Elephone G6 (made in PRC)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

To pomeni, da če lahko oba naenkrat cinglata?

Ne vem, zdaj sem nastavil Internet in MMS, deluje oboje, isto je kot na G6, dva APNa moraš vpisat.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
verjetno so dual--
2162807-Elephone-G7_03.jpg

Priponke

• 2162807-Elephone-G7_03.jpg
    2162807-Elephone-G7_03.jpg
    54,5 KB · Ogledi: 171
I

Izbrisan uporabnik #488

Piše tak
SIM card: SIM+micro SIM card,dual standby

Drugače pa na kratko:
Ok za ta denar, hitro dela, vse dela
smile-1.gif
je tanek

Ekran tudi ok, sicer malo "lepljiv" napram Lumiji, ki je res top.

Po defaultu je gori screen protector, tak je gor lepo dan, da sploh ne vidiš, razen na leči od sprednje kamere sem videl... z iglo sem ga privzdignil in dol.

Baterija bo bolj kitajska, dve uri ga drsal pa je na 67 pristal...

Ni rootan.

Ko sem ga vklopil je bil gori čang šlang jezik, sem potem našel nekak v nastavitvah jezik, zamenjal in factory default reset...

Slovenščine ni, so jo odstranili iz roma očitno.

Ni panike.

Za ta denar trenutno nimam nekih pripomb.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še par fotk, ko sem ga "uredil".
S prve sem odstranil googlovo nesnago "search", ki se bohoti na namizju. Useless za nas.

Ostalo pa je že dokaj čisto po defaultu.

Ga bom uporabljal par dni, da vidim če je možno shajt s kitajcem.

screenshot2015-01-29-20-.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa en fizični kiks
evil.gif

Vtikač
smile-1.gif
lol, saj je za eu štrom, ampak za "globoke" vtičnice ni primeren najbolj, gre zlo tesno.

Fila ga pa sicer z 1000mA, torej 1A

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
A si plačal DDV plus stroške postopka?

Najbolj lol je, da imajo v specifikacijah debelino 5.5mm in pri tem upoštevajo notranji rob. Telefon je drugače kar debelejši. Jaz sem ga potem skenslal in naročil drug telefon

I

Izbrisan uporabnik #488

Jasno, da sem plačal, en teden je ležalo na "carini", dokler nisem urgiral.

Glede debeline se strinjam, vendar je kljub vsemu precej tanjši od moje Nokia Lumia 925, skratka ni slabo, ni pa kar reklamirajo.

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Tole bo eno javno povabilo
smile-1.gif

Na spletni strani www.chinatechtest.com objavljam novice o kitajskih telefonih, pa tudi kakšen obširen test je že objavljen. Želja je, da bi obiskovalce seznaniti s cenejšimi in enako dobrimi ali boljšimi alternativami iPhonom, Samsungom, LGjem, HTCjem,...
Na stran bi seveda rad spravil čim več podrobnejših testov, vendar je za podroben test potrebno dosti časa in seveda ni mogoče objaviti kaj več kot enega na mesec (nočem pa nekaj delati na pol in si za test vzeti premalo časa ali prepisovati zadeve od drugod).

Snecer in vsi ostali, ki nabavljate, testirate in uporabljate kitajske telefone - ali ima kdo željo napisati in objaviti kakšen test na omenjeni strani? Ali kako drugače sodelovati?

I

Izbrisan uporabnik #488

Maš fajn stran.
Glede mene ti lahko rečem, da zadev ne "testiram", ampak samo uporabljam bolj v smeri, ki me zanimajo, tako da večine funkcij sploh ne uporabljal ali celo ne poznam. Tako da jaz nekega testa izven alter.si ne bi pisal, se je le treba bolj potruditi, kar vzame več časa.

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Maš fajn stran.
Glede mene ti lahko rečem, da zadev ne "testiram", ampak samo uporabljam bolj v smeri, ki me zanimajo, tako da večine funkcij sploh ne uporabljal ali celo ne poznam. Tako da jaz nekega testa izven alter.si ne bi pisal, se je le treba bolj potruditi, kar vzame več časa.

Hvala, hvala. Se trudim.
Meni se zdijo tvoji prispevki o npr .Elephonu G6 kar lep test telefona. A lahko uporabim kakšno tvojo fotografijo ali screenshot v opisu Elephona G6? Sam namreč ravno testiram isti telefon. Seveda bi te pod fotografijami podpisal.

Lahko mi odgovoriš tudi na ZS ali robert@chinatechtest.com (ZS sporočila ti nisem pošiljal, ker mi alter.si javlja, da ne sprejemaš zasebnih sporočil??)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Moja zgodba s kitajsko jajco se je po 5 dnevih zakljucila. Po 3 dneh ugotovim da je gps neuporaben, je vsepovsod, samo tam ne kje bi moral bit. Dan kasneje ugotovim da je prox sensor spustil duso. Med telefoniranjem se ekran ne vgasne. Zdaj se z svabi dajem da ga dobijo nazaj. V glavnem za mene kitajci nikad vise. Imel sem ze precej telefonov v 16 letih, ampak na taki skart se nisem naletel.
Sem vceraj sel po lg g3, nexus 5 gre v prodajo, kitajska jajca pa nazaj v nemcijo. Ostajam do nadaljnega na nam poznanih znamkah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ChinaTechTest pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Maš fajn stran.

Hvala, hvala. Se trudim.
Meni se zdijo tvoji prispevki o npr .Elephonu G6 kar lep test telefona. A lahko uporabim kakšno tvojo fotografijo ali screenshot v opisu Elephona G6? Sam namreč ravno testiram isti telefon. Seveda bi te pod fotografijami podpisal.

Lahko mi odgovoriš tudi na ZS ali robert@chinatechtest.com (ZS sporočila ti nisem pošiljal, ker mi alter.si javlja, da ne sprejemaš zasebnih sporočil??)

Ti samo vzemi, kar te je volja, je free, ne rabiš pisat od kod je...
priden.gif

Bom še kakšno fotko naredil pa zajeme.

Danes sem malo klical na G7 in ker je velik moram bližje mikrofonu govoriti, da me slišijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Moja zgodba s kitajsko jajco se je po 5 dnevih zakljucila. Po 3 dneh ugotovim da je gps neuporaben, je vsepovsod, samo tam ne kje bi moral bit. Dan kasneje ugotovim da je prox sensor spustil duso. Med telefoniranjem se ekran ne vgasne. Zdaj se z svabi dajem da ga dobijo nazaj. V glavnem za mene kitajci nikad vise. Imel sem ze precej telefonov v 16 letih, ampak na taki skart se nisem naletel.
Sem vceraj sel po lg g3, nexus 5 gre v prodajo, kitajska jajca pa nazaj v nemcijo. Ostajam do nadaljnega na nam poznanih znamkah.

Kaj si pa nabavil, kitajca mislim?

Na G7 bom jutri šel malo v naravo pa gps testiral, najbrž kar z Garminom ali pa sport tracker.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Se kar strinjam z napisanim in se ne strinjam z nekaterimi, ki trdijo, do so "Kitajci" cenejši in enako dobri ali boljši kot iPhon, Samsung, LG, HTC, ...
Morda res, če se phone uporablja samo za telefoniranje, SMS, vendar sem siguren, da kmalu vsak spozna, zakaj razlika v ceni. Seveda pa je na vsakemu posebej ali je pripravljen ali zmožen plačati to razliko.
Resume: "Kitajci" niso nujno švoh, niso pa na nivoju velikih.
PS: Sedaj pa samo čakam kakšen oster reply, da je SsangYong enako dober al celo boljši od BMW/VW/Mercedes, etc.
smile-1.gif

PS2: Za navigacijo sem razmišljal o cheap kitajcu, ampak sem se raje odločil za nekaj let starega "kitajca" Alcatela, zaenkrat lahko rečem samo super ... cena pa tam/tam ...

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Za kateri model pišeš?
Umi c1 zgleda. Očitno si imel smolo. Večina je zelo zadovoljnih s tem modelom. Vsaka znamka, tudi najbolj premium, ima določen % kvarljivosti. Imel sem na servisu LG, Samsunga in celo Iphone 4 pred leti. Sam sem zadnjega pol leta nabavil 5 različnih kitajcev in vsi v sorodstvu, ki so jih potem dobili, jih ne morejo prehvalit. Vsi delajo brezhibno.

Nazadnje urejeno:

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik srv pravi:

Se kar strinjam z napisanim in se ne strinjam z nekaterimi, ki trdijo, do so "Kitajci" cenejši in enako dobri ali boljši kot iPhon, Samsung, LG, HTC, ...
Morda res, če se phone uporablja samo za telefoniranje, SMS, vendar sem siguren, da kmalu vsak spozna, zakaj razlika v ceni. Seveda pa je na vsakemu posebej ali je pripravljen ali zmožen plačati to razliko.
PS: Sedaj pa samo čakam kakšen oster reply, da je SsangYong enako dober al celo boljši od BMW/VW/Mercedes, etc.
smile-1.gif

PS2: Za navigacijo sem razmišljal o cheap kitajcu, ampak sem se raje odločil za nekaj let starega "kitajca" Alcatela, zaenkrat lahko rečem samo super ... cena pa tam/tam ...
Kakšno trapasto razmišljanje. To si dognal kako? Po enem kupljenem kitajcu, po možnosti ponaredku, ali celo na podlagi nekaterih forumskih mnenj? Nihče ne zagovarja, da se Kitajci lahko kosajo s flagshipi premium znamk, čeprav se tudi ta prednost počasi izgublja (glej zadnje modele Xiaomi in Huawei, ki so že v kategoriji premium, tudi po ceni). Nihče te pa ne bo resno jemal, če boš trdil, da se telefoni premium znamk ranga 100-150 EUR lahko kosajo s Kitajci tega cenovnega ranga. Govora je seveda o brand lokalnih Kitajskih firmah in ne o floti ponaredkov.

Novega LG ali Samsunga za 100-150 EUR pa lahko samo v smeti vržeš.
wink-1.gif

Aja btw SsangYong je južno korejska znamka
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

smile-1.gif

Je razlika v kvaliteti, ampak ko gledaš v trgovini note 4 za 750 EUR pa si potem kupiš kitajca 5,5" za 150 EUR...

4x razlike ni, pa tudi sicer se ne da to tako meriti.

Kitajci so v svojem cenovnem rangu izjemni in nimajo nobene konkurence.

In če nekdo uporablja običajne funkcije, hja, se lahko primerja z ultra dragimi telefoni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.640
113
pri taščici
Pri brand znamki sem prepričan da je vsaj pol kupnine vlozeno v reklamo in marže.
Imam mesec dni starega S3,pa se mi zdi da je slabši kot Ace in ace2.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Pa dosti gre za podporo, ki pa je pri kitajcih vec ali manj neobstojeca. Za umi c1 sem pisal ja. Mediatechov chipset ki ga ima, ima ogromne probleme z gpsom, kolko sem zdaj zasledil.
Ko bodo imeli razvejano prodajno in servisno mrezo po eu, se vidimo mogoce spet. Samo takrat cene potem vec ne bodo tako ugodne, logicno. Zdaj so pa ravno zaradi tega poceni. Ni reklame, ni servisa