Dušan Šešok o minimalni plači

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Me veseli zate, samo da se ti ne bo 'na hitro' zgodila reorganizacija, kar se je zgodilo tudi v 4. največjemu proizvajalcu programske opreme na svetu. In so razhajkali celotne regije. Tvoja pozicija pa... Sad je ima, sad je nema. Ponavadi si do konca tekočega meseca bivši...
Po moje je Capl kar bistvo zadel

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
kolk ena zaplankana Slovenija proizvede enih nadpovprečnih.....
evil.gif
enkrat bomo tu pri nas lahko rekli kot busanci:
pr nas ni šalabajzerjev, vsi so v tujini
hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Glej...jst ti želim srečo....
Itak nimam službe temveč privat...ker zgovarjanje na slabe službe in si obešat tvoje nezadovoljstvo na svojega delodajalca je rahlo mimo...

Jst ko mi je v službi dopizdilo sem dal šefu roko...mu povedal zakaj se gre in šel na svoje...NIKOLI in res NIKOLI pa nisem pizdil čez njega in ga zaničeval saj mi je v stvari omogočil služenje denarja da sem lahko preživel svojo družino. Zakaj je pa ta vaša nastrojenost proti delodajalcem pa enostavno ne zastopim saj se le držijo glupih zakonov katere je postavila glupa vlada...
pol si že bolj tak,-povprečno problematičen in je firmi vseeno al te ma al nima
iz vseh firm ko sem jst odšel so bile vse po največ dveh letih že v stečaju, kar je čisti dokaz, da sem bil za delodajalce božja milost, ki pa je niso znal spoštovat, namesto hvaležnosti izkoriščanje, so pa bankrotirali,
Tvoj bivši delodajalc še pa vedno dela ?
grims-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Pa še tole...vsak delodajalec svoje dobre delavce (res aktivne in uspešne) dodatno plača.....torej je vprašljiva vaša storilnost in kvaliteta....

Ker če takega delavca ne nagradiš...ti preprosto uide drugam in s tem samo jebeš svojo firmo...

Pa dandanes to več ne drži, ker delavec je danes praktično nadomestljiv glede na brezposelnost, ker vsaj v večini danes težko uideš drugam in zato bo Šešokov in podobnih lumpov vedno več, država bo pa posledično od delovnega naroda pokasirala manj davka in temu primerno se ve kam tonemo...

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Glej...jst ti želim srečo....
Itak nimam službe temveč privat...ker zgovarjanje na slabe službe in si obešat tvoje nezadovoljstvo na svojega delodajalca je rahlo mimo...

Jst ko mi je v službi dopizdilo sem dal šefu roko...mu povedal zakaj se gre in šel na svoje...NIKOLI in res NIKOLI pa nisem pizdil čez njega in ga zaničeval saj mi je v stvari omogočil služenje denarja da sem lahko preživel svojo družino. Zakaj je pa ta vaša nastrojenost proti delodajalcem pa enostavno ne zastopim saj se le držijo glupih zakonov katere je postavila glupa vlada...
pol si že bolj tak,-povprečno problematičen in je firmi vseeno al te ma al nima
iz vseh firm ko sem jst odšel so bile vse po največ dveh letih že v stečaju, kar je čisti dokaz, da sem bil za delodajalce božja milost, ki pa je niso znal spoštovat, namesto hvaležnosti izkoriščanje, so pa bankrotirali,
Tvoj bivši delodajalc še pa vedno dela ?
grims-1.gif

Bila sva sam jst pa on v tej firmi.....vzrok da sem šel je bila kriva njegova žena z preveč dolgim jezikom..pač se nisva prenašala...

Firma deluje naprej....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
Da si boste lažje predstavljali čas po letu 2008 - službo je vsak dan izgubilo 80 ljudi.

In vsaka izgubljena služba ima še dodatne posledice na povezanih področjih. Ko so propadala gradbena podjetja, so imeli težave tudi njihovi dobavitelji, naprimer tisti, ki so jim vsakodnevno pripravljali in dostavljali hrano, njihovi dobavitelji in tako naprej.

Ponudbe je dejansko veliko. Ko razpišeš delovno mesto, pride na desetine ponudb in nekateri kadri so res dobri (par let nazaj si jih težko dobil). Veliko je tudi takih, ki imajo službo, vendar niso zadovoljni. Nekateri se ponujajo, da bi nekaj časa delali brezplačno, samo zaradi izkušenj in reference.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Šolanih ljudi je ogromno samo dejansko pa ne znajo žarnice zamenjat....

Nekaj je študiranje oziroma zabijanje cajta za šolskimi klopmi..drugo je pa praksa katera veskakor manjka in tukaj so šole krive zakaj temu tako....

Tista tvoja letnica 2008 je pa najbrž iz golega dolgcajta napisana a ne? Še enkrat premisli in napiši kdaj se je začel vsesplošni kolaps velikih firm v Sloveniji...

tony

Guru
23. jul 2007
9.783
1.564
113
Direktno konec leta 2008.

Hudičevo dobro vem, ker so mi takrat obljubili službo, ko sem pa 2009 diplomiral je bilo dela še vedno dovolj, le panika okrog krize je bila že mesece takšna, da se je v firmi nehalo zaposlovati...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
670x420_0205__BrezposelniKonecMeseca.jpg

Ne vem, kaj točno misliš. Tu je graf.

Jaz imam z zaposlenimi kar srečo. Žarnico znajo zamenjati, pa tudi kaj drugega znajo.
zmaga.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
Vse to vem. Do zadnjega dne na oblasti je živel v zanikanju in smešil tiste, ki so opozarjali na prihajajočo krizo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
Ni potrebe. Takrat smo imeli na voljo neomejene količine denarja, krediti so se delili in nihče se ni ukvarjal s tveganji ali pomislil, da se krediti ne bodo odplačali.

Ne samo pri nas.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Vse to vem. Do zadnjega dne na oblasti je živel v zanikanju in smešil tiste, ki so opozarjali na prihajajočo krizo.

Lehman Brother je propadel 15. septembra 2008, volitve so bile 21. septembra 2008. To je 6 dni ?

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ni potrebe. Takrat smo imeli na voljo neomejene količine denarja, krediti so se delili in nihče se ni ukvarjal s tveganji ali pomislil, da se krediti ne bodo odplačali.

Ne samo pri nas.

Kr prilimaj....brezposelni so bli skoz neglede na neomejene količine denarja v bankah...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Rabimo zdravo delovno okolje in državo z normalnimi stroški. Potem bi verjetno marsikdo od teh šešokovih šel na svoje ali pa šel v drugo, bolj zdravo firmo. Tako pa poznam kar ene par primerov, da so zaradi prevelikih stroškov zaprli sp-je in doo-je in šli prosjačit v firme kot je šešokova.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.703
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Lehman Brother je propadel 15. septembra 2008, volitve so bile 21. septembra 2008. To je 6 dni ?
"11 March 2008, a bank run began on the securities and banking firm Bear Stearns"
"On 11 July 2008, U.S. mortgage lender IndyMac Bank was seized by federal regulators"
"Northern Rock Building Society was nationalised at 00:01 on 22 February 2008"

6 dni. Prav imaš:)

Pa preden se obesiš na imena malo guglaj, kako "male" so te banke bile.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Banke so propadale tudi prej, da smo pred krizo se je itak govorilo ves čas. Samo z Lehman Brother, Merrill Lynch, itd, je končno postalo jasno, da bo imelo večje razsežnosti.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Pri nas nikoli ni bilo krize! Če ne bi bilo lakomnih posameznikov, ki so družine spravili na beraško palico in pokradli vse, kar se je pokrasti dalo, sedaj ne bi bilo problemov. To, da imamo prevelik državni aparat, pustimo ob strani.