Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Sem še pod vtisom tega, kar se dogaja v ulici kjer živim. Pa dajmo še enkrat.
Če sem jaz doma (spim ali ne, ni važno) in se nekdo od zunaj odloči, da je takrat najboljši trenutek za vlom v mojo hišo je ali nor, [cenzura], nafiksan ali vse troje skupaj. Četrta opcija je, da želi, da sem doma, ker hoče naredit nekaj meni, moji družini ali me rabi, da mu povem kje skrivam par miljonov eur.
Zame je tak človek smrtno nevaren. Tu ne gre za običajen vlom, ampak vlom z vednostjo, da lahko oz. mogoče celo želi naleteti na domače. Zato takega človeka, če ga srečam v hiši ne bom tretiral kot mimoidočega reveža, niti ne bom čakal, da vidim kakšno silo mi namerava storiti, da bom potem kao odreagiral "v skladu" z njim. Pač pa je moja naloga onesposobiti ali odstraniti golazen iz hiše takoj pa naj konec koncev stane kar hoče. Ker kot pravim, človek, ki pride vlomit v hišo ko so ljudje doma ni standarden vlomilec, pač pa pričakuje ali želi kontakt.
Iz tega tudi sledi, da je verjento temu primerno oborožen in, da bom jaz težko konkuriral njegovi oborožitvi, lahko pa sem s svojim odzivom element presenečenja. In zato sprašujem po najboljših metodah in orožjih.
Od začetka sprašujem le za take primere, ki sploh niso več tako redki kot misliš. Jaz poznam dva do sedaj. Pri enem je bilo kot sem napisal, pri drugem pa so bili doma zaplinjeni med spanjem in sploh niso vedeli do zjutraj, da je bil vlom. Kar se mene tiče so taki dogodki grozljivi in ne želim čakati kaj tak norec v hiši želi naredit.
pa pejmo od zacetka
primeri ko so ljudje doma so redki, in tu gre za nacrtovan vlom, ko vlomilci vejo, da rabijo lastnike doma, da niso vsi alarmi aktivirani. pri takih tudi vejo za kaj vlomijo, in da se jim bo izplacalo.
a dajes okolici obcutek da si milijonar? ce si, potem imas dovolj sredstev za sodobne alarme, varnostnike in ostalo kar odvraca tatove. In kot milijojar ne bi iskal nasvetov po alterju, pac pa poklices v kaksno varnostno sluzbo in njih povprasas po resitvah.
in kot so ti nekajkrat povedal, lahko onesposobis vlomilca, ne smes se pa izzivljat nad njim. pac lahko pade po stengah, z glavo udari ob stok vrat med begom, ipd... ne more pa utrpet hudih poskodb...
lahko imas ti ne vem kaj v roki, ampak ti ne ves kaj ima on... rabis jajca da prvi pritisnes... si ze streljal na cloveka?
nabavi si en paralizator da bos mirno spal pa je...
pes je spet tko, sej varnostnik je, sam kaj ko zahteva tok dela in casa...