No tudi jst nimam nove sodobne bajte, pač pa 40 let staro s samo 5cm izolacije (290m2, ogrevano 220 m2), pa je računica s TČ. Ubistvu je še dosti boljša računica kot s novo sodobno bajto...
Ahaaa, ja seveda sodobne peči na biomaso praviš, to je treba kupit, da ne smrdi, ja logično.. Sam amm koliko pa stane kej to? To dela na gumb potem? Al ne? Al to so tisti peleti s polžom verjetno, za drve še ni takega sistema? Dimnikarčka pol ne rabiš ane, z to sodobno pečjo? Ti država verjame, da ga ne potrebuješ? Zgleda res v preteklosti živim, no kr cela vas tle. In pol se jezim, ko mi dimijo, pa ne samo pozimi, še poleti ne morem cunj zunaj sušit, da je topla voda ane... No jst sm dal za mojo TČ 670€, en dan dela za priklop 4 leta nazaj in pokuri teh ~400€ na sezono. Tolk je če slučajno ne režejo omrežnin, kot letos, pol je 3xx € na sezono. Zdej bo res dražje in zna prilest celo na 500€ na sezono.
Ampak ok, ta TČ za 670€ je bila, pa je šla. Izolacijo maš, vsaj malo? To je fino imet, to mora biti prioriteta... Klimo maš? Ti je kaj vroče zdej? Ker jst bi nabavil 3-4, tudi 5 če je treba ok klim, ki ne počepnejo v mrazu. Maš za ~2k 4x ok klime, ki ne počepnejo do -20. Drva mej, sem tut jst kurilca obdržal, za backup sigurno pametno.