Ebay naivčina?

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
In veselo dobil free zadevo, ker se je kolega zmoto? Dvomim, da so mu rkeli da mora poslat nazaj? Oz to posta zadrzi potem?

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Med pogoji obstoja tudi možnost, da Ebay presodi, da kupec najprej vrne izdelek prodajalcu, preden se vrne denar. Reči varirajo od primera do primera. Itak Ebay najprej daje čas, da se prodajalec in kupec sporazumeta o rešitvi problema, preden sam začne postopek voditi naprej.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
eni si pa upate, al pa pac mate dnara. samo ce ste puni dnara, pol nevem zakaj nekupite pri prodajalcih, ki jim lahko zaupas.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Jaz sem kupo MW2 Key pri legalnem shopu ko je zadeva izsla, ali kaki dan ali dva kasneje z paypalom. Pa so mi na paypalu naredli disput. Po mojem mnenju cisto brezveze. Nekaj je pisalo da so me izbrali na random. Pol sem jim pa zacel pisati, ce se norca delajo ali kaj. Da kao ne mislim cakati tedne na key blabla in nej takoj sprostijo denar, itd. Pol me je urgento naprej posredovala, vendar se ni nic zgodilo. Samo opravicevali so se da jim je zal za moje nevsecnosti itd. KEy sem dobo dugi dan, denar pa se bil 3 tedne zadrzan, da sem jim spet veckrat pisal, naj spustijo skozi in ze enrkat dajo denar naprej. To je trajalo menda 3-4 tedne. Potem so pa blokirali racun in zaceli z postopkom, da sem moral dokazovati, da je racun moj, in posiljati dokumente in poloznice itd. Mislim popizdo sem skoraj.

Nimam zivcev in ne jajc za te stvari, oz ne prevec denarja, da bi se tak spilal.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ok se razume, stvar stane.. prodajalec ima sumljivo "malo prodaj" (pa še to same malenkosti v primerjavi s tem..)

Zdaj o denarju in o pogumu nebi razpravljal.. Kar je je, zanima me samo kakšne so izkušnje tistih ki so bili v podobni situaciji..

V primeru da bo roba "ne bo taka kot v opisu" ali pa "če robe ne bo".. bo potrebno kurit živce, čas in gotovo tudi denar.. to mi je jasno.

Nazadnje urejeno:

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
JAh, v vsakem primeru rabiš torej enega iz pošte za pričo in zapisnik oz carinika. Vcasih si moral na carini dokazati da si kupil stvar z racunom... Danes nevem ce se je vedno tako. Potem pa pač prijaviš na pajpal.
Kot si ze sam ugotovil, ce bo vec prijav, ker vas je 20 kuplo, bo paypal ze kar sam reagiral in uredil zadevo, vendar ti vseeno moras obvezno prijaviti. Dokazi so tukaj najbolj pomembni.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kako pa je z denarjem točno pri PayPalu? Če jaz nekomu nakažem dva tisoč evrov in kupim nek hud prenosnik ali je denar "na čakanju" dokler jaz ne potrdim da je vse bp in ga prodajalcu sprostijo potem ali lahko takoj razpolaga z mojim nakazilom? Ker če je drugo, nategne dvajset ljudi, pobere kup denarja in gre...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja pošta slovenije je glede tega zelo slaba (kar imam jaz izkušenj)..

V kolikor pošto dobim..

Bom zadevo namerno prevzel na pošti (ne bom je vzel od poštarja..) in na pošti odprl na okencu takoj po prevzemu, in potem takoj zahteval za zapisnik.. Če obstaja kakšna opcija "da so oni bili zraven ko se je odpiralo" v pisni obliki..

Poštni zapisnik, "kar dobim iz carine", ebay oglas in komunikacija med mano in prodajalcem (če bo do te prišlo) in pa ebay / paypal logi.. Več od tega bo težko.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Ja, tak naredi.
Sej pravim, jaz nimam zivcev za to. Se od mobisveta nerad kupim, ker nevem kak je z garnacijo itd, tak da reje vzemem za isto ceno ali par evrov drazje z vezavo pri carrieru. btw. jaz racunam na desire ali legend.
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Je pa izgleda po odgovorih skoraj vse "bolj temno" .. nič ni optimistov da bi zadeva lahko "le bila resnična"
smile-1.gif

Ja med tem dvema bi raje izbral Desire..
smile-1.gif
Se zna zelo kmalu pojavit.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Kako pa je z denarjem točno pri PayPalu? Če jaz nekomu nakažem dva tisoč evrov in kupim nek hud prenosnik ali je denar "na čakanju" dokler jaz ne potrdim da je vse bp in ga prodajalcu sprostijo potem ali lahko takoj razpolaga z mojim nakazilom? Ker če je drugo, nategne dvajset ljudi, pobere kup denarja in gre...

Ne. Ce se nekdo odloci, da bo nategnil ljudi, potem recimo pocaka, da je kartica, s katero imajo verificiran racun, pred iztekom (tudi ce je ukradena koda, a prej neobremenjena, tako da lastnik ne ve da je ukradena in je ne preklice), objavi drazbo za kup stvari (recimo 20 telefonov, ki jih bodo ljudje takoj razgrabili zaradi nizke cene), umakne denar s Paypalovega racuna na banko in takoj potem dvigne gotovino, iznaci da je poslal, pocaka, da se iztece kaksnih 30 dni, preden ljudje postanejo zivcni, potem poskusa zavleci se za naslednja dva tedna (45 dni od placila je rok za pritozbo Paypalu ...) in ce ga potem Paypal odstreli, zacne na novo, ce ga ne, pa pac zacne na novo brez novega racuna. Dokler ne pridejo plavi potrkat na vrata, to vse laufa in ce je vmes se kaksen prestop meje nekje v vzhodni Aziji, bodo prisli ... kdaj ze ?

Tisto, o cemer ti pises, je escrow, in prakticno ne obstaja vec (= firme so pocrkale zaradi premalo prometa, ker so ljudje prevec nepotrpezljivi, pa je bila storitev v osnovi dobra).

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Naja. Ce vas je okol prineso, je fajn pokasiral zdaj.
Samo ce bi jaz tak htel nategnit. Zakaj bi se pri 20 telefonah ravno ustavo? Mislim. 20 nexusov, 20 iphonov.... Pa bi vec kot teh 8k evrov potegno. Ali bi ze blo to prevec sumljivo spet. Se prej pa kupo neko domeno pa odpr web stran ala mobisvet pa linkal vse, da bi zgledlo kot neka real trgovina ki prodaja na ebayu.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Vspostavil sem vsaj komunikacijo z prodajalcem, ki zaenkrat odgovarja na vse..

Na "nizko ceno" odgovarja, da so kupili velike količine.. ok to me sicer ne pomirja ampak vseeno..

Zadevo pravi da bo poslal v ponedeljek in pravi da lahko tudi pošlje slike dejanske zadeve ki se prodaja / je prodana.

(Zaenkrat) ni veliko, ampak prodajalec vsaj odgovarja
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Jst upam d dobis, samo sem imel pred kratkim izkusnjo k so me hotl napet...

mors mal pazit,ceprov paypal te baje kr dobr zasciti...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja najbol bom / sem pomoje kar sam sebe napel da sem šel v to (če bo nateg).

Kaj se bo dalo rešit če bo tako pa bomo videli.

Za par tednov bom probal ostat optimist potem pa če sem sucker, si zaslužim..
smile-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Saj, če si kupil, ti ni treba nakazati ddenar. Klikni na storno, pa je vse ok. Sem tudi že jaz kdaj to naredil, pa ni pene
wink-1.gif

Jaz od tega ne bi kupil. Slabe izkušnje zaradi isto poceni nabranih feedbackov, pol pa prodajal dražjo zadevo. Odsvetujem in naredi, kar sem ti napisal zgoraj.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nisem se samo "zavezal k nakupu" ampak sem tudi plačal preko paypal-a. Mislim da tu druge opcije kot dispute -> claim (nakar bom počakal po pravilih) ni.. Ali se motim?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.124
7.689
113
Problem je v temu, ker ti slovenski tržni inšpektor telefona ne bo dovolil uvoziti, če mu v treh dneh ne boš pokazal Declaration of Conformity. Telefon bo že lepo v Ljubljani na carinski pošti in bo čakal nate, da zadevo z inšpekcijo urediš. Svetujem ti, da takoj kontaktiraš prodajalca, da ti po mail-u pošlje te certifikate. Fantje, zapomnite si, da preden pritisnete BUY na kateri od kitajskih spletnih prodajaln elektronike itd... zahtevajte CE deklaracije itd.... Ko boste. oziroma če boste te papirhe brez problema dobili, stopite v kontakt s tržnim inšpektorjem pri nas in ga vprašajte, če misli kaj težiti pri uvozu tega artikla. Če vam bo tip rekel, da ne bo delal problemov, šele takrat pritisnite BUY. Drugače vam bo telefon lepo romal nazaj na Kitajsko, vi pa boste čakali na MONEY REFUND, ali pa prst v rit... Good Luck !!!
stupid-1.gif