Energetska preskrba gospodinjstev

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.112
2.442
113
Matrno!!! A noben ne bere nič? B81 je napisal da mora električar omarico odpret in not priklopit, jaz sem samo napisal, da to ne dovolijo.
So pa tudi take rešitve, da ne moreš metra imet v hišni omarici, ker imaš recimo SE priklopljeno direkt v števno omaro.

• Všeč mi je
Reactions: B81

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
Matrno!!! A noben ne bere nič? B81 je napisal da mora električar omarico odpret in not priklopit, jaz sem samo napisal, da to ne dovolijo.
So pa tudi take rešitve, da ne moreš metra imet v hišni omarici, ker imaš recimo SE priklopljeno direkt v števno omaro.
Potem pa če si pametno postavljal sončno imaš števec ki ti že meri porabo hiše. Tako da ni problem. :)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.112
2.442
113
Potem pa če si pametno postavljal sončno imaš števec ki ti že meri porabo hiše. Tako da ni problem. :)
Spet en pameten? Zakaj bi rabil meter? Dol mi visi trenutna poraba pa časovni bloki. Ko rabim štrom ga trošim, ko ga ne rabim ga pa ne.
Počakajmo še par dni da prvi računi z novimi omrežninami pridejo, potem bomo spet "pametni".

• Všeč mi je
Reactions: piagolo

B81

22. jul 2007
36.788
10.390
113
Ko smo delali SE, so nam rekli, da ni velike potrebe po tem, saj bomo app gledali prva dva meseca, potem pa enkrat na mesec...pa mso rekli ok ko jebe, zdaj po volitvah pa so taki časi, da se bo to nucalo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.112
2.442
113
Samo na eni od treh SE imamo meter ker je 12kW, dovoljenje pa je za 8,xkW, pa je že septembra dvakrat izklopilo, tako da ni bilo druge kot investirat še 500€. Da bi pa kdo gledal na appu porabo pa izklapljal TČ je pa milo rečeno - neumno. Ne rečem avtomatika, če se bo res izkazalo, da ne zmoremo omrežnin plačat. :cool:

B81

22. jul 2007
36.788
10.390
113
Samo na eni od treh SE imamo meter ker je 12kW, dovoljenje pa je za 8,xkW, pa je že septembra dvakrat izklopilo, tako da ni bilo druge kot investirat še 500€. Da bi pa kdo gledal na appu porabo pa izklapljal TČ je pa milo rečeno - neumno. Ne rečem avtomatika, če se bo res izkazalo, da ne zmoremo omrežnin plačat. :cool:
Ne, gledali app za SE, pač koliok dela...sčasoma postane brezveze, tu in tam se preveri, če dela vse ok in če ni kaj crknilo, to je to

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj