Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:Upam, da ima rimskokatolikška cerkev vsaj malo moralnega mačka, oziroma slabega občutka... Ker imajo med svojimi fani tudi take ovčice.

priden.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
...
osebe, ki slepo verjamejo v imaginarne bozanske sile in pravljice o nebesih in ostale bedarije, ne morejo bit relevantni sogovorniki, saj to niso zdravorazumske osebe. kako naj tako osebo clovek jemlje resno in ji da kaj prav?

Ali se sploh zavedaš, da si s tem izključevalnim stališčem zelo blizu norveškega morilca?

ja pa kaj se... ce teh hardcore vernikov ne jemljem resno, ne pomeni, da so pa zdaj moji sovrazniki in jih je treba odstranit. meni so smesni in so mi na nek nacin smilijo. in me totalno razpizdijo v taksnih primerih kot je bil na norveskem. to pa je tudi vse.

medtem ko pa verniki v imenu boga skoz in skoz napadajo drugacna stalisca.

moja stalisca so daaalec od norveskega morilca. na tak nacin jih vidis ti, ker s tem branis svojo vero. zakaj pa ti meni in mojemu ateizmu ne mores dat prav?

jaz ne posplošujem, posplošuješ ti

Dejanja skrajnežev posplošuješ na vse verujoče, vseh ver.
Ti izenačuješ vse vernike, jaz ne izenačujem vseh ateistov! Jaz v stališčih ateistov ne iščem "pravega vzroka", tako kot ti v stališču verujočega najdeš "pravi vzrok" tega stališče.

In nisem jaz tisti, ki trdi, da verniki ne morejo biti relevantni sogovorniki, ker da niso zdravorazumske osebe (kar itak z ničemer ne dokažeš). Od stališča, da se z nekom ni vredno pogovarjati, do stališča, da taka oseba nima pravice do življenja pa ni več daleč.

Kje pa jaz tebi, ali kateremukoli drugemu ateistu, kakorkoli odrekam, da ne veruješ? Nikjer, nikoli. Tudi nikjer nikoli ne "dokazujem" obstoja Boga, ker je nekaj takega nemogoče dokazati, saj gre že po definiciji za vero. Edino kar tukaj branim je pljuvanje po vseh vernikih vseh ver(!) zaradi enega hudo neuravnovešenaga množičnega morilca, ki se je samooklical(!) za kristjana.
Če pa je bistvo tvojega ateizma pljuvanje po verujočih, ja v tem primeru tvojemu ateizmu ne morem dati prav. Če že zaradu drugega ne, zaradi tega, ker ima pljuvanje po verujočih z ateizmom ravno toliko zveze, kot jo ima včerajšnji morilski pohod s krščanstvom.

mojster, takoj ko kdo kritizira tebi priljubljeno versko organizacijo (ponavadi s tehtnim razlogom), skocis gor in zacnes pljuvat kako nimamo pojma. in tud po drugih verah, daj malo si preberi svoje poste kdaj. ce pa ni direktno pluvanje, je pa vsaj podcenjujoc odnos, ki se ga da razbrat.

in ja, mogoce posplosujem, ampak posplosujem z razlogom, vsaj dokler ne bom srecal strpnega vernika. te srece se nisem imel. in to da se z nekom ne pogovarjam, karikiram halo (spet si vzel dobesedno, kar je ocitno navada pri vernikih
evil.gif
).

daj nekaj mi povej, vstavi namesto boga enorogega konja, namesto jezusa dobro vilo. zamenjaj samo v imenu in si predstavljaj da ti taksna oseba pridiga. bi ga jemal resno? no, meni bog in jezus pomenita enako kot enorog in dobra vila. in bozicek. zdaj razumes kaj hocem povedat s tem?

in kje jaz tebi oz. kateremu koli verniku odrekam vero? hm?

in ja, vcerajsni pohodo je imel s krscanstvom vec veze, kot si upas priznat. pa ceprav je bil zgolj posledica bolnega uma. vendar ta um so podzgali med drugim tudi krscanski nauki.

in se nekaj, nimam popolnoma nic proti osebi, ki v stiski moli k bogu, osebno se mi to zdi nekaj povsem naravnega (celo obstaja mehanizem, ki bi ga znal Jernej razlozit). imam pa proti katolibanom, skrajnim muslimanom, itd., itd. in njihovim idejam. btw, pa mogoce si spregledal, v svojih postih pisem o tistih, ki slepo sledijo svojim pastirjem, si mi quotal, lahko preberes. ceprav po moje, ce si vernik, potem moras verjeti vse, ker je vse bozja beseda, ker da verjames samo tiste stvari ki ti pasejo, kak smisel ima pol taksna vera? zveni nekak hipokritsko, a ne?

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Zagotovo je pripadnik neke vere, neke religije. Si dobro obveščen norveški kriminalist, ali kaj?

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.220
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Nikjer nisem zapisal, da si neinteligenten.

Vera je pač parazit, ki se prenaša od staršev na otroke. Močno dvomim, da si bil vzgajan v razumskem in odprtem duhu. Oziroma prepričan sem, da nisi bil.

Bolj, kot si ti misliš. Sicer ne bi zmogel delati tega, kar delam. Če je še kaka bolj razumska veda kot matematika, sem odprt za predlog, bom menjal kariero.
tongue-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
ZaAgotovo je pripadnik neke vere, neke religije. Si dobro obveščen norveški kriminalist, ali kaj?

zagotovo ima 2 noge (ni nujno), kri, oci, nos, itd...
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega .
A so katoliški skavti kaj starejši?

Nisem vedel, da so katoliški skavti registriran podmladek politične stranke.
stupid-1.gif
Registrirani kot politična stranka ali ne - isti ti je qrac. Oboji vzgajajo, da boš kot odrasel volil njihove.
Al pa kot telovadno društvo kot so bili pred vojno Sokoli in Orli.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.220
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Zagotovo je pripadnik neke vere, neke religije. Si dobro obveščen norveški kriminalist, ali kaj?

Ni vsaka vera religija. In ni vsak, ki se ima za kristjana, nujno katolik. A moram to res še četrtič pisati v tej temi?
crazy1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Če je še kaka bolj razumska veda kot matematika, sem odprt za predlog, bom menjal kariero.
tongue-1.gif
Ne laži! Na FMF-ju imate filozofijo in menda je par poglavij vmes tudi o bogu. Tam so ti oprali možgane.
tongue-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega .

stupid-1.gif
Niso še podmladek, so pa že podvrženi indoktrinaciji.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.220
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:

stupid-1.gif
Registrirani kot politična stranka ali ne - isti ti je qrac. Oboji vzgajajo, da boš kot odrasel volil njihove.
Al pa kot telovadno društvo kot so bili pred vojno Sokoli in Orli.

In ti to sklepaš iz svojih globokih vezi in stikov s katoliškimi skavti, a ne?
bonk.gif

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ali lahko najdeš link, kjer sem svinjarijo na Urhu kakorkoli zagovarjal? Ne moreš - lahko pa najdej kakšno besedilo, kjer sem to obsodil.

Sej nisem pisal, da si odobraval oz. nisi obsojal, samo drugo stran sem dal. (pa zraven wtf, ker je primitivno)

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
OK, ne bomo mešali svetovnih vojn z verkimi masakri?

Ali pobijanje Judov sodi med svetovne vojne ali verske masakre? So Stalinove čistke verski masakri? Kaj pa izstradanje Ukrajincev, je to tudi verski masaker? PopPotovo čiščenje Kambodže - je to verski masaker - ker sv. vojna zagotovo ni?

Nemci (vojska) po večini niso imeli izbire. Če nebi ubijal on bi ubili njega - ali pa ruska fronta pač to so bile tvoje opcije. Tega nemci sami niso zagovarjali, samo kaj ko niso imeli besede. Malo se razlikuje od nekoga, ki gre v imenu svojega boga pobiti množico ljudi. Ta ni pod nobenim pritiskom za svoje življenje, razem tistim ideološkim "joj kaj bo čez 15 generacij, ko bo moja rasa morda izumrla, če ne snamem toliko in toliko nevernikov". Pač ni primerjave.

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj pa povojni(!) poboji v Sloveniji - so to torej tudi verski masakri?

Ali je šlo pri Barbara rovu torej za vsiljevanje verskih prepričanj? Kaj pa pri tistih dve vozovih dojenčkov, ki so jih v Teharjih pustili, da so se izsušili na juniskem soncu? Je šlo tam tudi za vsiljevanje verskih prepričanj?

To je bila svinjarija nisem rekel da ne.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.220
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:

stupid-1.gif
Niso še podmladek, so pa že podvrženi indoktrinaciji.

Naj še pri tebi ponovim? To sklepaš iz svojih tesnih stikov s katoliškimi skavti ali so ti to drugi povedali?
17758-icon_confused.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Po svoje imaš dober point. Razliko osebno vidim zgolj v tem, da skavti lahko svojo dejavnost predstavijo kot približevanje človeka naravi s primesmi verske ideologije, medtem ko lahko za 14-letni podmladek politične stranke rečeš da gre za kaj? Športne igre z rdeče in črno obarvanimi goli? Risanje plakatov s političnimi motivi? Teorijo retorike in sprenevedanja?

Resno, ne predstavljam si, kakšen bi bil odgovor na vprašanje 14-letnemu sinu, kaj počnejo v podmladku politične stranke? Dopuščam pa možnost, da sem samo jaz tako nerazgledan, da si tega ne morem predstavljati. 14-letni skavt mi bo vsaj rekel, da postavljajo ognje, se učijo delati vozle in orientirati v naravi, tu in tam pa tudi debatirajo o bogu. Kaj pa bo imel mladi politik na zalogi za odgovor?

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
O pa sem bil...v kleti bi bila težko kasarna, tam naj bi bile namreč zaprte in mučene žrtve. Lahko mi pa ti razložiš, kakšna kasarna naj bi bial an tej kvadrtaturi, kto dober poznavalec stavbe verjetno odlično več, kako velik je edini prostor v pritličju...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
In že spet je treba ubogim na duhu pojasnjevati, da ta uboga ovčica skoraj zagotovo ni pripadnica rimokatoliške cerkve.
stupid-1.gif

Ne, kje pa... rimokatoliška cerkev je seveda miroljubna, nepridobitniška in napredna organizacija, ki promovira enakost med spoloma, demokracijo in napredne vizije prihodnosti.

hysterical-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.