Dovolj je. Orožje za obrambo?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.893
-358
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Sem še pod vtisom tega, kar se dogaja v ulici kjer živim. Pa dajmo še enkrat.

Če sem jaz doma (spim ali ne, ni važno) in se nekdo od zunaj odloči, da je takrat najboljši trenutek za vlom v mojo hišo je ali nor, [cenzura], nafiksan ali vse troje skupaj. Četrta opcija je, da želi, da sem doma, ker hoče naredit nekaj meni, moji družini ali me rabi, da mu povem kje skrivam par miljonov eur.
Zame je tak človek smrtno nevaren. Tu ne gre za običajen vlom, ampak vlom z vednostjo, da lahko oz. mogoče celo želi naleteti na domače. Zato takega človeka, če ga srečam v hiši ne bom tretiral kot mimoidočega reveža, niti ne bom čakal, da vidim kakšno silo mi namerava storiti, da bom potem kao odreagiral "v skladu" z njim. Pač pa je moja naloga onesposobiti ali odstraniti golazen iz hiše takoj pa naj konec koncev stane kar hoče. Ker kot pravim, človek, ki pride vlomit v hišo ko so ljudje doma ni standarden vlomilec, pač pa pričakuje ali želi kontakt.

Iz tega tudi sledi, da je verjento temu primerno oborožen in, da bom jaz težko konkuriral njegovi oborožitvi, lahko pa sem s svojim odzivom element presenečenja. In zato sprašujem po najboljših metodah in orožjih.

Od začetka sprašujem le za take primere, ki sploh niso več tako redki kot misliš. Jaz poznam dva do sedaj. Pri enem je bilo kot sem napisal, pri drugem pa so bili doma zaplinjeni med spanjem in sploh niso vedeli do zjutraj, da je bil vlom. Kar se mene tiče so taki dogodki grozljivi in ne želim čakati kaj tak norec v hiši želi naredit.

pa pejmo od zacetka

primeri ko so ljudje doma so redki, in tu gre za nacrtovan vlom, ko vlomilci vejo, da rabijo lastnike doma, da niso vsi alarmi aktivirani. pri takih tudi vejo za kaj vlomijo, in da se jim bo izplacalo.

a dajes okolici obcutek da si milijonar? ce si, potem imas dovolj sredstev za sodobne alarme, varnostnike in ostalo kar odvraca tatove. In kot milijojar ne bi iskal nasvetov po alterju, pac pa poklices v kaksno varnostno sluzbo in njih povprasas po resitvah.

in kot so ti nekajkrat povedal, lahko onesposobis vlomilca, ne smes se pa izzivljat nad njim. pac lahko pade po stengah, z glavo udari ob stok vrat med begom, ipd... ne more pa utrpet hudih poskodb...

lahko imas ti ne vem kaj v roki, ampak ti ne ves kaj ima on... rabis jajca da prvi pritisnes... si ze streljal na cloveka?

nabavi si en paralizator da bos mirno spal pa je...

pes je spet tko, sej varnostnik je, sam kaj ko zahteva tok dela in casa...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Najbols, da hodis ksn mesc cist nasekan domov, da bo zena popisdila, pol pa ko enkrat nekdo poropota v kleti, ni sile, bo ze zena cist besna zrihtala.....
grin1.gif

Drgac pa ne vem, to mors bit reva al neki, da bi si sel neka orozja kupovat? A te ne razjezi dovolj, da je kar en tujec v tvoji hisi in bi ga pac z golimi rokami nalomil.....nihce mi ne bo govoril, da bo pa potem tip tozil pa ne vem kaj, pa cetudi bi, ni sans, da zmaga.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.650
113
Tekom postopka dobis njegov naslov (al je [cenzura] zasciten?) pa mu posljes kontro nad njegovo familijo...

Je enmu znancu tko uspel zrihtat enga supka kje hotu tozart za dusevne itd....je model hitr kseb prsu
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Sem še pod vtisom tega, kar se dogaja v ulici kjer živim. Pa dajmo še enkrat.

Če sem jaz doma (spim ali ne, ni važno) in se nekdo od zunaj odloči, da je takrat najboljši trenutek za vlom v mojo hišo je ali nor, [cenzura], nafiksan ali vse troje skupaj. Četrta opcija je, da želi, da sem doma, ker hoče naredit nekaj meni, moji družini ali me rabi, da mu povem kje skrivam par miljonov eur.
Zame je tak človek smrtno nevaren. Tu ne gre za običajen vlom, ampak vlom z vednostjo, da lahko oz. mogoče celo želi naleteti na domače. Zato takega človeka, če ga srečam v hiši ne bom tretiral kot mimoidočega reveža, niti ne bom čakal, da vidim kakšno silo mi namerava storiti, da bom potem kao odreagiral "v skladu" z njim. Pač pa je moja naloga onesposobiti ali odstraniti golazen iz hiše takoj pa naj konec koncev stane kar hoče. Ker kot pravim, človek, ki pride vlomit v hišo ko so ljudje doma ni standarden vlomilec, pač pa pričakuje ali želi kontakt.

Iz tega tudi sledi, da je verjento temu primerno oborožen in, da bom jaz težko konkuriral njegovi oborožitvi, lahko pa sem s svojim odzivom element presenečenja. In zato sprašujem po najboljših metodah in orožjih.

Od začetka sprašujem le za take primere, ki sploh niso več tako redki kot misliš. Jaz poznam dva do sedaj. Pri enem je bilo kot sem napisal, pri drugem pa so bili doma zaplinjeni med spanjem in sploh niso vedeli do zjutraj, da je bil vlom. Kar se mene tiče so taki dogodki grozljivi in ne želim čakati kaj tak norec v hiši želi naredit.

Ja, to je večni problem Slo. Mnogo bolj papežki od papeža! Na stolčku imamo Hanžeke in Musarce itd... ki besno ugovarjajo pradavni pravici, da "si na svojem sam gospodar".

Čisto noben burgler nima vstopa na mojo posest, kaj šele v mojo bajto
rolleyes-1.gif
In to je tudi vse, kar se od normalne človeške civilizacije pričakuje. Vse ostale deviacije so pa ... pač nepravilnosti, za katere smo najeli vlado, da jih bo krotila. Za to jo tudi pošteno plačujemo!

Je še kaj nejasnega?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja !
10.gif
Pa pričakujem.
Dokler ne bom dosegel svojih želja oz. pričakovanj, bo tudi vlada imela "zelo malo od mene" ! Že sedaj dobiva čisto preveč, glede na njene rezultate.
crazy1.gif
Kriv je pa moj računovodja, ki me stalno "rajda in štela", da plačujem tudi tisto, kar jim nisem dolžan. Oz. za delo, ki ga niso opravili!

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #9334

In tu je razviden tudi fenomen slovenske ekonomske filozofije. Leta 1919, ko se je šlo za zrdužitev z balkanom, verjamem da ni nihče razmišljal tako. Danes pač čisto vsak razmišlja samo v smeri, kje je še kakšna rezerva, kjer ni država obešena gor
rolleyes-1.gif
.

In tako gledamo športne prireditve - filter za sproščanje frustracij : hrvati polni svojih zastav, slovenija pa nič. Saj - koliko me to moti? Čisto izražanje napuha - enega od sedmih naglavnih grehov. Pa vendar je to tako močen signal, da se ga ne da negirati
tongue-1.gif
.

A v takih razmerah sploh potrebujemo državo? Izgleda namreč, da jo živimo samo za uporabo evropi ali kako se reče temu skropucalu!? Torej nekako tako kot v onem vicu, da : "mame pa že ne bomo redili za soseda!"

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.158
6.996
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Glede na to, da si policaj ali vsaj povezan z njimi, daj raje svetuj kaj naj pošten občan naredi ko mu pride vlomilec ali več njih rovarit po hiši ko družina spi oz. so v hiši in zaslišijo hrup in se celo srečajo? Kot vidim večina predlaga prošenje milosti, pomagati nositi ven, kuhati kavo, paziti, da se kam ne spotakne in te potem toži za poškodbe, itd. In to predlagajo še z vso resnostjo.

Meni je policist/detektiv ko je popisoval vlom pri meni doma na gornje vprašanje rekel, da NA ŽALOST je res tako, da imajo pošteni ljudje kamor so jim vlomili več težav kot kriminalec. In, da če se ga že lotim, potem naj "pade po štengah" konkretno. Tako, da bo tako nabutan, da par dni ne bo mogel nič. In naj ob prihodu policije leži izven domače parcele. Evo besede policista. Iz tega je jasno kako katastrofalen sodni sistem imamo.
Na kateri parceli bo lezal je prilicno vseeno potem ko se ga bos lotil.

Lej kak nasvet naj ti dam? Ta tema je isto kot da bi za lokalnim sankom vsi malo modrovali. Hkrati vsake toliko napises kako bi vlomilca poskodoval, nalomil, itd... Lej to imas v sebi ali pa nimas. Ce imas potem ga bos nalomil brez da nas sprasujes. Ce ne ga pa pac ne bos.

Jaz osebno imam doma vse pravne in tehnicne pogoje da koga pihnem in da se prizna silobran oz kaka dejanska zmota. Pa dvomim da bi to storil.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.313
6.132
113
Apollo8, včasih se je rajonski policist sprehodil naokoli, malo poklepetal z ljudmi, dal kakšen nasvet glede varnosti objektov. Ali so kakšni načrti, ta bi se ta preventiva obnovila?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.650
113
Pa sej ubistvu kar ti opisuješ je recmo nacionalna garda v US of A...al pa naše vaške straže....

Počas bo folk začel sam svojo vas/naselje čuvat

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.310
2.536
113
Vlom je vlom, ne napad na osebo. Ima izvijač za vlom, ne za napad.
Ni dovoljeno fizično obračunat z vlomilcem, niti naščuvati psa. Oboje je kaznjivo. Skozi uhankino uho gre, da ga pridržiš do prihoda policeije z nestrokovnim prijemom. Zopet te lahko toži. Nema tejzerja, pištole kija. Nema!
OK pa se vseeno braniš, z dovoljenimi ali nedovoljenimi sredstvi.
Sedaj pa naj dokaže, da jih je fasal od tebe - s tvojim nožem, s tvojim kijem, s tvojim psom!
Torej, ko pospravimo (!) njega, pospravimo še za seboj in z družinskimi člani uskaldimo zgodbo.
HINT: Oni so spali in nič ne vedo.
Tako sam do potankosi izpiliš zgodbo do trenutka, ko stvar pride na sodišče.
p.s. priložnost dela tatu. jaz si lahko privoščim tako bajto, tak avto. sedaj pa zaradi vlomilcev ne smem uživatu v svojem denarju?
si bom pa še pištolo na črno nabavil in sem po 3 letih vzornega vedenja in popoldanskega zapora, doma!

jello

Guru
22. sep 2008
10.131
3.875
113
Daj ti (namesto tegale virtualnega brezplodnega fantaziranja kaj-bi-če-bi) raje realno večkrat zapored naglas izgovori "kaznjiv". S poudarkom na J.
hysterical-1.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Na stolčku imamo Hanžeke in Musarce itd... ki besno ugovarjajo pradavni pravici, da "si na svojem sam gospodar".
Pradavna? Zasebna lastnina je dediščina razsvetljenstva, ki jo je (agresivno) propagiral Napoleon.

Med lastnino in suverenostjo je kar precej razlike.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.158
6.996
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Apollo8, včasih se je rajonski policist sprehodil naokoli, malo poklepetal z ljudmi, dal kakšen nasvet glede varnosti objektov. Ali so kakšni načrti, ta bi se ta preventiva obnovila?

Se danes ima vsaka policijska postaja policiste "vodje policijskega okolisa". To so tisti, ki pridejo v osnovno solo na kolesarske izpite in podobno. Njihova naloga je preventiva, zbiranje informacij in delo v skupnosti. Ker je policistov na splosno premalo pa veliko dela opravijo v rednih patruljah in takrat, ko so dejansko pisani na svoj okolis, pisejo pisne izdelke, ki so se jim nabrali med delom v patrulji. Zal je malo priloznosti, ko bi se lahko kar malo sprehodili med ljudmi. Potem se zgodi, da so na svojem okolisu morda 2x na mesec in jih itak nihce ne pozna kot rajonske in zacaran krog je sklenjen... Zal, ni vec starih casov. Ceprav na papirju to laufa, uradno je ureditev enaka kot vcasih samo izvaja se ne enako.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
To da je policistov premalo je dejstvo, zato vsakič, ko vidite policista rečte, hvalabogu, ne pa pljuvat začet. Zato pa so naši vladni p.e.z.detje lahko uničili policijski sistem, ker po večini folk misli, da so policisti za zgago.

Ko se voziš po Hrvaški, vsakih nekaj kilometrov srečaš policajski avto. Pri nas vidiš enega na teden dni.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.310
2.536
113
jello, si to ti?
mism, če imaš tole svojo sliko? po besedah sodeč, si prav tak bebo:)
men pride do taypo napak, ker ni prave tipkovnice!

jello

Guru
22. sep 2008
10.131
3.875
113
Ja, mojo. Na sliki nisem pol tako bebav kot v resnici. Žal sem pa zaseden, drugi brane me sa strane.

Kako gre črka nJ?