Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Nikakor stvar ne deluje tako, da nekoga ubiješ, greš k spovedi in je stvar zaključena. Če ni pokore, v kar paše tudi prevzeti odgovornost za svoja dejanja, potem tudi odveze ni.

In ti seveda veš, kako nasilniški katolibani interpretirajo verske nauke...

Bistvo je, da ti veš. Ker itak o VSEM VSE veš, a ne.
smirk-1.gif
BTW, duhovnik v takem primeru ne more dati odveze. Če pa osebek nekaj počne še naprej, definitivno to ni v duhu religije, ampak osebne zablode. Bo šlo?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Ravno toliko, kot je zabloda, da ima znanost odgovore na VSA vprašanja.

Razlika je med tem, če nekdo trdi, da ima odgovore na vsa vprašanja ali pa, da trdi, da imajo vsa vprašanja odgovor.

Prvo je domišljavost.
Drugo je ponižnost pred naravo in znanostjo ter predvsem - človeško majhnostjo in nevednostjo.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Od stališča, da se z nekom ni vredno pogovarjati, do stališča, da taka oseba nima pravice do življenja pa ni več daleč.

lol tole me je pa umrlo hahaha!!

do-bra, do-bra!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Katera religija pa poziva k ubijanju (pustimo mule ki podpirajo talibane pri miru) ?

Religija prav nobena, ne glede kako so posamični verski vodje religijo uspeli zlorabiti.

Od ideologij pa ima uničevanje šibkejših (nezadostno razvitih itd.) v temeljih samo socializem, ker se je zgodovinsko tudi pokazalo pri nacionsocializmu in internacionalsocializmu.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
BTW, duhovnik v takem primeru ne more dati odveze. Če pa osebek nekaj počne še naprej, definitivno to ni v duhu religije, ampak osebne zablode. Bo šlo?

In kdo je tisti, ki podžiga omenjene osebne zablode? Kje misliš, da se otroci sploh naučijo o bedarijah, kot so nebesa, bog in ostale tovrstne pravljice? Si jih sami izmislijo?

Brez religij, bi bil vsak človek predstavljen pred destvo, da si o svetu ustvari svoje mnenje...

Katolibani ste dejansko ultimativni potrošniki. Produkt, ki vam ga servirajo - pa je zabloda o svetu, v katerem živite.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Ravno toliko, kot je zabloda, da ima znanost odgovore na VSA vprašanja.

Razlika je med tem, če nekdo trdi, da ima odgovore na vsa vprašanja ali pa, da trdi, da imajo vsa vprašanja odgovor.

Prvo je domišljavost.
Drugo je ponižnost pred naravo in znanostjo ter predvsem - človeško majhnostjo in nevednostjo.

Lepo, da to dvoje ločiš med sabo. Ko boš spoznal, da s svojo domišljavostjo in karakterizacijo vseh ljudi okrog sebe spadaš v prvo kategorijo, bo pa še bolje.

BTW, se spomniš, ko sem te nekaj malega izobrazil na temo teorije kaosa in stabilnosti dogajanj v naravi? Pa vendar še vedno ti, alexx_ in vama podobni trdite, da smo vsi, ki verujemo, smešni, zablodeli in z IQjem na ravni sobne temperature? Kako te potem jaz, ki imam IQ na ravni sobne temperature, lahko podučujem? Ni to nekoliko protislovno in več pove o tebi kot o meni?
confused-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Katera religija pa poziva k ubijanju (pustimo mule ki podpirajo talibane pri miru) ?

Malokatera... ampak to sploh ni bistvo. Religija je talilni lonec ljudi z izkrivljenimi predstavami o svetu. Že tako labilne osebe še bolj ideološko podžge.

Katolibanstvo na primer... obljublja odpuščanje zemeljskih grehov. Od tu je potreben samo še IQ sobne temperature, da to v glavi predelaš v "na Zemlji lahko delam karkoli hočem, itak mi bo odpuščeno". Oziroma drugače - katolibanstvo je ultimativna potuha ljudem, ki idejo omnipotentnega bitja enačijo z idejo, da ne odgovarjajo za svoja dejanja.

Prosim, da najprej definiraš neologizem "katoliban", da bomo sploh vedeli kaj si pod tem predstavljaš.

Razen če besedo "katoliban" ne uporabljaš kot žaljivko in že s tem dokazuješ, da nisi pripravljen prisluhniti argumentom tistih, ki jim "katolibanstvo" očitaš. V tem primeru je vsaka nadaljna razprava zgolj zapravljanje pasovne širine.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:

In kdo je tisti, ki podžiga omenjene osebne zablode? Kje misliš, da se otroci sploh naučijo o bedarijah, kot so nebesa, bog in ostale tovrstne pravljice? Si jih sami izmislijo?

Brez religij, bi bil vsak človek predstavljen pred destvo, da si o svetu ustvari svoje mnenje...

Katolibani ste dejansko ultimativni potrošniki. Produkt, ki vam ga servirajo - pa je zabloda o svetu, v katerem živite.

Si pa res naiven, če misliš, da bi si v primeru, ko ne bi bilo religij, VSAK človek sam ustvarjal svoje mnenje o svetu. In kako je tvoje mnenje tako zelo drugačno od naučenega?

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu se vedno pozablja na žive žrtve, vernike, ki so potem preparirani, da ubijajo v imeno boga.

Ta primer, ki se je zgodil v Oslu je tipičen primer, kako versko obremenjeni osebki branijo svojo religijo. Če bi streljal musliman, bi imeli tukaj referat uporabnika 32, sedaj pa imamo besno obrambo pravovernih, ki kažejo na Tita in komunizem
smile-1.gif

Nekoga, ki se je rodil kot človek in normalno živi, označevati za ateista pa je spet verska etiketa.

Namesto, da bi ljudi streznilo in bi videli strahotno škodljivost religij, zdaj iščejo neke zunanje vzroke in poveličujejo svojo religijo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
In kako je tvoje mnenje tako zelo drugačno od naučenega?

Upam, da se hecaš... Kakšna je razlika med tem, da verjameš samo stvarem, ki jih lahko razumsko pojasniš ali pa da verjameš stvarem, za katere nek pajac v zlatu pravi, da so resnične? Hmm...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
so tudi tebe krstili pri 15 ali kaj prej?
confused-1.gif

K sreči me niso nikoli pohabili na tak način. In tudi ne pripadam nobeni sekti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nikjer nisem zapisal, da si neinteligenten.

Vera je pač parazit, ki se prenaša od staršev na otroke. Močno dvomim, da si bil vzgajan v razumskem in odprtem duhu. Oziroma prepričan sem, da nisi bil.

In točno to je podzavestna "varovalka", ki duši tvojo inteligenco.

Izven religioznih vprašanj si lahko povsem ok sogovornik, razgledan in inteligenten. Tega nikakor ne zanikam.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
v kaksnem smislu?
V smislu, da je odziv samooklicanih ateistov (tu zraven paše tudi Jernej) bistveno bolj radikalen in nestrpen do drugače mislečih kot obratno. Pustimo na miru 8888, o ekstremistih sem svoje napisal. Ne le, da gre za nasprotovanje drugačnemu mišljenju, gre tudi za razlago v smislu, da ste ateisti umsko superiorni, drugače misleči pa smo neumni. Vse lepo in prav, vendar floskule v stilu "katolibanizma" nekako ne pritičejo vašemu domnevno visoko razvitemu intelektu.

A sem samo jaz tak, da me ne moti drugačno razmišljanje, samo da ni radikalno? Absurdno, ampak problemov nisem imel ne z muslimani, ne kristjani, ne mormoni ali krišno. Niti z Jehovci, začuda, pa so padale težke, njim precej neljube debate. Ampak nihče ni tako radikalno zagovarjal svoje superiornosti v pravilnosti razmišljanja kot ateisti.
Še short summary: sem vesel zate, če si ateist, le v skrajnosti ni potrebno riniti. Isto velja za ostale.

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
odziv bo enak, da je psihopat enako kot ta. ti pa povem, da ateisti razmisljamo drugace, tako da verjetnost da bi se zgodilo na tak nacin kot pravis, s tem razlogom, zelo majhna
Žal bomo slej ko prej tudi to dočakali.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
In kako je tvoje mnenje tako zelo drugačno od naučenega?

Upam, da se hecaš... Kakšna je razlika med tem, da verjameš samo stvarem, ki jih lahko razumsko pojasniš ali pa da verjameš stvarem, za katere nek pajac v zlatu pravi, da so resnične? Hmm...

Bolj gre za to, da TI verjameš v stvari, čeprav razumske podlage nimajo, ti pa misliš, da imajo (nekoliko prevelika vera v svoje znanje in posledična domišljavost?). Ali moram spet omeniti teorijo kaosa in stabilnost procesov v naravi? Tam si ti VERJEL, da je samo omejitev računalniške moči problem v daljnoročnem napovedovanju. Pa sem ti na tvojo veliko žalost moral potem jaz RAZUMSKO dokazati, da nimaš prav. Kdo je tu zdaj v zablodi?
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tu se vedno pozablja na žive žrtve, vernike, ki so potem preparirani, da ubijajo v imeno boga.

Ta primer, ki se je zgodil v Oslu je tipičen primer, kako versko obremenjeni osebki branijo svojo religijo. Če bi streljal musliman, bi imeli tukaj referat uporabnika 32, sedaj pa imamo besno obrambo pravovernih, ki kažejo na Tita in komunizem
smile-1.gif

Nekoga, ki se je rodil kot človek in normalno živi, označevati za ateista pa je spet verska etiketa.

Namesto, da bi ljudi streznilo in bi videli strahotno škodljivost religij, zdaj iščejo neke zunanje vzroke in poveličujejo svojo religijo.

Ko si že spet preveč pameten: kako je pa temu pobu Bog lahko v uteho?

http://translate.google.com/tr...eya%3Fref%3Dmst

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
... pri vseh gre za enako zablodo. To je tako kot bi rekel, kakšna je razlika med shizofrenikom, ki misli, da je Elvis in shizofrenikom, ki misli, da je Napoleon.

Slišal sem za nekoga, ki je zaradi globoke, versko blazne vernosti v invalidski penziji. Najhuje pa je to, da mu jezus (tako pravi on sam) dvakrat ali trikrat letno začne prišepetavati in dajati neke vrste navodila.
Je pa mož toliko pri sebi, da gre, ko začne sprejemati navodila, takoj bolnico za duševne bolezni v Polju, kjer ga že poznajo in ga takoj sprejmejo, in to brez napotnice. Za kakšen mesec....

Jaz bi vero (kakršnokoli!) prepovedal!
Verovanje namreč ni nič drugega kot bergla, enako kot alkohol in droga. Oseba, ki se na daljši rok ne more znebiti bergle, bo imela do smrti na tem svetu večje, ali velike težave. In zelo verjetno ne bo napredovala. Če pa verjame v posmrtno življenje, bodo težave še večje. S takim mišljenjem pa so seveda tudi dosti večje možnosti, da naredi kakšno peezdarijo, kot pri ateistu...

Vem in sem prepričan, da v težkih trenutkih verovanje v nekaj/molitev pomaga.
Ampak molitev je pravzaprav potuha in odmik od akcije. Kajti v težavah pomaga le akcija, angažiranje 130%. Ne pa klečanje in gledanje v luft...

Že 40 let nazaj so v južnih krajih rekli: UZDAJ SE USE I U SVOJE KLJUSE (Zanesi se le nase in na svojega konja).

Mimogrede, število žrtev je zaenkrat (teletekst TV Slovenija) 91. Katastrofa!

Upam, da ima rimskokatolikška cerkev vsaj malo moralnega mačka, oziroma slabega občutka... Ker imajo med svojimi fani tudi take ovčice.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.