Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ponaredki, kar kitajci vsi po vrsti vbistvu so, so bili vedno veliko cenejši. To je dejstvo.
Pač oni ne vlagajo v razvoj, marketing, nimajo servisa[/B] (čist vsak samsung tut ni res "potopljen"), nimajo prodajne mreže po državah (ne moreš it zdej po njega v city park)...
logično, da če vse to odšteješ, da se mora nekje poznat
sw je pa pri vseh tko-tko.
pač vsak kupi kaj mu paše in kaj si lahko privošči!
Že dolgo niso vsi kitajci po vrsti ponaredki. Veliko jih vlaga tudi v lasten razvoj. Gotovo pa je še vedno velik delež brezsramnih kopij, nekateri kopirajo tudi druge bolj uspešne kitajske izdelovalce z logotipom vred.
Prodajna mreža niti približno ni tako razvejana, kot recimo pri Appleu, pri katerem lahko kjerkoli na svetu dva dni kampiraš pred vrati čakajoč nov model.
sw je pri večini stock android, posodobitve pa so loterija (odvisno od znamke)
Citat:
Uporabnik titov pravi:
To z vlago je tudi napihnjeno, ker servisu je popolnoma vseeno ali mora kaj menjati ali ne, ker nove dele krije proizvajalec telefona.
Saj problem je, da proizvajalcu ni vseeno. Skoraj vsak novejši telefon ima vgrajene elemente, ki pokažejo, ali je bil telefon v stiku z vodo. In parkrat telefon prinesi iz hladne zunanjosti na toplo, pa "je bil v stiku z vodo". Servis pa ni šanse, da bo šel na svoje stroške servisirat tak telefon, ker mu proizvajalec ne povrne stroškov servisa.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Tester kitajcov, zdaj pa ze malo pretiravas. Sw apdejte od glavnih playerjev dobivas redno. Vsebujejo popravke in nove verzije. Plus neuradni romi. Pri kinezih? Ti bo kdo dal sw apdejt po 1 letu. Sanjaj. Ful so podprti pa to? Umi c1, ki je med bolj znwnimi, ni enega roma na razpolago, ce bo kaki apdejt uradni na voljo, sem jaz pecikl.
Ce ti kitajc crkne cez 3 mesece, kaj bos? Ali posiljat na kitajsko in upas da ga sploh se kdaj vidis, ali kupis novega. Ni tu racunice in upat da imas sreco da ne bo crkno, nekak ni dober feeling.
Im vsak tel ki pri nas crkne, tudi ni deklariran za namocenega. Ne pretiravaj. Manjse napake ti odpravi lokalni serviser. Me zanima kje bo ta dobil dele za kitajsko jajco, za katero proizvajalec cez pol leta ne ve vec da je sploh obstajala, ker so zunaj ze 3 novi modeli
Pomiri se malo. Nikjer nisem povedal, da je pri vseh podpora dobra, ampak da imajo nekateri boljšo podporo, kot drugi. Elephone ima za vsak svoj telefon kakšen popravek, pa je telefonov kot listja in trave -
http://www.needrom.com/category/umi/umi-c1mt6582/
Če mi crkne kitajec čez 3 mesec, ga moram pošiljati na kitajsko. Lahko bi kupil tudi kaj takega, ki ima servis v Evropi. V vsakem primeru si pri nekitajcih na boljšem, če ti priznajo garancijo, se strinjam.
Da pa manjše napake odpravi lokalni serviser, pa je bolj tako tako. Pri cenejših telefonih se ne splača (zamenjava stekla za 120 EUR na telefonu, ki bo po zamenjavi vreden mogoče 150 EUR?), pri dražjih (kjer bi se splačalo popravilo) pa je servis tako drag, da si lahko kupim nova kitajska "jajca", kot ti praviš.