Elephone G6 (made in PRC)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Na tistih neuspelih slikah je za megleno in neostro sliko zgleda kriv fokus, saj pri vseh zgleda, da ti je ostrilo na blizu. Ko slikaš tapkneš najprej na objekt, ki ga želiš imeti v fokusu in počakaš da izostri ali samo šklocneš?

I

Izbrisan uporabnik #488

počakam da sam izostri in da piskne po pritisnem, torej tako kot vedno delam

drugače pa je še varianta, da s prstom držiš prvo da naredi kvadratek za iskanje objekta

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
109
9
18
Imaš mogoče kak efekt vklopljen? Zgleda, kot bi poskušal ustvarjati videz globinske ostrine ali pa 'miniature' efekt.

I

Izbrisan uporabnik #488

zaenkrat nisem našel nič "posebnega" v nastavitvah

sem dal na default settings, če bo spet po starem

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
hudiča to pa ni v redu, sem nekaj gledal po forumih in gre od Samsunga s 4 rom na tega seveda če ga rootaš.

Folk jih ponavadi hoče dol dat, ti bi ga pa gor ?
cheer.gif

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Tisto samodejno ostrenje je pri večini kitajcev bolj tako tako - sicer večinoma ok, vendar je bolje, če kitajcu poveš kaj želiš imeti v fokusu s tem da tapkneš na objekt - bo večji % slik uspel, vsaj takšne so moje izkušnje. Je pa res, da ti potem tut exposure cele slike prilagodi tako, da ta objekt ni pretemen ali prežgan.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
948
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Evo fotke, ki niso za nikamor.

Mogoče res kaka vlaga not prišla, čeprav ne vidim sedaj.

pred tem pa na linku gori normalne fotke, le da je bil sneg in veliko bele svetlobe
Bravo dec. Lepo videti, da si malo poromal.
smile-1.gif

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Snecer, slike ti izgledajo, kot da imaš Tilt/Shift efekt, do tega efekta pa lahko pride tudi, če objektiv ni poravnan s tipalom. Torej če bi se ti premaknila leča na aparatu. Lahko je tudi kakšna vlaga prišla notri, glede na to, da si na mrazu fotografiral, potem pa verjetno z zadevo odšel na toplo. Čeprav tak hitro se to ne bi smelo zgoditi.

Ne verjamem pa, da je kriv samo napačen fokus. Pri fotografiji cerkvice (kalvarija?) bi moralo biti vse ostro, saj fotoaparati na telefonih nimajo takšne globinske ostrine, da bi se na tej fotografiji en del videl neostro, drugi pa ostro. Poleg tega praviš, da je vedno zgornji del neoster.

Ko je fotoaparat še normalno delal, si rekel, da ima G6 boljše fotografije? Ker niti G6 ni ne vem kaj glede fotografij.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, saj imaš prav, ko gledam nazaj, je G7 delal ok fotke, kasneje pa se je to "zamaknilo"

Ampak ne vem nič, da bi mi kje kaj padel in podobno ali da bi se leča kar tako zamaknila.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, danes imam dopust pa sem se prvo lotil upgrejda. Itak da sem imel vse ok inštalirano.

Je specifika pri Flash tool.

Zaženeš flash tool, nato izbereš file za upgrade, stisnes gumb download, nakar priklopiš aparat brez baterije. Ko PC za s zazna napravo in na hitro spodaj v flash toolu vidiš, da bo nekaj delal, vtakneš baterijo nazaj... moraš biti hiter kot modri dirkač
smile-1.gif

Potem lepo naloži, traja 2 minuti, gledaš napredek in na koncu napiše OK.

Ko vklopiš telefon že prideš v osnovni meni za nastavitev jezika.

Evo sedaj ima tudi slovenščino.

Uradni FW.

screenshot2015-01-01-00-.png

screenshot2015-02-27-15-.png

s fotoaparatom pa se še nisem ubadal, mogoče sem jaz kaj narobe delal

zadevo moram samo še rootat in očistit nato pa bom G7 prodal

Če slučajno koga zanima:

G7, uporabljan 2 tedna
Original zadnji FW
Rootan
MicroSD 16Gb class10 (bila priložena)
črn

cena sitniš, 100 EUR

I

Izbrisan uporabnik #488

5,5" je tanek frame po moje, pol pa še pokrov gor zadaj
smile-1.gif

Je pa tanjši od Lumie 925, ki jo še imam.

Evo, šel po šubler in izmeril oba na sredini lepo
Lumia je 8,9mm
G7 pa 8mm (kovinski okvir pa je 5,5mm)