pošteno. zavore so 200 premera? hidravlika ali mehanika? pa to imaš hardtaila ali polnovzmetenega? načeloma ima hardtail večjo nosilnost. pa si nekako gledal in sestavil kolo ali si pač vzel "prvega" in basta?
200 tka je, hidravlika. Samo spredaj vzmeteno seveda.
Dobil sem ga za darilo, nisem sodeloval, je pa res, da so bili kupci zelo zelo dobri poznavalci koles in mene.
Glede prestav - verjetno je kar nekaj razlik med kolesi. Jaz imam devet prestav, prva niti ni prav hudičevo gorska, sem pa že videl drugačne rešitve. Glede na to, da si izkušen, ti je itak jasno, da je na različnih segmentih različna kaseta (oziroma zobniki) v prednosti. Ni vsak za vse. Ko nekaj kupiš, pač tisto voziš. Nekje imajo res dobro razmerje, spet drugje ne. Ampak je res luštno. Imam kolega - še vedno vrhunski športnik (ne bom ga sicer omenjal, ker tega ne bi želel) preko abrahama z leti. Čeprav je vrhunsko pripravljen, sploh ne gre več na navadno kolo. E-kolo ima res velik razpon - od brez pomoči, čisto majhne pomoči pa vse tja do res velike pomoči. Ni čisto tako, ampak kot bi imel prestave od 0-100 z različnimi zobniki
Enostavno poskusi na kakšni turi v miru.