Odklep nadgradnja avtoradija VW

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.496
857
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Za odklep App-connecta na enotah brez navigacije je v večini primerov potrebno preprogramirat emmc čip v sami enoti, zato se to dela na mizi in ne verjamem, da bi ti to kdo lahko delal na terenu. To govorim za Techisat/Preh enote. Če pa imaš Delphijevo enoto z ustrezno strojno opremo, potem je to dela 5 min...Zadrži tipko MENU za nekaj sekund in sproči verzijo programske opreme MST2_EU_VW...

• Všeč mi je
Reactions: s_samotar

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
565
94
28
Za odklep App-connecta na enotah brez navigacije je v večini primerov potrebno preprogramirat emmc čip v sami enoti, zato se to dela na mizi in ne verjamem, da bi ti to kdo lahko delal na terenu. To govorim za Techisat/Preh enote. Če pa imaš Delphijevo enoto z ustrezno strojno opremo, potem je to dela 5 min...Zadrži tipko MENU za nekaj sekund in sproči verzijo programske opreme MST2_EU_VW...
Različica programske opreme
H29.319.58-STD2PLUS PQ-EU
Je to info. k jo rabiš? Hvala.

najbrž je MST2-EU-VW-PQ-P0472T(...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.496
857
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ok, Technisatova enota. Torej kot sem napisal - aktivacija je možna samo s preprogramiranjem eMMC čipa. Ne verjamem, da so tega vešči razni čip tunerji ipd, ker to delat je kar specifika in čisto drugo področje. Lahko pa seveda vprašaš kje (jaz ne delam tega, vem pa, kako v teoriji in praksi to izgleda). Dela pa to en moj frend ampak je iz Zagreba.

emmc_with_probes.jpg

Nazadnje urejeno:

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
695
51
28
Zivjo,
ko se ravno omenja VW radio/navigacija.
Touchscreen mi ne dela. Leva in desna tretjina.
Je ze kdo imel tak problem? Se da popravit? Kje?
Hvala!

1738330675419.png

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
565
94
28
Ok, Technisatova enota. Torej kot sem napisal - aktivacija je možna samo s preprogramiranjem eMMC čipa. Ne verjamem, da so tega vešči razni čip tunerji ipd, ker to delat je kar specifika in čisto drugo področje. Lahko pa seveda vprašaš kje (jaz ne delam tega, vem pa, kako v teoriji in praksi to izgleda). Dela pa to en moj frend ampak je iz Zagreba.

0
OK. razumem. To je torej projekt za nekoga k res ve kaj dela.

Sam android avto mi dela, pa neke funcije. Sam zadeva se kr naprej zruši in moram po telefonu tipkat da dovolim itd...

Ker v avtu predvidevam da nimam navigacije, ker je pač na radiu ni, mi nič ne pomaga zamenjava avtoradija/android za navigacijo ker nimam antene in strojne opreme vgrajene not ne? Če vzamem original avotradio?

kaj pa tak avtoradio?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.079
3.763
113
Na enote, ki nimajo niti phone tipke se da kaj dodatno sprogramirati ali je to, kar je trenutno gor največ? Avto nima obvolanskih tipk.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.569
5.880
113
Jason Kupiš novi digitizer za par 10€ in ga položiš preko tega (se še vedno da bp sestavit nazaj). Sem nardil na enem. če maš tory nastavke bp sam nardiš. Ni nobene umetnosti.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
411
83
Kras
www.mtl.si
OK. razumem. To je torej projekt za nekoga k res ve kaj dela.

Sam android avto mi dela, pa neke funcije. Sam zadeva se kr naprej zruši in moram po telefonu tipkat da dovolim itd...

Ker v avtu predvidevam da nimam navigacije, ker je pač na radiu ni, mi nič ne pomaga zamenjava avtoradija/android za navigacijo ker nimam antene in strojne opreme vgrajene not ne? Če vzamem original avotradio?
Pri tvojem radiju tega projekta ni potrebno izvajati, ker ti že imaš aktiviran App-Connect, sicer se ne bi povezoval preko Android Auto povezave.
Sam bi najprej posodobil avtoradio na najnovejšo verzijo FW in preveril, če bo to rešilo nestabilno delovanje Android Auto povezave.
Še pred tem pa zamenjaj kabel, če bo kaj bolje.