Ebay naivčina?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Se opravičujem za novo temo, sem v šoku ker se še ne zavedam kaj sem ravnokar storil
frown-1.gif

Bi mi lahko kdo ki se na "sceno spozna",.. povedal kakšne opcije imam da tole zadevo prejmem (originalno)?

Sem v "fazi" navdušenja (ko sem refreshal jih je neke 5 kom šlo v roku 5 min).. stisnil buy now in šel do konca .. .:)

Nateg?

http://cgi.ebay.co.uk/HTC-Goog...#ht_1752wt_1165

Vem, da na to ceno pride še poštnina in carina (mogoče še kaj?) ampak se mi cena zdi še vedno zelo ugodna.. Kaj menite?

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Brand: HTC
Model: Google Nexus One
Condition: New

Nima nič napisano, da bi bil ponaredek. Če bo, pa zahtevaj vračilo.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Kolikor mi je znano, imajo vsi Nexus One CE oznako, ker so jih praktično naročali iz google.com/phone tudi v UK in potem k nam..

Samo ČE je zadeva original.. Slika oglasa mi nekako prekriva kakšna je škatla pod napisom Google (ultra skeptik?)?

Rad bi da se Ogo javi, on bi sigurno znal ocenit, kakšne so šanse
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Nov prodajalec, Kitajec, doslej prodal 12 izdelkov, med njimi nekatere za dolar. Kupci večinoma prav tako novi uporabniki. Odsvetujem.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Feedback si je nabral z samim drobižom...zdej pa kr več komadov telefonov.

No, možno je,ampak se mi zdi da boš prejel le kopijo originala,tako da obvezno plačaj cez paypal, ko dobis paket, ga pojdi odpret na pošto in skupaj s gospod na okcencu poglej kaj in kako si dobil. Če bo fejk, naj ona takoj naredi zapisnik kaj točno si prejel v paketu in potem daj pritozbo na paypal in prilozi tudi zapisnik. No, če bo zadeva sploh prisla do tebe,če se ne bo vse skup na carini ustavili ko/če ugotovijo da je ponaredek.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja nekaj je feedback nekaj je prodano.. (niso mu vsi napisali feedbacka, ker je danes dal tele nexuse gor in ljudje gotovo še niso prejeli?)
smile-1.gif

Saj pravim, vse to sem vzel v račun. Ampak do sedaj sem kar nekaj večjih nakupov opravil preko "podobnih prodajalcev" in sem dobil do sedaj vse! (vem da ni priporočljivo..)

Plačano je preko paypala.. Z mojim izračunom.. ko se plača DDV, carina in poštnina je zadeva še kar skoraj 130€ cenejša kot najugodnejši prodajalec na bolhi..

Sem bolj kot ne (tudi jaz) skeptičen.. se z tistim zapisnikom in disputom preko paypal da rešit tako stvar?

@lost1 : če se izkaže da gre za ponaredek in da se ustavi na carini kot si rekel,.. kaj se zgodi potem?

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Jah, če ma v oglasu napisano Original in all ways, if you are looking for copies then here is not the place. Torej če ne bo, se undefined nima česa bati a ne?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
GSMobil: je bilo tole pol ali kar celotno mišljeno sarkastično?
smile-1.gif

Ta stavek je zbodel tudi mene (double reverse psychology), ko te hoče že tako prepričat da ni kopija, da ti že skoraj reče da je
smile-1.gif

Ja mogoče če "nebi bilo" (kopija, roba nebi prišla).. in če bo velik dispute (računam da bo kmalu 20 prodanih)... bi znalo biti PayPal refund malo bolj pričakovano?

Evo vseh 20 prodanih.. Naj se smejim ali ne ?

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
glede na specifikacije bi aparat moral biti originalen,le cena me bega ker je za moje pojme prenizka. Če si plačal preko PayPala se nimaš kaj bati,če ne bo OK pač javi ebayu pa se bojo oni potem pobrigali da se stvar zate ugodno razplete

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja cena je.. prenizka. Plačano preko paypal seveda..

Par tednov neprijetnega čakanja, pa se javim kako bo ratalo.. Hvala za odgovore
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Hvala za odgovor.. upam da reklamacija ne bo potrebna. Če pa že.. pa da se ugodno reši zame.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Če je plačano direktno na Ebay spletni strani preko Pay Pal-a, potem se lahko v primeru neizpolnjene obljube obrnete za pomoč.
Ebay skupaj s PayPal-om ima namreč program zaščite kupcev, pri čemer v primeru utemeljene reklamacije povrnejo celoten znesek nakupa:

http://pages.ebay.co.uk/safetycentre/buyerprotection.html

Ogo

Še drobni tisk preberi: paypal krije samo do višine stanja prodajalca na (paypal) računu.

Lp,
Peter

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kje si pa to pobral? Ebay-ev program zaščite je čisto jasen in vrne celoten znesek nakupa, le nakup mora biti narejen na njihovi spletni strani po vseh regelcih, plačilo pa spet direktno na Ebayu preko PayPal-a. In small print pravi celoten znesek.

Komplikacija je pa seveda dokazovanje tega, da so te nategnili.

Ogo

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Čakte, kolega je preko eBaya prodajal eno stvar za 300 ali 400 evrov. Skopiral je kar oglas od nekoga drugaga, pač za isto stvar kjer pa ni videl, da piše NOVA STVAR. Kupec iz Nemčije nakaže denar nakar dobi sicer zelo lepo stvar, praktično brez prask, ampak hej ni pa bla nova kot v oglasu. Je javil Pejpalu, takoj so mu cuknili celoten znesek in ga vrnili Nemcu. Je pa najprej fasal blokado zneska in zahtevek, da obrazloži kaj in kako je na stvari.