E.Leclerc zastonj vrečke - no more

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Leklerk je v pi..di, poznam piške, ki delajo tam, baje imajo vsakodnevno štale, pozabim, ker je tolko zgodbic...lahko samo potrdim glede varnostnikov, katastrofa.

Verjel al ne, stojim zraven varnostnika, 5 večjih južnih bratov uleti v trgovino, do prve police in takoj nazaj, dva sta v rokah imela velke škatle, mimo varnostnika, lepo piska on gleda nalašč v luft, uni se mu pa smejejo. Kaj je poanta? Da ti varnostniki ne preprečujejo, tolko kokr se delajo, temveč bolj ali manj najedajo ljudem, ki želijo kupovat. Tko se ne dela s strankami. na splošno bi zadeva morala potekati diskretno, kamere...ipd. to ni diskač :)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Čisto prav, da so te zastonjske vrečkice ukinili. Prepovedati bi jih bilo treba z zakonom. Sama potuha, potem pa polna smetišča vrečk. Ker so pač zastonj in se vsakemu j... kje konča. Na tiste, ki jih je treba plačat, pa ljudje malo pazijo.
467716-post_slo.gif

VAavstraliji so to že naredili. Tiste majhne vrečke so VELIKA ekološka katastrofa!
Teh vrečk nihče ne uporabi več kot enkrat (niti niso temu namenjena), vrečko, ki jo je treba plačat pa skoraj zagotovo.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Nakupovalne vrecke so polno embalaze izdelkov raznih (vecina iz istega materiala). Vecina dekorativne emablaze je vsaj 50x tezja od posamezne vreckice. Tudi te embalaze nihce ne uporabi vec kot enkrat. Da ne omenjam sadje, meso, itd....
crazy1.gif

Ce pustis nategniti komurkoli ni treba iz tega narediti oh sploh dosezek za okolis
smirk-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ja pa nej nam dajo ekološke vrečke. Najmanj kar lahko naredijo za kupca, če ga že na vseh koncih nategujejo in obirajo je to, da mu dajo zastonj vrečko, da zloži nakupljene stvari noter. Ampak kapitalizem itak nima meja. Še za ekologijo moramo sami skrbet, da ne bi oni slučajno 2 centa stroška več imeli.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Nakupovalne vrecke so polno embalaze izdelkov raznih (vecina iz istega materiala). Vecina dekorativne emablaze je vsaj 50x tezja od posamezne vreckice. Tudi te embalaze nihce ne uporabi vec kot enkrat. Da ne omenjam sadje, meso, itd....
crazy1.gif

Ce pustis nategniti komurkoli ni treba iz tega narediti oh sploh dosezek za okolis
smirk-1.gif
Pri odločitvi za nek izdelek (recimo čokolada) na njegovo embalažo ne morem vplivati, lahko pa vplivam na to, kako ga bom odnesel iz trgovine.

Se pa strinjam, da je tudi embalaže čisto preveč.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Čisto prav, da so te zastonjske vrečkice ukinili. Prepovedati bi jih bilo treba z zakonom. Sama potuha, potem pa polna smetišča vrečk. Ker so pač zastonj in se vsakemu j... kje konča. Na tiste, ki jih je treba plačat, pa ljudje malo pazijo.

se strinjam z napisanim. če kupiš veliko, vzemi veliko vrečko al pa še bolje kako platneno ali ornk plastično, ki jo uporabiš 50x preden jo znucaš. sendvič in flašo soka za malco znam pa v rokah nest

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Ja res me zanima koliko jih hodi s svojo vrečko v trgovino. Razen starih mam ki pridejo s svojimi vrčkami iz blaga nisem videl še nobenega. Sicer pa bi lahko uvedli papirnate vrečke kot v ameriki.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ja res me zanima koliko jih hodi s svojo vrečko v trgovino. .
pozdrav.gif

Ne sicer vedno, ampak če se namenim na kak tedenski nakup, poptem vsekakor imam vrečko s sabo. Leclercovo, ker je edina res močna. In dosti je takih kot jaz, niso samo stare mame.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Že dolgo nisem kupil vrečke v trgovini.
Male vrečke se znajdejo največkrat polne v smeteh (ali se mečejo biodpadki v njh in se potem iz njih ven strese, ali pa ostale "sipke" smeti?.
Da bi pa kupil namenske vrečke za smeti je pa res luknja v koleno......

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Seveda lahko... Kupujes skromnejse ozr. take z minimalno embalazo ali v specializiranih trgovinah. Ce se ze gremo HC okoljevarstva.

Tole nategovanje na obroke je pa malce za lase privleceno. Pri mesnih izdelkih dobis vsaj 2 vreckici, enako velja za sadnje in zeljenjavo, kruh, itd.... Ce dobis pa 1 na blagajni je pa cela katastrofa
rolleyes-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
ja sej, ravno taki k vsak dan kupjo ene makarone, omakco, pa 20 dag mesa delajo sranje ker se jim za take nakupe ne da sabo nosit vrečke, potem pa tisto ta malo vzamejo. doma pa itak vse skup stran vržejo.

itak se danes vsak z avtom vozi v trgovino, pa ne da bi mel tam kaj spravljeno....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Seveda lahko... Kupujes skromnejse ozr. take z minimalno embalazo ali v specializiranih trgovinah. Ce se ze gremo HC okoljevarstva.

Tole nategovanje na obroke je pa malce za lase privleceno. Pri mesnih izdelkih dobis vsaj 2 vreckici, enako velja za sadnje in zeljenjavo, kruh, itd.... Ce dobis pa 1 na blagajni je pa cela katastrofa
rolleyes-1.gif

Marketinška fora, ki pod krinko ekologije, prinese več dobička (več prodanih navadnih vrečk + ni potrebno kupovat tamalih). Narod pa ploska, ker bo Leclerc s tem rešil planet.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ja res me zanima koliko jih hodi s svojo vrečko v trgovino. Razen starih mam ki pridejo s svojimi vrčkami iz blaga nisem videl še nobenega. Sicer pa bi lahko uvedli papirnate vrečke kot v ameriki.
Veliko. Samo mene boš težko videl s staro vrečko v trgovini, ker me počaka v prtljažniku avta (do tam je roba itak v vozičku).
In ja, papirnate zastonj vrečke namesto teh mini PVC zastonj bi bile OK. Moraš pa vedet, une ameriške nimajo ročajev in ne zdržijo prv veliko.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Marketinška fora, ki pod krinko ekologije, prinese več dobička (več prodanih navadnih vrečk + ni potrebno kupovat tamalih). Narod pa ploska, ker bo Leclerc s tem rešil planet.
Podpis.

In ja, če se že grejo ekologijo, naj uvedejo "ameriške" papirnate vrečke brez ročajev. Ampak podjetja se gredo "ekološko osveščenost" samo takrat, kadar le-ta njim prinaša korist. Lep primer je Simobil, kjer moraš, če želiš dobiti njihovo "eko vrečko" v zameno za oddano odsluženo baterijo, posredovati skoraj toliko osebnih podatkov, kot če bi sklepal naročniško razmerje. Kar pomeni, da je ta njihova "eko poteza" v bistvu samo odlična priložnost za nabiranje kontraktov za direktno trženje.

Ali pa banke - SKB je zaradi "ekologije" uporabnikom skb-neta ukinila papirnate izpiske. Da bi pa za to znižali stroške vodenja računa ... jok brate.

Ekologija je pač trenutno najboljši izgovor, ki ga lahko podjetja uporabijo za nižanje stroškov. Hkrati pa se zavedajo, da bodo v očeh večine zaradi "eko naravnanosti" izpadla über kul.

Zato, ko mi danes začne kdo omenjati ekologijo, se najprej primem za denarnico.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik alex3 pravi:
Ker ne mislim dajati denarja trgovini, katere varnostniki me že na vhodu premerijo od glave do pete in mi vseskozi dajejo občutek, da sem pripadnik etnične skupine, ki je znana po nagnjenosti h krajam.

Ze razumem, moti te, ker te varnostnik - ki itak nima pojma kdo in kaj si - profilira, in na podlagi tvojega izgleda ali nacionalnosti misli, da si lopov?

Zakaj pa nisi takoj tako rekel?
smile-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Vrečke že dolgo nisem kupil nobene, ker imam v prtljažniku modulbox, sem pa zato, da dajo tamale vrečke na željo stranke.
Modulbox:
803407-modulbox.JPG

Priponke

• 803407-modulbox.JPG
    803407-modulbox.JPG
    31,9 KB · Ogledi: 142

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

rolleyes-1.gif

Kontraš iz principa, ali kaj?

Sem napisal, da imajo izdelki preveč embalaže, ampad da včasih ni izbire.

Pri vrečkah pa izbira je. In na blagajni se ne jemlje samo po ena vrečka, ampak več - razen če ne greš samo po sendvič. Nimam podatka o dnevni porabi teh vreč v Sloveniji, ampak kakšno tono verjetno gre. Že, če bi to znižali za polovico, bi se zelo poznalo.

@papirnate vrečke - za izdelavo papirnate vrečke se porabi več energije, zato je posledično dražja. Trgovina zato raje daje zastonj plastične.

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Teh vrečk nihče ne uporabi več kot enkrat (niti niso temu namenjena), vrečko, ki jo je treba plačat pa skoraj zagotovo.

Klinc...meni te vrečke pridejo prav, ko enkrat do dvakrat na teden pobiram drek od psice, ko se mi usere na travi okoli bajte
smile-1.gif