Elephone G6 (made in PRC)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Na neuradnem servisu pa je cena "okrog 120 eurov". Ampak to potem ni več neka podpora, o kateri govorimo pri nekitajcih. Na neuraden servis lahko jaz odnesem tudi kitajca.

Stekla še nisem menjal na nobenem telefonu, sem pa bil zraven, ko je sodelavec menjal ekran na prijateljevi Nokii (se ne spomnim modela, ampak nov ekran je stal 100 EUR, brez stroška zamenjave, toliko o "podpori").

S počenim steklom Samsung S3 nima velike vrednosti, zamenjava stekla na servisu pa se ne splača. Noben neuraden servis tudi noče dati garancije, da bo zamenjava uspela, baje da lahko med zamenjavo odpove ekran. Bom verjetno sam menjal steklo na tem Samsungu, če pregovorim nečaka. Material stane 20 EUR. Če se posreči, v redu, če ne... mu častim servis
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri samsungu zamenjaš ekran, pri kitacju pa nabaviš nov telefon. po denarnici te enako udari;) oz pri samsungu celo manj, če sam menjaš samo steklo;)
no ko boš menjal samo steklo, boš videl zakaj servis tolk računa;)
servisu se ne splača delat polovičarsko in samo steklo menjat, gre preveč časa in prevelik riziko, da še digitizer crkne. digitizer pa je od 60€ naprej, smo že v eni drugi temi ugotovil. Pa spet riziko, če boš dobil izpravnega...;)

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
pri samsungu zamenjaš ekran, pri kitacju pa nabaviš nov telefon. po denarnici te enako udari;) oz pri samsungu celo manj, če sam menjaš samo steklo;)
no ko boš menjal samo steklo, boš videl zakaj servis tolk računa;)
servisu se ne splača delat polovičarsko in samo steklo menjat, gre preveč časa in prevelik riziko, da še digitizer crkne. digitizer pa je od 60€ naprej, smo že v eni drugi temi ugotovil. Pa spet riziko, če boš dobil izpravnega...;)

Saj mi je že zdaj jasno, zakaj servis toliko računa
smile-1.gif
Je pač ena velka je...
Ampak s tem samo še bolj pridemo do tega, da pač podpora danes ne pomeni kaj dosti. Vsaka zamenjava še tako minorne zadeve je nerentabilna, v garancijskem času pa te dobesedno odjeb... zaradi vlage. In vlaga pomeni že, če telefon uporabljaš v kopalnici ali ga z mrzlega prostora prineseš na toplo, da se na njem nabere kondenz.
Če si moram servis delati sam, mi je pa povsem vseeno, ali ga delam na Samsungu ali Elephonu. Poleg tega, kot si že ugotovil za ceno Samsungovega servisa lahko nabavim novega kitajca. In imam nov telefon, ki je prav gotovo boljši, kot je bil prejšnji. Pri Samsungu pa mi poleg občutka, da so me na servisu grobo nategnili, ostane star zdrajsan telefon z enim zamenjanim delom.

Podpora v smislu softwareskih nadgradenj pa je zelo odvisna od zanesenjakov. Tu nekateri kitajci povsem odpovejo, nekateri pa imajo super podporo. Za ta del je navadnim uporabnikom (tisti, ki telefon uporabljajo, ne pa se igrajo z nameščanjem novih ROMov) tudi povsem vseeno. Njim je pomembno, da vse dela, ne glede na to, kateri firmware in kateri Android je nameščen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ponaredki, kar kitajci vsi po vrsti vbistvu so, so bili vedno veliko cenejši. To je dejstvo.
Pač oni ne vlagajo v razvoj, marketing, nimajo servisa (čist vsak samsung tut ni res "potopljen"), nimajo prodajne mreže po državah (ne moreš it zdej po njega v city park)...
logično, da če vse to odšteješ, da se mora nekje poznat
wink-1.gif

sw je pa pri vseh tko-tko.

pač vsak kupi kaj mu paše in kaj si lahko privošči!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To z vlago je tudi napihnjeno, ker servisu je popolnoma vseeno ali mora kaj menjati ali ne, ker nove dele krije proizvajalec telefona.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Tester kitajcov, zdaj pa ze malo pretiravas. Sw apdejte od glavnih playerjev dobivas redno. Vsebujejo popravke in nove verzije. Plus neuradni romi. Pri kinezih? Ti bo kdo dal sw apdejt po 1 letu. Sanjaj. Ful so podprti pa to? Umi c1, ki je med bolj znwnimi, ni enega roma na razpolago, ce bo kaki apdejt uradni na voljo, sem jaz pecikl.
Ce ti kitajc crkne cez 3 mesece, kaj bos? Ali posiljat na kitajsko in upas da ga sploh se kdaj vidis, ali kupis novega. Ni tu racunice in upat da imas sreco da ne bo crkno, nekak ni dober feeling.
Im vsak tel ki pri nas crkne, tudi ni deklariran za namocenega. Ne pretiravaj. Manjse napake ti odpravi lokalni serviser. Me zanima kje bo ta dobil dele za kitajsko jajco, za katero proizvajalec cez pol leta ne ve vec da je sploh obstajala, ker so zunaj ze 3 novi modeli

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pri nas je obvezna garancija za telefone 1 leto.

Po tem obdobju dvomim, da kdo da popravljat aparate, ki crknejo, pač kupiš drugega, razen če si odštel 800 eur+, pol se morda še splača popraviti.

Telefonija tako hitro napreduje, da čez leto dni hočeš novega in ne popravljenega starega.

Glede romov in tega. Pa kaj boš menjaval, če dela, dela.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
z romi in nadgradnjami telefonov ki so bili in so še v prodaji pri nas--primer Prestigio-- je ravno tako na nuli ni posodobitev in ničesar s čim bi lahko izboljšal delovanje.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Daj no, prestigio je kitajc ober klase. Se vedno kitajc. In oberklasa kitajska nima podpore? Zanimivo.
Snecko, saj to je to. 1 leto imas mir. Pri kitajcih tega mira nimas

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem no, eno so fizične težave, ko ga zlomiš in podobno, to nima veze s firmo.

Drugo pa je, če bi kakšni deli, kar "sami" od sebe odpovedali.

Imam kitajsko tablico iz 2011 oz. 2012 pa še vedno dela kot prvi dan.

Zaenkrat nimam slabih izkušenj s kinezi.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Po tem obdobju dvomim, da kdo da popravljat aparate, ki crknejo, pač kupiš drugega, razen če si odštel 800 eur+, pol se morda še splača popraviti.

Telefonija tako hitro napreduje, da čez leto dni hočeš novega in ne popravljenega starega.

Garancija ni 1 leto ampak 2 leti..izjema je edini iPhone ki ma 1 leto garancije..
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Mene...nikoli... nebi kupil nikoli kitajca če ga zastonj dajejo ko na koncu nimaš nobene garancije da ti bo vsaj 1 leto delal lhko ti že drugi dan crkne in tako si vrgu 130 eur v vodo..
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
ja pa ekrani pokajo sami od sebe,pa ni šanse da bi zdržal 2 leti,v bistvu pa se ne zavedamo da imamo vsi kitajce v žepu, res da eni 2 jedrne ali 4 jedrne samsunge,lg,sonyje,iphone za 500€ eni pa noname oktacorje za 130€
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Garancija ni 1 leto ampak 2 leti..izjema je edini iPhone ki ma 1 leto garancije..
wink-1.gif

Obvezna garancija je 2 leti?

Potem pa pišeš, da ima iphone 1 leto.

Daj se odloči.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
In komu se lahko pritožiš če ti crkne en kitajc z neznanim imenom za 130 € da ti crkne isti dan ko si ga dobil? Da ga pišiljaš nazaj je tukaj dodaten strošek po bolj plunit 300 eur in ga tukaj kupit ki maš vsaj komu pritožit če je kaj narobe..
evil.gif

A en kitajc noname ki prvič čuješ lahko na kaj takega pozabiš razen če maš toliko denarja da vsak mesec vržeš 130 eur skozi okno za nov telefon..
evil.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

wink-1.gif

Daj se odloči.

Sej sem ti napisal da je pri iPhone izjema ki ne upoštevajo pravil in majo samo 1 leto garancijo... Ostali proizvajalci pa majo 2 leti garancije... In samo iPhone je izjema glede tega..

krko

Guru
5. sep 2010
2.672
1.386
113
Moj LG Nexus 4 je made in Korea...važno, da ni kitajc :p

UMI C1 mi po dveh tednih še zmeraj dela
shocked-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

wink-1.gif

Daj se odloči.

Sej sem ti napisal da je pri iPhone izjema ki ne upoštevajo pravil in majo samo 1 leto garancijo... Ostali proizvajalci pa majo 2 leti garancije... In samo iPhone je izjema glede tega..

Sprašujem te o obvezni garanciji, o tem sem pisal in je 1 leto.

Al je po tvoje 2 leti, iphone pa je v zakonu napisan kot izjema
bonk.gif