DPF in tehnični pregled

jezek

Guru
24. jul 2008
4.161
1.783
113
Ja, nisem govoril o lucki ki bi gorela med regen. To se mi zdi da so imeli neki aziatski avti vcasih. Lahko jo pa potegnes si na hdijih - ledico na gretje vzvratnega ogledala

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.737
2.683
113
''Moj avto ne žre olja!''
Med servisnim intervalom je poraba v rangu rezerve, ki jo elektronika ne registrira!
Rezmak med oznakam na šipki je +0,5l, menjava med 15 000 do 20 000

Corvette

Majstr
6. nov 2008
467
339
63
Glede opozorila za DPF regeneracijo: že pred časom sem zapisal, da bi lahko omogočili naknadni vklop (s testerjem) zelene DPF lučke, ki označuje aktivno regeneracijo. Tako bi uporabniki, ki nas to zanima, lahko spremljali. Po defaultu pa bi bilo za 99 % to izklopljeno, ker bi ljudi zmedlo.

Sicer glede na to, da appi preko OBD-ja znajo prebrati, kdaj se dogaja DPF regen, bi lahko nekdo naredil tudi namensko napravo ali softver, ki bi uporabnika na to opozorila s piskom ali obvestilom na telefon. Alternativa je namenski app, s katerim pač ročno zaženeš regeneracijo, ko si na avtocesti.

Moj je EURO 6 brez AB
Huh, nisem vedel, da to tudi obstaja. Zdaj pa vidim, da je seznam takih vozil daljši, kot sem mislil. https://www.motor-talk.de/news/euro-6-geht-noch-ohne-adblue-t6188967.html

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.552
480
83
E6 je ze kar precej star, z nekaj novejsimi podverzijami. Ne vem ce obstaja e6d dizel brez ab? Najdlje mislim da je zdrzala mazda, pa se oni so obupali.