eKolesa

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Jaz točno to govorim. Brez pomoči elektrike je res zelo težko gonit e-MTB. No, vsaj mojega.
Nad 25 km/h (ko se samodejno izključi pomoč) je precej težko (tudi zaradi gum seveda). Če pa izključim pomoč elektrike pri normalni vožnji ali (ne daj bože) vožnji v klanec, mi pa res trda prede. Zato res ne razumem tistih, ki omenjajo, da gre brez pomoči elektrike po ravnem 25-30 km/h. Razen, če so sistemi toliko različni in mogoče človek uporablja trekking kolo (z bolj elegantnimi gumami).

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Jaz imam e-MTB in tudi gume takšne in se po ravnini brez težav spravim na 30kmh, tam do 35kmh gre kar OK, z muko tudi na 40kmh. Pa nisem športnik.

• Wow
Reactions: motofrik

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
V zagovor lahko povem, da moj trance ima tudi obilne gume sam ni to to. Takrat sem imel občutek, da je motor bremzal. Naj to povedo tisti, ki se mal bl tehnično spoznajo. Občutek je bil, kot da bi kr dobro bremzo držal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ni tako, da se pomoc izklopi nad 25 kmh?

Načeloma, razen če se ne ;) (obstojajo čipi, ki odstranijo omejitev).

Smoukar: sodelavec je vozil kolo soseda - eMTB star cca 5 let, takrat okoli 5 jurjev...če na tem kolesu gre baterija dobesedno nisi v stanju peljat brez pomoči, toliko ima upora..novejši letniki (vseh proizvajalcev) imajo poštimano (verjetno izboljšana sklopka).

Moraš tudi upoštevat, da ko imaš pomoč 'letiš', ko ostaneš brez si pa na lastni moči in včasih se ti zazdi, da se boš ustavil..a to zgolj malo traja da se privadiš na drugačen občutek. Na splošno po ravnem, če se ti ne mudi, če želiš šparat baterijo, z lahkoto poganjaš brez pomoči. Jaz običajno 'tja grede' po ravnem brez pomoči, nazaj grede ga nažgem, da sem hitro doma (torej 40+).

Meni je v soboto ob štartu kazalo, da imam dometa 28 km (eco način), ko sem prišel domov (cca. 40 km in kakih 500 višincev) mi je kazalo, da imam še za 30 km :D

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Načeloma, razen če se ne ;) (obstojajo čipi, ki odstranijo omejitev).

Smoukar: sodelavec je vozil kolo soseda - eMTB star cca 5 let, takrat okoli 5 jurjev...če na tem kolesu gre baterija dobesedno nisi v stanju peljat brez pomoči, toliko ima upora..novejši letniki (vseh proizvajalcev) imajo poštimano (verjetno izboljšana sklopka).

Po moji izkušnji je to tako zagotovo. NE vem točno kateru Turbo Levo sem gonil pred nekaj leti, verjetno niti ni pomembno, ampak tega sem stežka spravil čez 30kmh.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Nekaj mi ni najbolj jasno. Pišete, da se s električarjem peljete tudi 30 km/h. Brez popravljanja elektronike, če prav razumem. kako? Je tehnologija kaj napredovala? Dve li nazaj sem se vozil s e kolesom. Ko je bila hitrost nad 25 je bila muka gonit. Upor v pedalah neverjeten.
25kmh in 250w motor je zakonska (eu) omejitev ce se ne motim.
Nekateri seveda to ignorirajo.
Tudi moj kitajc z 250(350?) W motorjem pomaga do 32 se mi zdi.
Sem oa slišal da gre zadev lahko tudi 50+ ( s kw odprtim motorjem)
Me pa zanima kaj pri tisti.moci dela motor z verigo in zobniki....

zagi

Pripravnik
20. dec 2010
57
30
18
Jaz imam e-MTB in tudi gume takšne in se po ravnini brez težav spravim na 30kmh, tam do 35kmh gre kar OK, z muko tudi na 40kmh. Pa nisem športnik.
Daj ne seri. Ali si pač zelo dobro natreniran ali pa sploh nimaš števca hitrosti in kar malo na pamet govoriš. Po kakšni logiki je 20kg plus težko MTB kolo na kramparcah brez težav poganjat 35 km/h po ravnini? Še na specialki se moraš kar truditi, če nisi nek resen amater seveda, kaj šele pri gorcu. Tam moraš najbrš že kakšnih 400W obračat, da greš tistih 35 km/h plus. To bi se že Pogačar pizdil, da ni glih v izi.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Daj ne seri. Ali si pač zelo dobro natreniran ali pa sploh nimaš števca hitrosti in kar malo na pamet govoriš. Po kakšni logiki je 20kg plus težko MTB kolo na kramparcah brez težav poganjat 35 km/h po ravnini? Še na specialki se moraš kar truditi, če nisi nek resen amater seveda, kaj šele pri gorcu. Tam moraš najbrš že kakšnih 400W obračat, da greš tistih 35 km/h plus. To bi se že Pogačar pizdil, da ni glih v izi.
Po možnosti še s fino pokončno držo :valjamse:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113
To je zato ker imajo danes sploh e-MTB vsi že gume za motorje, prenosi so pa za gozdne vlake in ne za ceste. Na starih biciklih na 26" obročih 1.7-1.8 široki treking gumi BP greš 30 po ravnini. Precej takih bilicikov je tudi predelanih v e-kolesa in se čisto ok obnesejo. Po drugi strani že zračni upor na neki 2.5+ široki trail gumi je tak da niti nočeš it več kot 25km/h, ker vse žvižga in tuli pod kolesi četudi lahko tisto fizično poganjaš hitreje.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Eni ga kar stepate tle.
30 na uro brez pomoci elektrike gre lepo. Kaj vec pac rabis vec svoje moci. Govorim za mtb na kramparcah In boscha 4 gen.

Pa nisem noben treniran sportnik. Je pa vprasanje kako dolgo, ga bos gnal 30 na uro po ravnini. Meni je bolj jeba kak veter, ki te res ubija. Sicer pa zakaj bi se jebali s 30 na uro, ce lahko spustis na 25 in ti pomaga elektrika?

za boscha obstaja cip (okol 180 eur), kjer nastavljas do kam pomaga. Vgradis pri motorju.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
za boscha obstaja cip (okol 180 eur), kjer nastavljas do kam pomaga. Vgradis pri motorju.
Najbolj znani je Speedbox
1668597756667.png

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113

Najprej: ti znaš brat? Dejstvo ki ga nisem napisal pa je, da je to vse skupaj trajalo zelo malo časa in zato kratka razdalja in definitivno se ne bi šel primerjat s Pogačarjem. Kakšne pa ti klatiš... ne se smešit, pišeš kot da smo mi nenatrenirani sposobni gurat kolo 40kmh+ 200km v 20% klanec.

Za Bafang tudi obstaja čip za unlock hitrosti, prek te omejitve sporoča sfejkano hitrost, tako da ti ne štima hitrost niti ne prevožena azdalja itd. Obstaja pa tudi čisto prava rešitev za popravljat parametre v flashu, ampak kolikor sem bral je to na voljo samo uradnim prodajalcem. Max hitrost lahko odklenejo do 60kmh.

• Haha
Reactions: ales85

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.517
949
113
Najprej: ti znaš brat? Dejstvo ki ga nisem napisal pa je, da je to vse skupaj trajalo zelo malo časa in zato kratka razdalja in definitivno se ne bi šel primerjat s Pogačarjem. Kakšne pa ti klatiš... ne se smešit, pišeš kot da smo mi nenatrenirani sposobni gurat kolo 40kmh+ 200km v 20% klanec.

Za Bafang tudi obstaja čip za unlock hitrosti, prek te omejitve sporoča sfejkano hitrost, tako da ti ne štima hitrost niti ne prevožena azdalja itd. Obstaja pa tudi čisto prava rešitev za popravljat parametre v flashu, ampak kolikor sem bral je to na voljo samo uradnim prodajalcem. Max hitrost lahko odklenejo do 60kmh.
Običajno prideš s kombinacijami tipk v kontrolerju do nastavitev...Notri je tudi max hitrost..
Poglej kateri kontroler imaš...in poggolaj..