo res psodali nempki propest!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Saj njega je že dolgo nazaj srečala pamet, problem je, ker ima zblaznele zelene eko teroriste v vladi, ti pa so še prejšnji teden trobili najn najn najn

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ga je le srečala pamet...

Ta dela tudi malo problema za nas, ker enostavno prepočasi realiziramo NEK2. Ko bodo nemci ob mrzli zimi videli da je jedrska energija nekaj najboljšega po namazanem kruhu, potem ne bo nobenega ki bi pri nas zidal novo nuklearko.

Pa če nemci gredo fullscale nazaj v nuklearno energijo, se nam bo tako tožilo po tistem rudniku tam pri gorenji vasi, ki ga je pod vplivom nemcev "zelena" vlada zaprla po hitrem postopku in dela že 30 let samo strošek (čeprav bi lahko delali lep dobiček, v 20 letih bi dejansko celo brez izvoza ustvarili presežek za nov NEK).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Počakajmo prihodnjih par let...mraz in infacija bo odplaknila eko sekto in takrat nas spet čakajo lepši časi, ko bo vladal razum, ne ideologija. Eko religija je sranje s polno ritjo. Rit pa se pospešeno prazni

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Počakajmo prihodnjih par let...mraz in infacija bo odplaknila eko sekto in takrat nas spet čakajo lepši časi, ko bo vladal razum, ne ideologija. Eko religija je sranje s polno ritjo. Rit pa se pospešeno prazni
Z ekologijo ni nič narobe, ampak ne za vsako ceno. Primarni cilj bi moral biti znižanje porabe - torej vlaganje v izolacijo, bolj učinkovita grelna telesa ipd.

Ker to da nimaš izolacije in kuriš 18kW TČ ni niti približno eko, čeprav na papirju celo je.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Če bi res kaj hotli nardit bi naredili. Kaj ti nuca nevem kakšna izolacija če te sedaj stane premoženje. isto Tč če bo problem z dobavo.
Ali drugače dokler je nebo polno letal kjer so leti tako poceni , se plačujejo potni stroški in gnijejo drevesa v gozdovih.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Saj tudi elektrika te bo počasi stala celo premoženje :rolleyes:

Energetska sanacija se lahko povrne že po ~10 letih, sploh če dobiš subvencijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Če bi res kaj hotli nardit bi naredili. Kaj ti nuca nevem kakšna izolacija če te sedaj stane premoženje. isto Tč če bo problem z dobavo.

To resno? Ce mene danes stane 200€/na leto za bajto segrevam na 23 stopinj, koliko me bolo ce gre energent 3x gor. Pa ce me, znizam na 20 stopinj pa sem nazaj na 200-300€. Kadar je poraba mala, je popolnoma vseeno, kje v menstrualnem ciklu je energent, na katerega gre moja pec. Istocasno pod "nujno" ne menjam kurilnice in res lahko preverim, ce je res za 15 let ali pa 20. Pa o odpadu ne govorim. Rabi se do kraja in popravlja se do kraja, danes je pa kurilnica potrosna roba...

• Všeč mi je
Reactions: sad in ales85