DURS - novi predpisi

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
AvtoFun kako boš razbijal vse račune? imaš vse artikle cenejše od 50€? ali boš v prekršku ali pa bodo začeli plačevati na TRR:) saj namen bo dosežen

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Accord, hvala za tole.

Meni je bilo važno za tujino, očitno le lahko plačaš v tujini z gotovino.

Ali prav razumem da to pomeni da zdaj končno razumeš odgovor na vprašanje, ki si ga dobil že na tretji strani in ga kljub temu ponovil na vsaki strani po trikrat vse do enajste strani? kar ne morem verjet.

Odgovor koga sem dobil, tebe? Kdo pa si ti, da bi ti moral verjeti in kje je to bilo napisano. Poglej malo kake gluposti se tu gor pišejo in po trgovinah..če bi vsemu verjel....

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Točno tako. Edino relevantno je pisno mnenje dursa. Sedaj ga imamo in na podlagi tega se lahko zoptimizira delovanje. Na kakršenkoli način že, večina bo itak verjetno povečala obseg dela na črno. Kapo dol državi za zelo učinkovite ukrepe.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Imaš vse artikle cenejše od 50€?

Ja, imam, prav vse in tudi večina podjetij jih ima. Ne ukvarja se vsak s prodajo bele tehnike
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj ko enkrat plačuješ polno ceno itak ni več važno koliko je računov

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
avtofun ne boš verjel kaj vse je dražje od 50€
smile-1.gif
celo kitara pršuta:)

če imaš vse artikle cenejše od 50€ potem pač drobi dobavnice... seveda ne pozabi da je cena izpisa 1 izvoda vsaj 0.5 centa. čas in nezadovoljne stranke so pa priceless...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Narobe si me razumel, mi ni treba tega počet ampak govorim za tiste ki so blokirani, bodo ravno tako to počeli na tak način naprej. Kitara pršuta? Huda rečt kajne? Se pač ne bo zdaj računala kitara pršuta ampak se bo le ta razbil na več kosovo po teži... torej 1x 700g, 1x 850g... Kjer je volja tam je vedno pot
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
A veš kaj mi je zanimivo. Da ko je bla omejitev 420 EUR si brez težav v tujini nabavljal za 5.000 EUR, zdaj ko so ti prasci omejitev znižali na 50 EUR rabiš pa pojasnilo DURSa.

Se drugače strinjam. So totalni pezdetje, brez poslovne kartice zdaj en mali s.p. (recimo prevajalec), ki težko nabere sploh še kakšne druge stroške poleg kilometrine še tistih, ki jih je do sedaj lahko ne bo mogel.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Se drugače strinjam. So totalni pezdetje, brez poslovne kartice zdaj en mali s.p. (recimo prevajalec), ki težko nabere sploh še kakšne druge stroške poleg kilometrine še tistih, ki jih je do sedaj lahko ne bo mogel.
Itak, še premalo plača, če pa tajkunčič vleče skozi kilometrino neobdavčen prihodek ven.
evil.gif

Počakaj, da se še na to spravijo in glede na izjave nekaterih lolekov v parlamentu to ne bo trajalo ravno dolgo.
uf-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Kaj za vraga je s tem DURS-om... Vse zadeve plačane krepko pred rokom plačila, oni pa zaračunavajo zamudne obresti. In to v resnici zaradi NAPAČNEGA knjiženja njihovih zaposlenih.
13.gif

In takšna nesposobna gamad ima na koncu koncev še zelo lepe plače. Nagnat vse in zaposlit sposobne ljudi.
jezen.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Nima smisla, ker imaš več komplikacij in problemov s tem kot pa so tiste t.i. zamudne obresti visoke... Škoda živcev in časa, pri dacarjih pa ne dosežeš itak nič.
Obstajajo manjša podjetja, ki so jim zaradi lastnega zamujanja in napak zaračunali po več sto eur zamudnih obresti, pa vprašanje, če bodo kaj dosegli.
Zamude pri knjiženjih so pa itak takšne, da glava boli. Za zdravstvene in ostale prispevke bi naj bila zamuda 2 ali 3 mesece.

Pa to sploh nima veze, glavno, da se ne sme z gotovino plačevat zneskov višjih od 50 €...
bonk.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Si na kranjskem? Ko je bilo še potrjevanje zdravstvenih kartic se ženi ni zgodilo da bi ji uspelo kartico potrdit brez da bi bilo potrebno na DURS urgirat naj kaj preknjižijo. Da ne govorim o tem kaki klošar vsakič izpadeš pred ambulanto ko ti sestra vpije da najprej vse plačaj in uredi zavarovanje in potem pridi nazaj. Zato ker je luftar, katerega edino delo je knjiženje pri knjiženju vsakič isto zajebal.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Malo si poglejte vpogled v kartice na edavkih. Te kar prime na stran, kako je knjiženo.
redface-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Sploh ne vem kaj imajo za knjižiti neke babe na Dursu, to se ja naredi avtomatsko.

No jaz sem iz tega vlaka izstopil in ni mi žal. Zdaj plačujem nek drobiž za zdravstvo, usluge imam pa povsem enake kot tedaj, ko sem plačeval jurja prispevkov.