Ebay naivčina?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Radirko: v bistvu mi je ebay sam svetoval naj to storim (čim prej preko PayPala), ker ga je večina kupcev prijavila drugi dan od nakupa. Malo sem spraševal in ko dobiš "eBay nasvet, da nakupa ne dokončaš (če ga pa si pa čim prej prijavi)" bom to raje upošteval. Vse to sem, paypalu tudi posredoval.

Če je 20 kupecev, je logično da bo paypal videl da "nekaj ni vredu". Globje ko sem šel sem izvedel, da je isti prodajalec pred nekaj časa naredil podoben trik sicer z avkcijo,.. in točno to naj bi bilo tudi razlog za odstranitev oglasa. Ne vem le kako je lahko tak uporabnik še uporabnik eBaya (ban?).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, potem pa samo vztrajaj v tistih pojasnilih, ki jih moras napisati ko oddas ta claim, da "je eBay odkril tega goljufa" (sicer je Paypal tudi v lasti eBaya, a me ne bi prav nic presenetilo, ce delajo v prvem eni Indijci, v drugem pa eni cisto drugi), da ne bos ti na koncu njim sumljiv izpadel.

Jaz sem imel opravka z enim Kitajcem, kateremu je eBay eventuelno ukinil racun (ze kdovekateri ...), pa sem moral posiljati korespondenco, kjer se je videlo da je on obljubljal ene buce, od katerih ni bilo nic. Na koncu sem dobil denar nazaj, me pa ne bi presenetilo, ce je kaksen nepazljiv revez izvisel, ker je tip poskusal zavleci vse skupaj preko 45 dni, kolikor je rok za pritozbo.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ok oglas je izbrisan, prodajalec "is no longer a registered user", ebay opozorilo in poziv za prijavo, nizka cena.. so dovolj veliki razlogi da gre za scam. Pomoje če pogledajo oba profila (mojega in prodajačevega), in če se na enga (prodajalca) samo polovica od teh 20 kupcev prijavi.. je pomoje že jasno koliko je ura. Posebej če vsaj polovica dobi "item not as desribed" ali pa sploh nič.

Mislim da bi moral "biti varen", samo trajalo bo..

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
No ta razplet me res zanima kako bos prisel do denarja sploh ce tipson nima vec denarja na Paypalu...Res bi te prosil ce nas sproti obvescas, ker jaz nimam ravno nekih dobrih izkusenj s paypalom kadar prodajalca izbrišejo, na računu pa nima nič denarja...

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Hepan ti, ko kinderjajcke kopujes preko ebaya se nimas kaj za sekirat.
smile-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
sawyer, ti ze dolgo nisi batin fasal kaj :D, zaj sem se vrgo na velike projekte in na veliko kupujem, imam pa občutek da me je ravno eden kitajc nategno pa bomo vidli kako in kaj :D

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Vi ko mate dnar si lahko privoscite te nategovscine. Me not
smile-1.gif
Reje dam mobitelu ali tustelekomu 10€ vec za telefon kot pa reskiram da se mi zivci pa sivi na riti parajo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ma saj ne kupujem telefonov, tisti časi so me že minli, ceneje kot pri operaterju ne gre :D

sthefso

Zelenc'
26. mar 2010
6
0
1
Če rabiš nek osnoven telefon se definitvno bolj splača pri operaterju kupit. Za kakšne bolj hude mašince pa kar preplačaš ali pri ceni telefona ali pa pri visoki naročnini. Takrat prečekiraš ebay, seveda pa z rezervo jemlješ nenormalno nizke cene ipd.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Preplačaš zelo težko. Pri operaterju ne kupiš samo takrat, ko telefona nima v ponudbi. Najbolj pogost primer za to pri nas je iPhone.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Iphone sicer majo v BigBangu v debitelovi izlozbi. Samo nevem ce debitel enako kot tus prodaja tudi brez vezav. Anyway cena bi bla takaltak v oblakih.

Sem pa danes koncno sprobo kveri tipkavnico na Nokiji 5230. Kr fajn se da pisat, no big deal. Vendar za vse ostalo mi je totalno NO GO ta induktivni toucscreen. Tak da upam da ta na NExus/Desiru boljse. Ce niti prst nemroem slidat po njem ker se kr prepika na ekran, kateri je steklen po obcutku, zato sem mogo vec ali majn z zgornjo oo nohtno stran prsta slidat po njem, ce sem htel v imeniku brskat. Lahko sicer ob strani stisnes in drzis pa tudi downscrola.

Garmin 350 po drugi strani pa je cisto drugace. Tam se lahko kamot slida ker ma samo kao neko tanko in mehko plast cez. Ni priporocljivo z nohti gor slidat pomoje.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
Iphone sicer majo v BigBangu v debitelovi izlozbi. Samo nevem ce debitel enako kot tus prodaja tudi brez vezav. Anyway cena bi bla takaltak v oblakih.

Sem pa danes koncno sprobo kveri tipkavnico na Nokiji 5230. Kr fajn se da pisat, no big deal. Vendar za vse ostalo mi je totalno NO GO ta induktivni toucscreen. Tak da upam da ta na NExus/Desiru boljse. Ce niti prst nemroem slidat po njem ker se kr prepika na ekran, kateri je steklen po obcutku, zato sem mogo vec ali majn z zgornjo oo nohtno stran prsta slidat po njem, ce sem htel v imeniku brskat. Lahko sicer ob strani stisnes in drzis pa tudi downscrola.

Garmin 350 po drugi strani pa je cisto drugace. Tam se lahko kamot slida ker ma samo kao neko tanko in mehko plast cez. Ni priporocljivo z nohti gor slidat pomoje.

nokia 5230 ima rezistivni zaslon in ne kapacitivnega tako kot ga ima recimo iphone,bb storm itd...za induktivnega pa še nisem slišal,pomoje tudi ne obstaja
cool-1.gif

po meniju pa ne moreš scrolati ker software telefona ne podpira kibernetic scrolinga,ampak se je potrebno po meniju pomikati z drsnikom na rabo zaslona

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Ko je kolega kupoval Nokio 6310i, obnovljeno, kot novo itd... smo šli malce preverjat feedbacke. Tam sva ugotovila, da si je npr 10 nickov med seboj dajalo najboljše ocene za ene in iste stvari v vrednosti par dolarjev in pisali komentarje 1A recommend ali pa fast shipment and good stuff itd...

Potem sva šla gledat feedback še k tistim uporabnikom, ki so pustili feedback temu najinemu prodajalcu in ugotovila, da je v bistvu to verjetno 1 človek z 10 userji in tako sam sebi prodaja določene poceni zadevice in si dela feedback
smile-1.gif
Potem pa ima 10 uporabniških accountov za nateg...

Noro česa vse se spomnijo ljudje
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Upam, da ste ga prijavili. eBay ima tolikouporabnikov, da ocitno ne zmorejo sami spremljati takega mutenja, ce pa jih prijavis, jih pa odstranijo.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Upam, da ste ga prijavili. eBay ima tolikouporabnikov, da ocitno ne zmorejo sami spremljati takega mutenja, ce pa jih prijavis, jih pa odstranijo.
Nisva niti pomislila, da bi ga prijavila... sedaj bi verjetno naredila drugače.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:

nokia 5230 ima rezistivni zaslon in ne kapacitivnega tako kot ga ima recimo iphone,bb storm itd...za induktivnega pa še nisem slišal,pomoje tudi ne obstaja
cool-1.gif

po meniju pa ne moreš scrolati ker software telefona ne podpira kibernetic scrolinga,ampak se je potrebno po meniju pomikati z drsnikom na rabo zaslona

seveda gre scrollat, če daš meni v seznam in ne mrežo gre čisto normalno, imenik brez problema, ne vem kake težave imate s tem telefonom? meni je ta touch super

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Quick update: danes sem dobil mail od PayPala, da so se odločili v mojo korist in da naj bi v 5 dneh dobil denar nazaj. Se javim do konca tedna, če bo zadeva končana.