DURS - novi predpisi

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sklicevanje na nekega pajaca, ki je v trgovini nekaj rekel je brezveze. Glede določenih zadev si še na računovodstvih niso jasni in pa na samem ministrstvu premlevajo kaj storiti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ma to ima vsaka trgovina svojo razlago teh predpisov /zakonov... eni so šli celo tako daleč da trdijo da ne smeš več NIČ kupiti dražje od 50€:)

še enkrat, pravilnik nič ne piše o temu da mora priti plačilo iz trr na trr samo da mora priti NA trr...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Sklicevanje na nekega pajaca, ki je v trgovini nekaj rekel je brezveze. Glede določenih zadev si še na računovodstvih niso jasni in pa na samem ministrstvu premlevajo kaj storiti.
Evo isto sem jaz še enkrat spraševal računovodkinjo in spet je bil odgovor isti, NAVODIL NI ! Tako da sploh ne more rečt kaj je prav, sam se do nadaljnega izogibam plačevanju nad 50 €.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Problem je v tem, da se je do sedaj plačilo, ki ne pride iz poslovnega TRR-ja knjižilo kot gotovinsko vplačilo, ne glede na način plačila.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
2. Ali se lahko plačilo opravi tudi tako, da se plača preko položnice (plačilnega naloga) z gotovino?

Ker gre v takem primeru za plačilo na transakcijski račun prejemnika, je takšen način plačila dopusten.

FINO torej če je moja firma blokirana ni problema, grem na pošto ter preko položnice z gotovino plačam. Res učinkovit zakon. A ni bila ravno v tem poanta da ti zablokiranci in dolžniki nekako ne bi mogli več poslovati oz. bi jih omejili?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
2. Ali se lahko plačilo opravi tudi tako, da se plača preko položnice (plačilnega naloga) z gotovino?

Ker gre v takem primeru za plačilo na transakcijski račun prejemnika, je takšen način plačila dopusten.

FINO torej če je moja firma blokirana ni problema, grem na pošto ter preko položnice z gotovino plačam. Res učinkovit zakon. A ni bila ravno v tem poanta da ti zablokiranci in dolžniki nekako ne bi mogli več poslovati oz. bi jih omejili?
In v čem se Pošta Slovenije razlikuje od ostalih podjetij, da njim lahko plačaš z gotovino, ostalim normalnim podjetjem pa ne?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A ni Pošta v tem primeru le posrednik med tabo in tistim, kateremu plačaš račun z UPN?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
ksz

Pojasnilo DURS 19.01.2012 - evo, pa so nekatere dileme dacarji končno pojasnili.

Super! Hvala!
smile-1.gif

Končno so se zjasnili
smile-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.142
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Na začetku špe mogoče, ko še imaš nekaj gotovine.
Kako boš pa kasneje prišel do gotovine? Ker tvoji kupci ti bodo vse na TRR nakazali, kjer ti bodo upniki vse pobrali, pa ne bo več kaj dvignit.

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Citat:
Accord, hvala za tole.

Meni je bilo važno za tujino, očitno le lahko plačaš v tujini z gotovino.

Ali prav razumem da to pomeni da zdaj končno razumeš odgovor na vprašanje, ki si ga dobil že na tretji strani in ga kljub temu ponovil na vsaki strani po trikrat vse do enajste strani? kar ne morem verjet.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.142
113
Citat:
Kaj pa če ima recimo maloprodajo in ne omogoča plačevanja s karticami...potem ima samo gotovino.
Amapk le od fizičnih oseb.Pravne mu lahko plačajo le do 50€.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Na začetku špe mogoče, ko še imaš nekaj gotovine.
Kako boš pa kasneje prišel do gotovine? Ker tvoji kupci ti bodo vse na TRR nakazali, kjer ti bodo upniki vse pobrali, pa ne bo več kaj dvignit.

Kaj pa če moji kupci/stranke ne bodo nakazovali na TRR in bomo razbijali račune? Hja... Butasto kot sem rekel.