Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
ksz
Ampak "kapo dol" pa Obami - NOT!
Že v prvi sapi najde povezavo s terorizmom, proti kateremu se je treba boriti. Itak, USA spet najpametnejša, ker oni to že počnejo, drugi pa so neumni, ker se tega (še) ne gredo.
Še v takih primerih je treba iskati legitimnost lastne politike, kajne? Revček...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Kaj so želeli demonstrirati v Šentjernejski noči, noči dolgih nožev, kristalni noči...
Znebiti so se hoteli svojih nasprotnikov.
Otroci so mu torej bili grožnja, sovražniki, in se jih je šel znebiti, če te prav razumem?
Ne razumeš prav. Ne otroci - grožnja mu je bila njihovo prepričanje. In otroci enkrat zrastejo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
so tudi tebe krstili pri 15 ali kaj prej?
confused-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
...
osebe, ki slepo verjamejo v imaginarne bozanske sile in pravljice o nebesih in ostale bedarije, ne morejo bit relevantni sogovorniki, saj to niso zdravorazumske osebe. kako naj tako osebo clovek jemlje resno in ji da kaj prav?

Ali se sploh zavedaš, da si s tem izključevalnim stališčem zelo blizu norveškega morilca?

ja pa kaj se... ce teh hardcore vernikov ne jemljem resno, ne pomeni, da so pa zdaj moji sovrazniki in jih je treba odstranit. meni so smesni in so mi na nek nacin smilijo. in me totalno razpizdijo v taksnih primerih kot je bil na norveskem. to pa je tudi vse.

medtem ko pa verniki v imenu boga skoz in skoz napadajo drugacna stalisca.

moja stalisca so daaalec od norveskega morilca. na tak nacin jih vidis ti, ker s tem branis svojo vero. zakaj pa ti meni in mojemu ateizmu ne mores dat prav?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega podmladka - 14-18. To je precej zgodnje politično novačenje.
Po tej logiki res postane zelo verjetna razlaga v smeri, da je šlo za izraz nejevolje do širjenja ideologije laburistov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
a zdej smo že pri svetem urhu? mimogrede, to poslopje naj bi bilo kasarna...prostora je pa notri ravno za kake 4 osebe v pritličju...morda je bilo zgornje nadstropje kaj bolj prostorno...

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
moja stalisca so daaalec od norveskega morilca. na tak nacin jih vidis ti, ker s tem branis svojo vero. zakaj pa ti meni in mojemu ateizmu ne mores dat prav?
Kolikor vaju jaz berem, tako z distance, je tvoj ateizem bolj radikalen kot zagovarjanje bilokakšne vere.

Čisto hipotetično: če nekega dne nekdo izvede podoben pokol nad podmladkom katere religije in se potem razglasi za ateista, kakšen bo odziv v tem primeru? Neumna vera, racionalen ateizem?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
sam se je oznacil za kristjana in konservativca. poleg tega ze nastaja njegov profil, na bbc in v norveskih medijih.

ne bom se spuščal v dejanskost, ampak če se nekdo ima za nekaj, še ne pomeni, da to tudi je.

NE NE..če na face book napišeš npr da nekaj, si potem to za ateiste 1000°pomeni da to si....ma ne tavžnt procent...milijon

Še faj da ateistični (brezvernik) hitler ni imel svojga facebooka... bi napisal da samo pomaga evropskim ljudem ...da niso lačni v svojih domovinah..da jih vozi tako malo na izlete v svojo rodno nemčijo... FACEBOOK---SVETA VLADAR

Se bom dones prijavil na fukjenbukk...bom napisal da sem ateist in da ljubim življenje...bom samo smetano tega sveta imel takoj za kolege...smetano vrh smetane...

GREMO na facebook---med poštene ateiste... s sloganom---hitler je bil največji poštenjakar---....krščani ne bodo tega nikoli in nikdar razumeli

Moje ime bo hitateist
grims-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
no, pri 18 ni prav nič zgodnje, spomni se titovih pionirčkov, komaj si prišel v šolo, že si bil deležen indoktrinacije pod komando rdečih psihopatov...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Katera religija pa poziva k ubijanju (pustimo mule ki podpirajo talibane pri miru) ?

Malokatera... ampak to sploh ni bistvo. Religija je talilni lonec ljudi z izkrivljenimi predstavami o svetu. Že tako labilne osebe še bolj ideološko podžge.

Katolibanstvo na primer... obljublja odpuščanje zemeljskih grehov. Od tu je potreben samo še IQ sobne temperature, da to v glavi predelaš v "na Zemlji lahko delam karkoli hočem, itak mi bo odpuščeno". Oziroma drugače - katolibanstvo je ultimativna potuha ljudem, ki idejo omnipotentnega bitja enačijo z idejo, da ne odgovarjajo za svoja dejanja.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
v kaksnem smislu? ker ne verjamem v rdeco kapico in bozicka in pac mislim da so verniki ki to dejansko verjamejo, prismojeni, a zdaj sem pa kr naenkrat radikalen?

odziv bo enak, da je psihopat enako kot ta. ti pa povem, da ateisti razmisljamo drugace, tako da verjetnost da bi se zgodilo na tak nacin kot pravis, s tem razlogom, zelo majhna

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Spet dokazuješ, da o "katolibanstvu" nimaš pojma. Nikakor stvar ne deluje tako, da nekoga ubiješ, greš k spovedi in je stvar zaključena. Če ni pokore, v kar paše tudi prevzeti odgovornost za svoja dejanja, potem tudi odveze ni.

Ampak lepo je kar nekaj nabijat v tri dni z enimi floskulami, ki se lepo slišijo in dokazujejo tisto, kar ti hočeš. Dejstva pa spet najebejo, kot običajno.
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Nima smisla, da se trudiš, če najednik ne loči med krščanstvom in katolištvom. Dejstva pa itak vedno izkrivlja, da podpre kakršnokoli teorijo že ima tisti moment.

In kakšna JE razlika?!? V praksi nobene... pri vseh gre za enako zablodo. To je tako kot bi rekel, kakšna je razlika med shizofrenikom, ki misli, da je Elvis in shizofrenikom, ki misli, da je Napoleon.

- S stališča razumskega opazovalca - poponoma nobene. Obe osebi imata povsem izkrivljeno percepcijo realnosti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega .
A so katoliški skavti kaj starejši?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Menda se je - tudi zaradi tega - Titov režim označil za totalitaren in bil celo obsojen.
18 me ne skrbi, konec koncev so polnoletni. Mi pa ta 14 bode v oči. To je nedokončana osnovna šola. V mojih časih je bil višek politike v šoli OZN, brez kakšnih izletov v ideološke vode.
Ne predstavljam si, da recimo SDS ali LDS pričneta novačiti osnovnošolce, res ne.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Ravno toliko, kot je zabloda, da ima znanost odgovore na VSA vprašanja. Ker pa vemo, kateri ideologiji ti pripadaš, nadaljna debata na to temo ni potrebna.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Nikakor stvar ne deluje tako, da nekoga ubiješ, greš k spovedi in je stvar zaključena. Če ni pokore, v kar paše tudi prevzeti odgovornost za svoja dejanja, potem tudi odveze ni.

In ti seveda veš, kako nasilniški katolibani interpretirajo verske nauke...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.218
11.143
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Ja, se posipam s pepelom - sem šele zdaj zasledil, da je šlo za politični podmladek. So me pa vseeno nekoliko presenetila leta tega .
A so katoliški skavti kaj starejši?

Nisem vedel, da so katoliški skavti registriran podmladek politične stranke.
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
...
osebe, ki slepo verjamejo v imaginarne bozanske sile in pravljice o nebesih in ostale bedarije, ne morejo bit relevantni sogovorniki, saj to niso zdravorazumske osebe. kako naj tako osebo clovek jemlje resno in ji da kaj prav?

Ali se sploh zavedaš, da si s tem izključevalnim stališčem zelo blizu norveškega morilca?

ja pa kaj se... ce teh hardcore vernikov ne jemljem resno, ne pomeni, da so pa zdaj moji sovrazniki in jih je treba odstranit. meni so smesni in so mi na nek nacin smilijo. in me totalno razpizdijo v taksnih primerih kot je bil na norveskem. to pa je tudi vse.

medtem ko pa verniki v imenu boga skoz in skoz napadajo drugacna stalisca.

jaz ne posplošujem, posplošuješ ti

Dejanja skrajnežev posplošuješ na vse verujoče, vseh ver.
Ti izenačuješ vse vernike, jaz ne izenačujem vseh ateistov! Jaz v stališčih ateistov ne iščem "pravega vzroka", tako kot ti v stališču verujočega najdeš "pravi vzrok" tega stališče.

In nisem jaz tisti, ki trdi, da verniki ne morejo biti relevantni sogovorniki, ker da niso zdravorazumske osebe (kar itak z ničemer ne dokažeš). Od stališča, da se z nekom ni vredno pogovarjati, do stališča, da taka oseba nima pravice do življenja pa ni več daleč.

Kje pa jaz tebi, ali kateremukoli drugemu ateistu, kakorkoli odrekam, da ne veruješ? Nikjer, nikoli. Tudi nikjer nikoli ne "dokazujem" obstoja Boga, ker je nekaj takega nemogoče dokazati, saj gre že po definiciji za vero. Edino kar tukaj branim je pljuvanje po vseh vernikih vseh ver(!) zaradi enega hudo neuravnovešenaga množičnega morilca, ki se je samooklical(!) za kristjana.
Če pa je bistvo tvojega ateizma pljuvanje po verujočih, ja v tem primeru tvojemu ateizmu ne morem dati prav. Če že zaradu drugega ne, zaradi tega, ker ima pljuvanje po verujočih z ateizmom ravno toliko zveze, kot jo ima včerajšnji morilski pohod s krščanstvom.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
KSZ:

@sarkazem ON

So se vsi kristijani/belci/vegiji/karkoli opravicili za to dejanje?

@sarkazem OFF

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.