Dušan Šešok o minimalni plači

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
No, ja, racunal sem, da je bilo to enkratno sodelovanje - drugace bi se bilo bolje zmeniti brez vpletanja odvetnikov, ampak - a to je zate normalna poslovna praksa, da kar nekomu racune posljes, ker te ravno prosi zanje?

Da ni delavcu placal dogovrjenega sem pa tudi jaz rekel, da ni sprejemljivo, v bistvu "izjemno ostudno". Koliko je pa on s tem zasluzil je pa popolnoma brezpredmetno. Ce sta imela pogodbo (a sta?) ga lahko iztozi, pa je.

Aja, ne, pri delu na crno/sivo tega pac ni, ane?
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V bistvu je ta porivatnik zaposlitvena agencija in posoja delavce. Verjetno jih je posojal za 13€ /h in jim plačal 8€/h. Ker pa to ni bilo dovolj (pohlep je huda bolezen) jim je ukradel še to.
Poznam kar nekaj ljudi ki so delali na tak način po Nemčiji. V bistvu so kot Bosanci (gradbeniki) v Sloveniji... Še nategnejnimso na isti način.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Se bojim da se na ta način pol balkanskih tujcev na zahodu dela džabe, vsaj nekaj časa, če že ne od samega začetka. Zgodb po medijih je cel kup.
Evrofil: dvomom da boš s tožbo uspel. Firme nateg doo ni več, sedaj je super nateg ki pa s prejšnja nima nobene veze. Čeprav je med njima razlika samo v besedi super, dš in mš.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja, to so pa "slovenske" fore
frown-1.gif

Sicer nimam "nic proti", da firmo vrzes v stecaj in pokrades kar lahko (ok, moralno imam ogromno proti, ampak po zakonu si pac odgovoren do vrednosti vlozka) - ampak bi pa s tem moral dobili avtomaticno, ne vem, 5 let prepovedi zaposlitve kot direktor/prokurist/ustanovitelj podjedja razen s.p.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
5 let??? Nikoli več ne bi smel biti direktor, ustanovitelj....
A veš kako bi pazili, da bi bila firma zmeraj likvidna.... Tud 1€ ne bi upal spizdit.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.183
1.171
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
ksz

Zanimiva ideja:
http://www.telegraph.co.uk/new...om-Perkins.html
Citat:
Tom Perkins, the Silicon Valley billionaire, has risked further controversy by saying the rich should be given more votes than the less well off.

Saj tudi pri nas bi lahko uvedli podobno zadevo.
Ampak ne po bogastvu, temveč po plačilu dohodnine.
* Vsak dobi 1 glas
* za vsakih 2000€ plačane dohodnine dobiš dodaten glas.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
5 let??? Nikoli več ne bi smel biti direktor, ustanovitelj....
A veš kako bi pazili, da bi bila firma zmeraj likvidna.... Tud 1€ ne bi upal spizdit.

Tud prav.
smile-1.gif

Ampak... Pustis, da imajo d.n.o. ali s.p., z odgovornostjo s povprecno vrednostjo premozenja v zadnjih 5 letih? Neka rade biznis, drugace pa drzava vse pobere
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kaj pa naj ... denarja mu ne bom pustil. Nisem se še nikoli tepel, edino enega pokavca sem enkrat kresnil v gostilni, ker je frajerja pičil pred njegovimi kolegi pa nekaj pravil kak bi seksal zaj z njo pa da ma dobre joške, kako še ma potem le tamalo .. ko sem se ga naveličal, sem šel do njega pa ga tako počil, da je s stola pred šankom padel ...

Ampak tega bi pa z jeze kresnil, ker me je v pravo krizo spravil .. zaradi njega nisem dobil plače, zaradi njega mi borza ni dala denarja, so mi zaklenili mobitel za en cajt, pa opominov dobil za cel kup ... v nemčiji pa zapravil skoraj 300 evorv ...
Mel sem velike skrbi pa probleme, zato mu ne bom dal mira, dokler mi ne bo plačal, raje grem sedet, kot pa da bo ta prasec užival z mojim denarjem okoli ...

Nisem nasilen, sem pa pač iz takšne familije, kjer vi radi klejemo v vsakem stavku, če treba ... tako da ... vedno povem vsakemu direktno pa je to to, ampak samo nepoštenim ljudem, ker takih kot so naši politiki in lopovski privatniki, taki pri meni nimajo nobenega spoštovanja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Vi2 z Evrofilom bi se mogla razumet....on je tud tak da pove tako kot misli
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Vi2 z Evrofilom bi se mogla razumet....on je tud tak da pove tako kot misli
smile-1.gif

Jest bi rekel da je dobil f**** ker je zadnje 3 mesece bolj normalen.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Mel sem velike skrbi pa probleme, zato mu ne bom dal mira, dokler mi ne bo plačal, raje grem sedet, kot pa da bo ta prasec užival z mojim denarjem okoli ...
Evo, rešitev si sam našel... vzami colo ror, pa mu zlomi roko, lahko ga še enkrat usekaš, kot tistega v gostilni, za boljši vtis. Potem bo, verjemi, našel denar zate. V najslabšem primeru greš še vedno lahko sedet, samo potem najprej ror uporabi do konca...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In to bi morali medijsko podpreti. Policaji pa priti absolutno prepozno...
Ko bi ene 50 takih kalibrov fajn nalomili bi se tudi taveliki ustrašili...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ehh, fantje. V gradbeništvu že nekaj časa poje sodstvo ulice. Ta pravo pravo je opovedalo in sedaj se izterjave delajo na ulici s pestmi.
Že kar nekaj modelov na katerih slovensko krivosodje ni imelo nobenega učinka, je dobilo batine.

Se tudi ve, za kaj boter vseh gradbenih botrov, ima toliko body guardov. Za sodišče že plača kakega dohtarja da mu spiše opravičilo. Za Mujota iz Bosne, pa ga ni dohtarja in pravnika.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Ehh, fantje. V gradbeništvu že nekaj časa poje sodstvo ulice. Ta pravo pravo je opovedalo in sedaj se izterjave delajo na ulici s pestmi.
Že kar nekaj modelov na katerih slovensko krivosodje ni imelo nobenega učinka, je dobilo batine.

Se tudi ve, za kaj boter vseh gradbenih botrov, ima toliko body guardov. Za sodišče že plača kakega dohtarja da mu spiše opravičilo. Za Mujota iz Bosne, pa ga ni dohtarja in pravnika.

Sodstva ulice se ni bilo... Stanje je se "znosno", se bo pa to vsekakor zgodilo cez par let ,ker je se vedno dovolj dobrot socialima za ponucat. Ko tega zmanjka bo pa sranje in revscina. Pa tudi ulice bo pela..

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Tak mali kaliber bi hitro plačal... Tudi več, kot je dolžan, samo da se ne bi izvedelo... Ker potem bi jih več prišlo po denar. Smo imeli enkrat primer, komisijska prodajalna avtov, prodali, denar pa zadržali... Ko se je šlo pa za "življenje", se je pa denar hitro našel, pa prosil je če lahko brez policije... Prijavili smo ga vseeno, nato se je pa našlo več kot 50 oškodovancev...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
V casu Josipa Broza bi za taksno izjavo dobil pocitnice ali vsaj napotnico za pregled glave. Danes je to "najboljsa" ilustracija turbokapitalizma. Vsaj 50 let boja za cloveka in clovesko dostojanstvo na teh prostorih je slo v ...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Ne nakladaj, prejšna država je šla po zlu ker tak sistem ne more delovati, današnja gre, ker nismo imeli lustracije in je ostal tako na oblasti kot v gospodarstvu in sodnem sistemu isti drek!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dej malo plašnice snami, resno. Pri nas je problem da nismo Homo Sapiens pač pa Homo Slovenceljkus. Neka izrojena, degenerirana podvrsta ki gleda samo na lastno rit in kako bo nategnila vsakogar brez izjeme in razlike...
Kaj pa bi bilo drugače če bi naredili lustracijo? Na plan bi prilezli vsi nasprotniki levice, državo bi ukrojili po podobi predvojne Kraljevine Jugoslavije...
Žal bo preteklo ¶e mnogo Save (in bo propadla prva Slovenija) da se bo stanje umirilo, da ne bo več načrtnega pumpanja mladih generacij s strani svojih staršev s sovraštvom in problemi njihovih dedkov...

Off/ a še rabiš boben od pralnega stroja?