Da jasno zapišem, ker vidim, da si moje pisanje eni razlagate malo po svoje: obsojam vsakršen ekstremizem in vsakršno zlorabo biločesa - tako oblasti kot tudi substanc, religije,... Konkretni napad je vreden ostre obsodbe. Kljub vsemu pa je preenostavno potegniti zaključek, da je vse, kar ima neko posredno zvezo s tem napadalcem (naj bo to krščanska ali muslimanska vera) sprevrženo.
Namesto tega, da se zdaj dela kupčkanje "vi ste z njim in ste neumni, mi smo ateisti in smo pametni", je bolj relevantno vprašanje, kaj je človek sploh želel pokazati s tem? Se mu je čez noč odpeljalo in je bil zgolj nerazsoden? Skoraj dvomim. Torej je celoten pokol izvršil pri polni zavesti, se pravi z nekim namenom, sporočilom. Katerim? Kaj je želel demonstrirati?
Namesto tega, da se zdaj dela kupčkanje "vi ste z njim in ste neumni, mi smo ateisti in smo pametni", je bolj relevantno vprašanje, kaj je človek sploh želel pokazati s tem? Se mu je čez noč odpeljalo in je bil zgolj nerazsoden? Skoraj dvomim. Torej je celoten pokol izvršil pri polni zavesti, se pravi z nekim namenom, sporočilom. Katerim? Kaj je želel demonstrirati?