Dovolj je. Orožje za obrambo?

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Torej v tvojo hišo, kjer spijo žena in otroci, pride nekdo z mačeto in ti ga ne smeš poškodovat v samoobrambi? Kako ga onesposobiš, brez da ga poškoduješ?
Ja res dogajajo se take stvari,tudi z brzostrelko prihajajo pogosto v hiše.

Za vlom v stanovanje je predpisan zapor in ne smrtna kazen,ker v normalnih državah smrtna kazen ne obstaja ! Torej nihče nesme nikomur vzeti življenje ! Ali mogoče kdo pozna,da je pri nas imel nekdo namen kaj ukrasti potem je pa moril ? Mogoče Tekačevo !?

Sory ampak meni ne pride na kraj pamet da bi šel nabavit orožje! Za moje pojme so taki ljudje retardiranci.

Ne vem od kje si ti razbral, da bi kdo koga ubil. Ampak če si se že kdaj moral branit, potem veš, da brez poškodb na eni in drugi strani ne gre (v idealnem primeru na tvoji strani malo manj).

I

Izbrisan uporabnik #9334

Verjemi mi, da če ga dobim nepovabljenega v bajti, da niti slučajno ne bom gledal, kje vse bo padlo po njem.
Ter verjemi tudi to, da je oni, tanepovabljeni, mnogo bolje pripravljen na presenečenja kot sem pa jaz.
tongue-1.gif

Kje je torej logika zakonodaje in kdo jo piše?
10.gif

Ja, bi bilo za sprožiti referendum, na evropski ravni. Švabi že počasi dojemajo resnico, pa francozi tudi
tongue-1.gif
.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Do takrat, bo treba pač v garaži truplo zagrebt.
tongue-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
KSZ

Enkrat sem že napisal pa si drznem še enkrat, posebej na avtorja. Poslušaj dolenjce in njihove izkušnje s cigoti. Lahko si še tak đek s tisoč in enim pripomočkom, prej ali slej boš naletel na večjega idiota od sebe. Pomaga samozaščita, napad pa vglavnem škoduje. In ne, to ne pomeni da se pustiš jebat vsakemu kekcu ki ti pride spizdit roštilj z vrta. Ali babnici ki jo dobiš s tvojim korenjem na vrtu. Sam ne delat neumnosti. Lahko imaš še tak plan, v živo bo scena vedno popolnoma drugačna.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Glede na to, da imam v hiši poleg žene tudi otroka, bi mojega vlomilca verjetno našli drug dan, ponoči bi storil kak samomor, verjetno skok iz mostu, ali pa visel na veji... Čeprav bi izgledalo čudno, da bi se ves polomljen še obesil, tako da to odpade.

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Realnost ni film, sicer pa ideja je dobra
smile-1.gif

Dober videonadzor po hiši, za upravičevanje na sodišču. IMO že table za VN veliko povedo.

Pa še nekaj, vlomilec je največkrat večji butelj in dosti bolj pogumen (že zaradi naklepa samega) kot normalni ljudje z normalnim življenjem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.160
6.997
113
V veliko primerih je pistola lahko nevarna obema (tistemu ki jo ima in tistemu ki je nima).

Poleg tega obstaja dolocen procent kriminalcev, ki so oborozeni zaradi svojih drugih poslov. In ce bo zagledal da vlecete pistolo jo je on sposoben hitreje izvleci. Potem pa imate res problem.

Vecina tistih, ki imajo jajca da kradejo ko folk spi v stanovanju, ima jajca vas poskodovat. Obicajno pa s seboj nosijo solzivec in ga bodo uporabili ce bodo zaloteni

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Iz istega razloga mi na kraj pameti ne pade da bi jih še dodatno ogrožal. Ker da bi vlomilec kradel ali napadel otroke še nisem slišal. Da si je kakšen preveč zagret samec v paniki zaslužil darwina pa že večkrat.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Boš povedal naslov, da se pridemo malo sprehodit po hiši in postrečt s tvojimi stvarmi? Vmes boš pa kavo skuhal..črno, brez sladkorja
grin1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Glede na to, da si policaj ali vsaj povezan z njimi, daj raje svetuj kaj naj pošten občan naredi ko mu pride vlomilec ali več njih rovarit po hiši ko družina spi oz. so v hiši in zaslišijo hrup in se celo srečajo? Kot vidim večina predlaga prošenje milosti, pomagati nositi ven, kuhati kavo, paziti, da se kam ne spotakne in te potem toži za poškodbe, itd. In to predlagajo še z vso resnostjo.

Meni je policist/detektiv ko je popisoval vlom pri meni doma na gornje vprašanje rekel, da NA ŽALOST je res tako, da imajo pošteni ljudje kamor so jim vlomili več težav kot kriminalec. In, da če se ga že lotim, potem naj "pade po štengah" konkretno. Tako, da bo tako nabutan, da par dni ne bo mogel nič. In naj ob prihodu policije leži izven domače parcele. Evo besede policista. Iz tega je jasno kako katastrofalen sodni sistem imamo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Preveč filme gledate (z junaki, ki štirim nepridipravom odtrgajo jajca, potem pa z blondinko z velikimi joški in mulcem v naročju v modricah odšepajo v sončni zahod). Oglasi se na policiji in mal poglejte statistiko kaj vlomilci odnašajo. Sori, če si pripravljen zaradi ene zlate verižice, 100 eur in ajfona (v najboljšem primeru) ogrožat sebe in bližnje to ni nič drugega kot kandidatura za darwinovo nagrado.

Sicer pa ja, vabljen na pir, pa lahko podebatiramo kaj je najpametneje narest ko prideš domov in srečaš cigota s tvojo lojtro v rokah. Pa z roštiljem, pa z gatami od stare mame,....pa še kaj bi se našlo. Na dolenjskem je to dnevnonočni program.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Za opremo samo se mi kratko jebe, ker mi dejansko ne morejo odnesti nič, kar bi me posebej prizadelo. Kar me moti so uničena okna, vrata, stene, tla in predvsem dejstvo, da je nekdo hodil po lastni hiši. Ker to dejstvo pusti slab priokus in kot sem rekel, se bom mogel odselit v xx štuk bloka.
Nazadnje ko so mi vlomili niso odnesli ničesar (alarm), so mi pa popolnoma uničili dvokrilna terasna vrata z okvirjem vred, skrivili žaluzije, popraskali steno in potacali tla v dnevni sobi. Zaradi tega sem imel kup letanja, stroškov (na srečo zavarovano) in bil v hiši z zalimanimi in zabiti vrati 2 meseca dokler nisem dobil novih. Vlomilec ni šel niti v zapor, pa so ga dobili. Če pomislim, da bi lahko mimogrede ruknil še akvarij in mi naredil poplavo, nato pa se mi smejal vsak dan ko bi jaz popravljal hišo on pa se sprehajal naokoli...

Evo zato mu jaz ne mislim pomagat ven nosit, ampak hočem, da vsaj odšepa ven in si zapomni kdaj je nazadnje hodil po eni hiši. Drugega itak ne zastopijo. Ker, če bi bili vsi taki kot ti, potem ne vidim težav, da pridem s kombijem, ti pozvonim, se predstavim kot Tat d.o.o. in lepo znosiva nekaj stvari ven, popijeva tvoje pivo, pa grem dalje. Če jih bo parkrat dobil, vsaj ne bo tako lahko okoli hodil.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Lahko jim nič nočeš in tudi ne moreš, pa te bodo poškodovali:

Citat:
Pet zamaskiranih moških je planilo v sobo, prižgali so luč, onesposobili hišni telefon, potem pa se lotili ženske in od nje zahtevali denar.

Hudo poškodovano Marijo so s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je prestala dve operaciji in bila na zdravljenju 13 dni. »Ust zaradi poškodb skoraj odpreti nisem mogla in nisem mogla jesti, šesti dan pa sem si v bolnišnici zaželela košček kruha, da sem ga namakala v čaj,

Citat:
V noči na 14. junij so vdrli k 86-letnici, eden od roparjev jo je davil z rokami in rjuho, drugi so po hiši iskali kaj vrednega. Potem jo je eden porinil, da je padla in se poškodovala. Slab mesec kasneje so vlomili v hišo v Krški vasi, kjer je spala 81-letna ženska. Tudi to je eden od roparjem močno udaril v oko in jo poškodoval. Našli so nekaj malega denarja in zlatnine. V isti noči kot k Mariji, le tri ure prej, so vdrli še k 70-letnici v Pišecah. Tudi njo je eden tako močno udaril v glavo, da je padla in izgubila zavest.

http://www.lokalno.si/2014/06/13/117040/aktualno/DL_Za_brutalne_rope_zenic_50_in_vec_let_zapora/

Tako se je izteklo: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/roparjem-visje-kazni (če se niso še kaj pogodili)

Poznam tudi 130 kilskega kovača, katerega so trije oropali in prefukali, pa je imel tako cucke kot pištolo.

Ne obstajajo samo vlomilci...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.946
7.265
113
Verjetno je res najbolj varno in zanesljivo kupiti psa. Seveda konkretne pasme in ne nekega pizdolizca na baterije.
Vlomilci se pred vlomom sigurno pozanimajo kam bodo vlomili in če boš imel psa, sem prepričan da bo obvoz. Z orožjem pa je lahko samo piizdarija. Če počiš ti vlomilca greš v čuzo, če vlomilec poči tebe, greš na britof. Lahko izbiraš.
smile-1.gif

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Dejstvo je, da bi se morala zakonodaja spremenit. To kar je nekdo napisal da bi lahko enega povabil na kavo, ga ustrelil in razbil šipo ter govoril da je šlo za vlomilca - najbrž še zajebavaš. No, upam da se. Ker to, kar si napisal še v filmih ni izvedljivo, kaj šele v realnosti. Kri na mestu ustrelitve, kot pod katerim je bil ustreljen, DNA oz. sledi na razbiti šipi, orodje s katerim je razbil šipo, odtis smotnika, luknja/e v zidu od metka,... vse to nimaš pogojev da bi se lahko skliceval na samoobrambo.

V glavnem, zakonodaja bi se morala spremenit tako, da, če vlomilec vlomi, avtomatično izgubi vse pravice.
To zdej ne pomeni, da ga boš lahko počakal v zasedi in fental in to tudi ne pomeni da boš lahko si kupil orožje in pobijal po hiši.
To samo pomeni da, v trenutku srečanja ti ne bo potrebno razmišljat kako ga boš z kolom onesposobil da te ne bo mogel tožiti.
Zakon mora biti na strani žrtve in ne storilca. Trenutno je tako, da je storilec BOLJ zaščiten od žrtve/žrtev.

Obvezno bi morali tudi sprejeti javno objavo mugshot-ov. Kot storilec kaznivega dejanja nimaš pravice (nebi smel imeti! trenutno jo ima) do zasebnosti oz. interes javnosti je večji da se tvoja slika objavi na spletni strani policije kakor pa da se taka baraba mirno sprehaja po ulici/sprehajalnih poteh in planira nove napade. Za primer naj navedem enega albanca ki je posiljeval ženske na gorenjskem. Policija ni niti obvestila javnosti o prežeči nevarnosti! Pa ni napadel samo enkrat! Epilog je bil ta, da je k sreči naletel na enega ki ga je prebutal ko psa ko se je ravno lotil njegove partnerke (par mislim da je laufal in tip je malo zaostal za partnerko in opica ga ni videla).
V glavnem, želim povedati da se bi morali zakoni enkrat in končno spremenit tako, da zaščitijo NAVADNE ljudi in ne izmečke.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
buce, samo pazi da ne boš kmalu tudi ti izmeček. in se bo "zasščitlo" normalne pred teboj...

sej tudi zdej lahko vlomilca onesposobiš samo ne smeš prekoračit silobrana... ne moreš mu zbit vseh zob in ga 10x zaklat...

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
jaz nimam razloga in mi tudi na kraj pameti ne pride da bi šel nekomu krast.

alko: trenutno ga ne smeš niti udarit, kaj šele da bi mu zobe zbil

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Kaj so to zaene šrotarce-pumparce, ki bi naj bile v Avstriji dovoljene brez orožnega lista. Tiste, ki bi jih naj Avstrijke pri začetku navala beguncev vse pokupile, da jih je zmanjkalo. Je kakšen resen efekt od njih ali so samo malo večje ,,plašilke,, ?
Zakaj so pri nas prepovedane, če smo v isti uniji?
Morali bi pritisnit na poslance s kakšno peticijo, da se vsaj to dovoli tudi pri nas.

pa ograje in rešetke na oknih in vratih kot v filmih......pri nas človeku samo omeniš ograjo okoli parcele, pa ti prbije, ,,ja kak bo pa zgledalo,,....dokler bo javno mnenje takšno, da je izgled važnejši od varnosti, je tale tema samo lajanje pudlčka u luno.
V vojni smo in vojska potrebuje več obrambnih linij. -ograja, rešetke- šrotarca-nož ali sekira .....mislim....strela jasna demokracijo in od ljudstva izvoljeno oblast, če se vsi strinjamo, da smo ogroženi, ker nam zakon preprečuje samozaščito
Nekaj bo treba spremenit, tule lahko samo jambramo ko stare babe......ko že o starih babah.....kako se naj obrani stara baba?....jst mislim, da samo z orožjem.....in s tem ko ga oblast prepoveduje, so ji kršene osnovne človekove pravice.

jebemjimmater.....se spomnim primera ko je človek plačeval odškodnino enemu, ki je kljub opozorilni tabli za hudega psa, bodel na dvorišče in ga je pes ugriznil. Obesili so se na sliko psa na tabli, češ da ni bla gor narisana prava pasma.......papičkajimmaterna...a smo normalni al že kolektivno fuknjeni, da to dopuščamo?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik capl pravi:
....
jebemjimmater.....se spomnim primera ko je človek plačeval odškodnino enemu, ki je kljub opozorilni tabli za hudega psa, bodel na dvorišče in ga je pes ugriznil. Obesili so se na sliko psa na tabli, češ da ni bla gor narisana prava pasma.......papičkajimmaterna...a smo normalni al že kolektivno fuknjeni, da to dopuščamo?
bonk.gif

jaz se sicer ne smatram za fookjenega, ampak ker živim v tej državi bebcev verjetno sem
bi si pa nabavil kak lok, kamen ipd pa mudela pospravil, ne pa da bi mu še odškodnino plačeval