DPF in tehnični pregled

jezek

Guru
24. jul 2008
4.165
1.784
113
Ja, nisem govoril o lucki ki bi gorela med regen. To se mi zdi da so imeli neki aziatski avti vcasih. Lahko jo pa potegnes si na hdijih - ledico na gretje vzvratnega ogledala

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.744
2.685
113
''Moj avto ne žre olja!''
Med servisnim intervalom je poraba v rangu rezerve, ki jo elektronika ne registrira!
Rezmak med oznakam na šipki je +0,5l, menjava med 15 000 do 20 000

Corvette

Majstr
6. nov 2008
467
339
63
Glede opozorila za DPF regeneracijo: že pred časom sem zapisal, da bi lahko omogočili naknadni vklop (s testerjem) zelene DPF lučke, ki označuje aktivno regeneracijo. Tako bi uporabniki, ki nas to zanima, lahko spremljali. Po defaultu pa bi bilo za 99 % to izklopljeno, ker bi ljudi zmedlo.

Sicer glede na to, da appi preko OBD-ja znajo prebrati, kdaj se dogaja DPF regen, bi lahko nekdo naredil tudi namensko napravo ali softver, ki bi uporabnika na to opozorila s piskom ali obvestilom na telefon. Alternativa je namenski app, s katerim pač ročno zaženeš regeneracijo, ko si na avtocesti.

Moj je EURO 6 brez AB
Huh, nisem vedel, da to tudi obstaja. Zdaj pa vidim, da je seznam takih vozil daljši, kot sem mislil. https://www.motor-talk.de/news/euro-6-geht-noch-ohne-adblue-t6188967.html

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.552
480
83
E6 je ze kar precej star, z nekaj novejsimi podverzijami. Ne vem ce obstaja e6d dizel brez ab? Najdlje mislim da je zdrzala mazda, pa se oni so obupali.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.165
1.784
113
Kot receno, kogar resno zanima kdaj je regen, ima že danes možnost to spremljati. Na vseh vag-ih je to zelo slišno in vidno preko obratomera, na vseh psa (predvidevam da tud vecini preostalega stelantisa) in mislim da tudi fordih, pa te ledica stane 10centov, in potem košček žice ali spajkalnik....3min dela.
Na psa lahko tudi prek appa (fap oz fap lite tudi?) zazenes regen po zelji (seveda ce si vsi pogoji izpolnjeni)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.709
5.330
113
Imel sem dva dizla z DPF, doživela pri hiši med 300.000 in 400.000 km, pa ni bilo nikoli problemov z regeneracijo.
Z avtom se je preprosto treba voziti, ko je treba daleč. Ko je treba blizu, se uporabi noge. Zato imamo eno in drugo.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.165
1.784
113
Morda pri vas na kmetih. Da te vidim kako po Lj z nogami vlacis otroka v vrtec, pa gres vvsluzbo, pa v vrtec, pa drugega na fudbal, pa.... Vecina teh avtov ne vidi dnevno vozenj daljsih od 15km

jezek

Guru
24. jul 2008
4.165
1.784
113
Za vecino je na koncu se vedno dizel optimalna izbira. In seveda ne nek miniaturen, ampak tak, da lahko gre baba po potrebi tudi sama z mularijo na morje ali fukne kak bicikel not. Zato se se vedno uporabljajo karavani in enoprostorci (kar jih je se na trgu). Je pa jasno, da pri 100k prevozenih moras kaj poservisirat ali pa prodat.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.602
973
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
..Pozna se tudi na cesti kjer folk vozi kak po jajcih.

To so v glavnem EV-ji. :biceps:
Lani mi kolega pravi, da je šel s familijo v predbožično Ljubljano in so ga na poti nazaj policaji na avtocesti ustavili zaradi prepočasne vožnje. Ker je imel kritičen nivo baterije je ugasnil vse kar žre elektriko, celo gretje in so se vozli 40 kmh po AC do prve polnilnice in zraven upali na božični čudež, da jim uspe..In jim je na srečo, but still..

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
542
90
28
širne planjave Dolenjske
Lani mi kolega pravi, da je šel s familijo v predbožično Ljubljano in so ga na poti nazaj policaji na avtocesti ustavili zaradi prepočasne vožnje. Ker je imel kritičen nivo baterije je ugasnil vse kar žre elektriko, celo gretje in so se vozli 40 kmh po AC do prve polnilnice in zraven upali na božični čudež, da jim uspe..In jim je na srečo, but still..
Velik kre.en....in potem se čudijo, da govorijo kakšni bebci so EV-jaši. Zaradi takih butlov izpadejo vsi isti.

Ja fajn , da ga ni kak kamion nabasal. Ni mogel drugje napolnit kot na polnilnici na AC :bonk::bonk:

igi

Guru
13. okt 2007
5.720
1.298
113
Celje
Velik kre.en....in potem se čudijo, da govorijo kakšni bebci so EV-jaši. Zaradi takih butlov izpadejo vsi isti.

Ja fajn , da ga ni kak kamion nabasal. Ni mogel drugje napolnit kot na polnilnici na AC :bonk::bonk:
imaš vse sorte folk. tudi na ICE strani. Meni v 28 letih še ni zmanjkalo goriva. Na drugi strani imam pa znanca, kjer je to skoraj na mesečnem nivoju. Pa ne, da je revež, ki nima za tankati. Enostavno zmanjka :).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.853
7.316
113

V glavnem niso... Vse se isto cijazi, da imas obcutek, da si 130km/h divjak. Ne vem, zakaj. Zaradi guzve ne. Benz predrag, ne vem...

Sem sla z Jezerskega na gravitacijo do Loga v Tupalicah. Eni bi bili sposobni to posplosit na to, da je z ICEjem problem v klanec dol...