Elephone G6 (made in PRC)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
daj še to mladičem ala s***** razloži po slovensko. Eni sploh ne razumejo, če prodajaš cel paket ali samo del paketa ...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
SsangYong, Kia, Hyundai al' pa Rover oz Roewe po Kitajsko, etc. vse isto "s*****" zame.za druge pač višek tehnologije
smile-1.gif

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Jaz sem dal čez že kup nekitajcev in kup kitajcev in vsakemu lahko povem, da ne samo, da se danes kitajci lahko kosajo z nekitajci, ampak za isto ceno ponujajo daleč več (še nedoldo nazaj to ni bilo res)!
Tu pa nekateri primerjajo 150 eur kitajca z 700 eur nekitajcem in se jim zdi čudno, da je nekitajec boljši. Ja aleluja, seveda je! Dajte primerjajte 150 eur vredna "jajca" od recimo Samsunga s katerimkoli kitajcem (ponaredke flagship znamk izvzamite). Pa potem povejte, kateri je boljši. Lahko pa primerjate top Meizuja, Xiaomija ali Huaweija s top flagshipom. Lahko, da je recimo Meizu MX4 pro tudi slabši od Samsunga S6, še vseeno pa je pol cenejši.
Tudi, ko govorimo o istem cenovnem rangu, pa obstajajo boljši in slabši kitajci (enako nekitajci). Ampak danes lahko vsak še pred nakupom prebere kup informacij o vsakem telefonu - tudi na moji strani - in se potem pač izogibajte modelov, ki imajo slabe ocene.

I

Izbrisan uporabnik #488

Primerjava z Lumio 925, g7 je velik, za moje pojme prevelik za klicarjenje in za v roko... ampak v to smer je šel trend.
Sicer pa je lepo izdelan.

Steve@ po drugi strani pa lahko folk kupi za normalne pare telefon z "vsemi" funkcijami, ni treba minimalne plače odšteti.

Je pa res, da kinezu je važno da ima svež model in da veliko proda, da zasluži, potem pa nov model itd... skratka v nedogled jih štancajo.

Tako da se ostalemu ne posvečajo, sicer pa vsako leto dobimo nov android, nove funkcije, telefon, ki ga kupiš je takoj zastarel.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik srv pravi:
SsangYong, Kia, Hyundai al' pa Rover oz Roewe po Kitajsko, etc. vse isto "s*****" zame.za druge pač višek tehnologije
smile-1.gif
Nihče ti ne brani, da preplačaš svoj novi bleščeči nazi wagen. Prav tako glede telefonov. Vsako tele ima svoje veselje. Kljub vsemu, razumen človek brez predsodkov, vidi da pišeš traparije, ker primerjaš hruške s tramvaji. Če nisi doumel, kaj sva ti Snecerjem skušala dopovedat, si še enkrat temeljito preberi post od ChinaTechTest pod sabo.

Citat:
Uporabnik srv pravi:
daj še to mladičem ala s***** razloži po slovensko. Eni sploh ne razumejo, če prodajaš cel paket ali samo del paketa ...
Kaj ti bo kao cel paket, ko pa je uveljavljanje garancije pri nas prava odisejada pri večini servisov. Raje kupim zelo zmogljiv kitajski telefon za 150 EUR in ga vržem v smeti, če slučajno crkne (malo verjetno) ter dobim novega v 2-3 dneh, kot pa da plačam vsaj 300 EUR za enako zmogljiv brand kupljen pri nas in čakam mesec dni na polovično opravljeno popravilo.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Danes je 7 dni odkar imam G6 (131€) Baterija mi zdrži cca 2dni, danes sem dal polnit pri 2d 15h ... Telefon uporabljam zmerno ... recimo 3x na dan po kakih 10-15 minut WI-Fi interneta, mogoče 10 minut kake igre, 1,2 pogovora po par minutk, kak sms, updejt vremena tu pa tam preko Wi-Fi ...

Naložil sem si tudi navigacijo IGo in sportstracker. Za vikend sem kolesaril, 4ure uporabljal GPS in sportstracker, pa mi je pobralo dobrih 30% baterije. (sem mislil da bo precej več)

V enem tednu še nisem našel ene napake na telefonu ... dela super, hiter, odziven ... moj operater je T2, (ko ni signala pa simobil) trenutno opažam, da mi v hiši boljše vleče T-2-jev signal, kot prejšnji samsungi S in S3 mini.

GPS signal najde hitro, v hiši v manj kot minuti, zunaj na odprtem pa v kakih 15-20sekundah.

Za ta denar se mi zdi super telefon, pa tudi če crkne kmalu ... kaj čmo ... sem ga kupil bolj iz firbca, ko sem prebral to temo na začetku.

Teden pred tem, sem kupil novega S3 mini (150€), pa ga sedaj sploh ne pogrešam
smile-1.gif
(čaka v predalu če se elefonu kaj zgodi)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.640
113
pri taščici
Ne vem če sem gledal nokije.
Od kitajca sem skoraj kupil lenovota.
Potem pa sem "sfehtal službenega" S3 za dobrih 160.
Pa imam dve leti garancije....500 pa upam da se dolgo ne bom dal za gsm

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Danes je 7 dni odkar imam G6 (131€) Baterija mi zdrži cca 2dni, danes sem dal polnit pri 2d 15h ... Telefon uporabljam zmerno ... recimo 3x na dan po kakih 10-15 minut WI-Fi interneta, mogoče 10 minut kake igre, 1,2 pogovora po par minutk, kak sms, updejt vremena tu pa tam preko Wi-Fi ...

GPS signal najde hitro, v hiši v manj kot minuti, zunaj na odprtem pa v kakih 15-20sekundah.

Za ta denar se mi zdi super telefon, pa tudi če crkne kmalu ... kaj čmo ... sem ga kupil bolj iz firbca, ko sem prebral to temo na začetku.

Baterija zdrži nekaj dlje, če boš preklopil na ART as default runtime in GPU as the primary rendering device.

GPS pa meni zunaj zaklene ponavadi že v 1 sekundi, sem pa naložil drug ROM - http://www.needrom.com/download/kitkat-with-sound-patch/

Mimogrede - Elephone ima precej dobro podporo na svojem forumu - http://bbs.elephone.hk/forum.php.

I

Izbrisan uporabnik #488

Danes sem malo še sprobal GPS in fotkič.

Signal najde hitro, v gozdu, v hudi senčni legi ga izgubi, enako kot Lumia, v dveh urah je baterija bila na 81 (35 fotk in video, gps nonstop on, sport tracker, wifi on, obe kartici on).

Fotoaparat ni ne vem kaj, kljub 13mio pik, res pa je bilo res svetlo oz. sončno ter še odboj od snega.

Slike sem naložil sem
https://picasaweb.google.com/106439269587192855420/TrijeGrickiJanuar2015#

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Pismo vsak teden je nekaj novega od kitajcev - kaj bi priporočali do 150 € iz EU. Xiaomija, Umi Zero, elephona G6...? Telefon naj ima 5 inčev.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Men se tale dopade, plastiko pravijo da so od iphona 5c skopiral. Samo men se vidi bolj, da so nokio kopiral, glede ohišja.

Je pa 5.5 inchev. Firma je pa priznana. http://www.meizu.com/en/products/m1note/design.html

Bi bil pa verjetno slabih 200€, samo pomoje tale bi zdžal 2 leti, za razliko od raznih elephonov.

Mobile-colors-Meizu-M1-Note.jpg

meizu-m1-note-1.jpg

meizu-m1-note-2.jpg

meizu-m1-note-4.jpg

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Meizu je verjetno za xiaomijem, druga najboljša kitajska firma (potem je pa še zraven Huawei). .

Pa tudi konstrukcija mi zgleda, zelo podobna kaki starejši nokiji. No kakorkoli se obrne, mislim da tole je vredno dnarja.