DURS - novi predpisi

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sploh ne vem kaj imajo za knjižiti neke babe na Dursu, to se ja naredi avtomatsko.

No jaz sem iz tega vlaka izstopil in ni mi žal. Zdaj plačujem nek drobiž za zdravstvo, usluge imam pa povsem enake kot tedaj, ko sem plačeval jurja prispevkov.

Kako si pa plačo potem nakazuješ brez prispevkov?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ti novi predpisi se ne nanašajo na moj tip podjetništva.
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Malo si poglejte vpogled v kartice na edavkih. Te kar prime na stran, kako je knjiženo.
redface-1.gif
E, to imaš pa prav. Sem že gledal kaj hudiča so tam neke zamudne obresti, itd. pa sem potem videl, da so se zadeve zaprle. Jao ej...
Bemtiš, ko da bi od enega s.p.-jevca
evil.gif
. Izgleda tudi SAP in IBM nista več to kar sta bila...
Me zanima, koliko bodo scuzali z dodatnimi deli.
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ti novi predpisi se ne nanašajo na moj tip podjetništva.
smile-1.gif
evil.gif

Zdej vem, komu plačujem zdravstvo
evil.gif
. Še en freerider.

Btw: če si plačeval po jurja prispevkov si ali nesposoben ali pa si imel prekleto nesposobnega računovodjo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Preveč priden sem bil, pol pa preneumen da bi za 3 dni zaprl s.p. in začel znova.

Pa nič ne jaham brezplačno, vse lepo plačujem, nobene pomoči ne vlečem, čeprav mi pripada.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Tud če bi ga za tri dni zaprl, bi se ti prispevki vlekli do izteka obračunskega obdobja konec marca.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nagradno vprašanje!

Kako na firmo kupit vinjeto če nimaš poslovne kartice? Torej... grem na Petrolu na šalter, prosim da mi izdajo predračun, grem domov na elektronsko banko, plačam ter nesem na Petrol izpisek in mi dajo vinjeto?
hysterical-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Kakšna pa je to firma, da nima poslovne kartice? Petrol ima tudi Petrol klub vrednostne kartice. Na Petrolu jo dobiš zastonj, nato naložiš na njo dobroimetje in z njo brezgotovinsko opravljaš nakupe.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pač nima, to naj tebe ne skrbi zakaj je nima... Sprašujem kako je v situaciji če je nima, v kolikor bi jo imela te situacije ne bi bilo in ne bi spraševal. Kapiš majster?
wink-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nagradno vprašanje!

Kako na firmo kupit vinjeto če nimaš poslovne kartice? Torej... grem na Petrolu na šalter, prosim da mi izdajo predračun, grem domov na elektronsko banko, plačam ter nesem na Petrol izpisek in mi dajo vinjeto?
hysterical-1.gif

Plačaš s tvojo plačilno kartico, in zraven računa ki ga daš računovodji pripneš slip.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Moment, za d.o.o. gre, kako pa naj jaz potem dobim teh 95 nazaj?
smile-1.gif
Naj si iz spletne banke nakažem nazaj na svoj TRR? In potem zopet celo sranje zakaj in kaj in kako...?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Potni nalog, kupiš vinjeto s svojo kartico in obračunaš nalog ter nakažeš z doo na svoj trr. Kot npr. parkirnino ipd.

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
Naj si iz spletne banke nakažem nazaj na svoj TRR? In potem zopet celo sranje zakaj in kaj in kako...?
LOL, tankal si tudi do sedaj tako, da si si potem na svoj TRR nakazoval keš?
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Looooooool, NE! Nisem, nikoli nisem tankal tako da sem nakazoval potem nazaj na svoj TRR ker niti nimam firme
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Morda pa je tankal za 49,99€ tako kot marsikdo...

Eh, ne razlagaj mu, vidiš da naš zavarovalni agent ne kapira da je to sploh možno in da se je do pred kratkim dalo vse delat z gotovino in nevem zakaj je zdaj moj kolega padel iz lune ker si še ni uredil kartice? Ker kartice v osnovi na svoji banki pač ni dobil zraven ko je odprl poslovni račun in zdaj je največji luzer al kaj?
smile-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Saj ne gre za to, koliko je tankal. Ima d.o.o. in sprašuje, če lahko posluje kot s.p.. Sploh ni problem v znesku 50€, ker to kar bi on počel ni bilo dovoljeno niti prej v zneskih do 400€.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Tako je.
Nič sranja.
Sej je bilo v tej temi že razloženo (tudi iz strani DURSa), da se to da in je pravilno kar se njih tiče.
Ne boš mogu pa ven iz tošla potegnt stotice in odkartat za vinjeto ter hkrati zahtevat davčni račun.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj ne gre za to, koliko je tankal. Ima d.o.o. in sprašuje, če lahko posluje kot s.p.. Sploh ni problem v znesku 50€, ker to kar bi on počel ni bilo dovoljeno niti prej v zneskih do 400€.

Loool pa kaj si ti res na glavo pado? Kdo sprašuje če lahko posluje kot s.p.? Jaz samo v njegovem imenu sprašujem KAKO in če je možnost kot d.o.o. brez poslovne kartice kupit govotovino? Namreč ker koliko smo na pjači študirali, ne poznamo firme ki bi ti izstavila predračun za vinjeto. Samo v tem je keč. Kaj ni bilo prej dovoljeno? Prej je lahko komot posloval do 420-450€ (nevem natančno). Z gotovino je lahko šel kupit vinjeto in davčna mu je priznala... enako je naredil lani in predlani. Če se motim pa me popravi v katerem delu mu ni bilo kaj dovoljeno in kje je kršil? Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kupis jo z gotovino, kartico ali kakorkoli... brez, da bodo na racunu podatki o podjetju... Potem jo das med potne stroske... Menda se mora edino datum nakupa prekrivati s potjo v potnem nalogu .... tak odgovor sem dobil od racunovodkinje... ta pa je tak odgovor dobila menda od DURS-a ...