Sklicevanje na nekega pajaca, ki je v trgovini nekaj rekel je brezveze. Glede določenih zadev si še na računovodstvih niso jasni in pa na samem ministrstvu premlevajo kaj storiti.
Evo isto sem jaz še enkrat spraševal računovodkinjo in spet je bil odgovor isti, NAVODIL NI ! Tako da sploh ne more rečt kaj je prav, sam se do nadaljnega izogibam plačevanju nad 50 €.Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Sklicevanje na nekega pajaca, ki je v trgovini nekaj rekel je brezveze. Glede določenih zadev si še na računovodstvih niso jasni in pa na samem ministrstvu premlevajo kaj storiti.
In v čem se Pošta Slovenije razlikuje od ostalih podjetij, da njim lahko plačaš z gotovino, ostalim normalnim podjetjem pa ne?Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
2. Ali se lahko plačilo opravi tudi tako, da se plača preko položnice (plačilnega naloga) z gotovino?
Ker gre v takem primeru za plačilo na transakcijski račun prejemnika, je takšen način plačila dopusten.
FINO torej če je moja firma blokirana ni problema, grem na pošto ter preko položnice z gotovino plačam. Res učinkovit zakon. A ni bila ravno v tem poanta da ti zablokiranci in dolžniki nekako ne bi mogli več poslovati oz. bi jih omejili?
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
ksz
Pojasnilo DURS 19.01.2012 - evo, pa so nekatere dileme dacarji končno pojasnili.
Na začetku špe mogoče, ko še imaš nekaj gotovine.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
FINO torej če je moja firma blokirana ni problema, grem na pošto ter preko položnice z gotovino plačam. Res učinkovit zakon. A ni bila ravno v tem poanta da ti zablokiranci in dolžniki nekako ne bi mogli več poslovati oz. bi jih omejili?
Citat:
Accord, hvala za tole.
Meni je bilo važno za tujino, očitno le lahko plačaš v tujini z gotovino.
Amapk le od fizičnih oseb.Pravne mu lahko plačajo le do 50€.Citat:
Kaj pa če ima recimo maloprodajo in ne omogoča plačevanja s karticami...potem ima samo gotovino.
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Na začetku špe mogoče, ko še imaš nekaj gotovine.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kako boš pa kasneje prišel do gotovine? Ker tvoji kupci ti bodo vse na TRR nakazali, kjer ti bodo upniki vse pobrali, pa ne bo več kaj dvignit.