Lahko poves kaj vec kaj si naredil, sploh pri AB?Jaz konkretno sem DPF in AB na bluehdi porihtal lastnoročno za skupaj cca 100 (z besedo sto) € ko je pri 120kkm zacelo zajebavat. Uradnjak je želel nekaj pod 3 ćuke, saj bi menjal FAP, morda še Eolys, rezervar AB in po potrebi Nox senzor.....
Osebno bi preventivno šel na čiščenje DPF filtra pri enem od podjetij, ki se s tem ukvarjajo. Če seveda nameravaš še imet avto dlje časa. Predvidevam, da ko ga zabije, to slabo vpliva na ostale komponente in bo strošek popravila sčasoma mnogo večji.Moj VAG DPF bo kmalu dosegel dizajnirano žvljenjsko dobo = 80g ash
Kaj se bo zgodilo takrat?
dP čez filter je pa par Pa, minimalen. Bi ga lahko z VCDS vrnil na recimo 50g?
Koliko imaš pa prevoženih? Meni pri 355k kaže ~25 g ash.
Uvožen v lastni režiji, ko je imel 2 leti/130k prevoženih. Dvomim, da so šli kaj mahinirat, ker je bil enostavno preveč ohranjen in preveč vožen, da bi bilo karkoli narobe. Meni jo je zagodel edino Adblue grelec, ampak DPF pa laufa bp, ker tudi delam 30k+ letno. Če pa so ga že pri 130k čistili, pa toliko bolje zameRavno je obrnil 300k km.
Imas svojega od novega? Lahko, da imas ze enkrat inicializiran (čiščen) DPF.
Si ziher, da to velja zmeraj? Tako kot je napisal nemenabijat, sta pri VAG dva parametra, soot (saje) in ash (pepel). DPF požene regeneracijo, ko je treba izgoreti saje, del njih se spremeni v pepel. In sčasoma ta pepel zabaše posodo, si predstavljam, ko doseže 100 %. Je pa tu verjetno res dosti spremenljiv, recimo mene čudi, da ima merdzo pri manj km bistveno večjo količino pepela (ugibam, morda gre za EURO6 motor, ali pa imava bistveno drugačno izgorevanje).problem je da se dpf ne zabije sam od sebe (ajde v nekem doglednem času no), ampak takrat ko nekaj drugega ne deluje optimalno. Tako, da s preventivnim čiščenjem ne rešiš nič v bistvu.
Slabe nafte....Zabije se zaradi prekratkih vozenj in slabe nafte.
Ni kupljena pri najdražjem trgovcu, ki doda največ placebo dodatkov.Slabe nafte....
A lahko tole malo bolj zdefiniraš?
Uvožen v lastni režiji, ko je imel 2 leti/130k prevoženih. Dvomim, da so šli kaj mahinirat, ker je bil enostavno preveč ohranjen in preveč vožen, da bi bilo karkoli narobe. Meni jo je zagodel edino Adblue grelec, ampak DPF pa laufa bp, ker tudi delam 30k+ letno. Če pa so ga že pri 130k čistili, pa toliko bolje zame
Si ziher, da to velja zmeraj? Tako kot je napisal nemenabijat, sta pri VAG dva parametra, soot (saje) in ash (pepel). DPF požene regeneracijo, ko je treba izgoreti saje, del njih se spremeni v pepel. In sčasoma ta pepel zabaše posodo, si predstavljam, ko doseže 100 %. Je pa tu verjetno res dosti spremenljiv, recimo mene čudi, da ima merdzo pri manj km bistveno večjo količino pepela (ugibam, morda gre za EURO6 motor, ali pa imava bistveno drugačno izgorevanje).
Ja ampak ta ščasoma je pri motorju, ki normalno deluje več 100 tisoč kilometrov.In sčasoma ta pepel zabaše posodo,