Dovolj je! Čas je za revolucijo!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Nič stari odklenkalo bo počasi igranja xboxa in preseravanja po kafanama, še mal pa bo treba spakirat kufre pa bježte noge usra vas guzica.

Glej vsemu lepmu enkrat pride konec, pač tak vzami tudi vas iz Haga bomo spravil dol al pa ostante gor, ni bat da bi ti bil izjema.

smirk-1.gif
Si se spet zmotil, kajne? Tisto je (bil) evrokrat. Jaz nisem "drzavni usluzbenec"... Sicer pa, sem jaz kriv, da si nesposoben skupaj sestaviti dva koherentna stavka, ki imata smisel in neko sporocilno vrednost?

In taki bi se sli revolucijo, hejojjj....
bonk.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Oprosti, prosim?
smile-1.gif

Stevilke Statisticnega urada, Javne uprave in IMFso... "neko dejstvo, ki bi moralo biti nikakor pa odraz dejanskega stanja"?

SSKJ: déjstvo -a s (ẹ̑) kar dejansko obstaja ali se je dejansko zgodilo

Kaj pa potem je dejansko stanje? Brezvezno nakladanje in izmisljene cifre, rojene ob sanku lokalne gostilne po cetrti rundi? :D

Si pa predolgo, definitivno predolgo že vzuni čas je da se Lessie vrne domov. Lahko noč.
bonk.gif

Sem jaz tisti, ki ni sposoben povedati kar misli? :S

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Jaz sem takoj za revolucijo, če mi poveš kdo bo na oblasti po revoluciji? In ne mi prosim z Ivanom noret, ker on ni politična alternativa

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ne vemo vseh odgovorov, ampak jih žal ne ve tudi današnja vlada in tudi opozicija ne. Gobcat zna pa vsak.
Torej nebi bilo škode če lopovi, ki nas skubijo vsak dan gredo.

Let me see if I get this.

Ne vem(o) odgovorov na najveckrat omenjene tezave in napake v Sloveniji. V bistvu, nismo cisto ziher, kaj te sploh so.
Vemo, da je Vlada kriva. Se vec, vsi politiki so krivi.
Vlada mora pasti.
... Tukaj vstavi poljubno populisticno floskulo sindikalistov ... - mi smo delavci, mi nimamo trajnih rešitev, ampak smo pa proti!
Skubijo nas vsak dan!

Kaj pa... potem? A bosta Boykoto in synthman ustanovila novo vlado, pa se Birko bo zraven kot minister za obrambo? :S To je najvecji problem vseh "revolucionarjev". Oni bi (ne zdaj specificno "Alter" brigada PGC, ampak na splosno slovenski "revolucionarji") obdrzali pokojnine in datum upokojitve tako kot je zdaj, pa vecje place bi, pa minimalni temeljni dohodek, pa cenejso vinjeto, pa nizje cene bencina, pa najvec 40 centov za deset zemlic in 20 dag posebne, pa nobena placa vec kot 3x minimalne - ki bo itak 1000 EUR.

Ummm... Kako bomo pa do tega prisli? Kdo bo pa to... placal? Podpiral? Volil?
Aja. Idealna republika, ker bi vsi, ki so sposobni vec od pritozevanja - odsli. Ja, itak da jih Boykoto in Capl in Synthman ne rabijo, tajkunov!

Oni bojo imeli enega pravega ljudskega cloveka, dokazaneca, enega tehnologa, ki mu je mar za ljudi! Jaja, nekoga, ki je prej imel podjetje!

Aja, caki, Jankovic je cefur, pa se krade. Pipistrel tud spideva v Italijo, tajkun jebeni, uni tepci od Telekoma itak vse zajebejo, Tufek je lopov, un od Dinersa je tajkun, pa se v Rotaryju.... Hilda je v zaporu... A je na Dolenjskem kje kaksen sef lokalne komunale, ki bi bil za premiera?

Kdo nam se ostane? :D

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.751
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
Ti uživaj v auslanderstvu, plačuj čistilko po 8 €, tukaj pa pusti da se sami zmenimo. Si pa skopuh, ni čudno da ne marajo Slovencev, aja če nisi jim to povej.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ti uživaj v auslanderstvu, plačuj čistilko po 8 €, tukaj pa pusti da se sami zmenimo. Si pa skopuh, ni čudno da ne marajo Slovencev, aja če nisi jim to povej.

Tolk se ona ceni, nisem jaz cene postavil. Poleg tega, si sposoben uporabljati kalkulator? Se zavedas, da je to 64 EUR na dan, ce dela 8 ur? 1280 na mesec? In sem ziher da ali ne prijavi, ali pa prijavi minimalca. In da je to okoli 2.5x vec kot povprecna placa v moji trenutni drzavi?
Um, caki, kolk mas ze ti place? Bi bilo bolje bit cistilka s.p., tudi v Sloveniji, ane?

Sicer pa, to, da se boste "Alter Revolucionarji" kaj zmenili - in sploh prisli do kaksne realne ideje, ki ne bi zajebala pol, ce ne 2/3 populacije, ce ne zdaj pa v par letih, ko bi se sitem sesul - je pa priblizno tako verjetno, kot je to, da mene danes imenujejo za Generalnega Sekretarja Zdruzenih Narodov, hkrati pa podelijo se Nobelovo nagrago za mir, fiziko, ekonomijo in kemijo. Kloshar bo moj prvi namestnik, Malcom pa minister za delo, druzino in mutenje.
hysterical-1.gif

Ampak, no... danes so dovoljene sanje. Jutri pa nazaj delat, prav?
zmaga.gif

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
* Kako spremeniti pokojninsko blagajno in sistem upokojevanja, da bomo lahko še vedno izplačevali pokojnine čez nekaj let?
Enotna pokojnina! Velike pentzije zmanjšat in dvigniti najnižje!
* Kako urediti problematiko upokojevanja?
Z moje strani problematika upokojevanja pri 65 ni tako velika, če vem da bi pri 65 letih sploh kaj omembe vrednega dobil!
* Kako preprečiti, da bi se nihanja na svetovnem trgu prevajala v fluktuacije cen izdeklov v Sloveniji (nafta, živila...)
To ni samo problem Slovenije, ampak več ali manj vseh evropskih držav! Problem bi morali rešiti na globalni ravni!
* Kako povečati konkurenčnst Slovenskega gospodarstva, in s tem poskrbeti za večjo število zaposlitev?
To je nekaj kar bi morale vlade že zdavnaj narediti! Spremeniti sistem šolstva do te mere, da se 100% podredi gospodarstvu obenem pa se raziskovalni projekti fakultet delno sofinancirajo iz privat kapitala. Boljši davčni pogoji za vlagatelje! Večji nadzor in preglednost nad kreditnim delom bank in razpisnih komisij (ne da financirajo samo svoje prijatelje in znance ter politične znance)

* Kako povečati zaposljivost slovenskega delavca, glede na to, da se prozivodnja z nizko dodano vrednostjo seli na cenejse trge delovne sile?
Ne vem zakaj bi Slovenija sploh še razmišljala o proizvodih z nisko dodano vrednostjo?!?
* Kako spremeniti politicni sistem, da se sedanje tezave ne biveč ponovile?
Hm, sankcjoniranje vseh napačnih odločitev, korupcije.... z prepovedjo delovanja (kandidiranja) v političnem življenju in službami kakorkoli poveznimi z njo, v skrajnem primeru tudi z prepovedjo delovanja v gospodrstvu. Vsaka prekrito delovanje ali usmerjanje koga se sankcijonira z zaporom ter s sankcijami za stranko
* Kako spremeniti gospodarski sistem, da ne bi prikrajšali tistih, ki so manj sposobni, hkrati pa ne omejevali tistih, ki so?
Še vedno bi obstajala potreba po določenih delavcih z nižjo izobrazbo oz. sposobnostmi. Javna dela, dela v komunali, gradbena dela, urejanja.... ni da ni za človeka ki hoče delati!

....

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Samo toliko o revoluciji proti vladi!:
- vlada je bila demokratično izvoljena od vas!! (za njih ste glasovali tudi s tem če niste šli na volitve)
- katerakoli vlada nebi naredila bistveno bolje
- Janša je že pred to vlado pokazal kaj je dejansko sposoben narediti - nič
- Tudi pahor ni naredil nič več, mislim pa da je bolj korekten, aktiven, pokončen in pošten kot JJ

IN NAJPOMEMBNEJŠE:
- vsi današnji tajkuni in takoimenovani nepravičneži so že delovali v času Janše in prej, tako da za njih ni kriv Pahor !!!
( po logiki je torej oče oz. boter vseh tajkunov od Bavčarja naprej prav JJ !!)

ZAKLJUČEK:
rabimo nove obraze: poštene, racionalne, izobražene, ljudske voditelje, takih pa dragi kmetje NI.

TOREJ:
rešitve za ta svet NI.

REALNA REŠITEV:
brigajte se zase.

DEMONSTRACIJE:
Če bo potrebno dol spravit Pahorja ali kogarkoli bomo demonstrirali, ampak mislim da nasilje, smrti in kriminal ob tem niso nujno potrebni. Zato ne se primerjat z Egiptom, ker mi smo 200 let pred njimi. Če rečemo Bobu Bob, če oni sedaj sesujejo Mubaraka in dobijo resnično demokratično vodstvo bodo čez 30 let komaj tam kjer smo danes mi. Kje smo pa danes mi? Saj ni čudno če mamo pa razne Žerjale okoli z realno inteligenco na nivoju žeblja.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Uporabnik AJVAR pravi:
* Kako spremeniti pokojninsko blagajno in sistem upokojevanja, da bomo lahko še vedno izplačevali pokojnine čez nekaj let?

Zakaj? Tisti, ki so vec prispevali ko so bili zaposleni naj dobijo vecjo pokojnino. Ali naj bi bili po tvoje vsi enako brez denarja? Kaj bo pa potem ljudi spodbujalo, da ne bomo postali nacija samih vodovodarjev in delavk v Muri?

Z moje strani problematika upokojevanja pri 65 ni tako velika, če vem da bi pri 65 letih sploh kaj omembe vrednega dobil!

Ne ves. Razen ce nimas kristalne krogle in neverjetne sposobnosti sloganja. Pa to ni odvisno od trenutne oblasti ampak od vecih - tudi zunanjih - dejavnikov. Tudi ce sam vlagas za pokojnino nikoli ne ves, kaj se bo zgodilo s skladi/delnicami, ce, recimo, jutri zmanjka nafte, ali pa ce nekdo jutri odkrije poceni hladno fuzijo. Oboje je "disaster".

* Kako preprečiti, da bi se nihanja na svetovnem trgu prevajala v fluktuacije cen izdeklov v Sloveniji (nafta, živila...)
To ni samo problem Slovenije, ampak več ali manj vseh evropskih držav! Problem bi morali rešiti na globalni ravni!

Res je! Pravilen odgovor. Kako pa? Z globalizacijo smo zaceli uvazati poceni izdelke iz kitajske, pomarance iz Peruja in banane iz Nigerije. Recimo, da hocemo biti samozadostni, in nehamo uvazati stvari. Pomaranc in banan ne bo vec, televizije bodo po 3500 EUR - pa samo Gorenjevo bos lahko dobil - avtomobili bodo pa "completely made in Deutschland" - jasno, da bodo tudi oni potegnili delo nazaj! - in po 100k za Golfa SDI zaradi dodatnih tarif na tuje izdelke. Kul, ane?

* Kako povečati konkurenčnst Slovenskega gospodarstva, in s tem poskrbeti za večjo število zaposlitev?
To je nekaj kar bi morale vlade že zdavnaj narediti! Spremeniti sistem šolstva do te mere, da se 100% podredi gospodarstvu obenem pa se raziskovalni projekti fakultet delno sofinancirajo iz privat kapitala. Boljši davčni pogoji za vlagatelje! Večji nadzor in preglednost nad kreditnim delom bank in razpisnih komisij (ne da financirajo samo svoje prijatelje in znance ter politične znance)

Prodano. Se strinjam. Preden izdas vpisna mesta na fakulteto pogledas, kaj bos cel 5 let rabil. Ce bos rabil 1000 medicinkih sester, das tisti studij zastonj za to leto, FDV in "Burek za Diplomo" pa po 25k na letnik.

* Kako povečati zaposljivost slovenskega delavca, glede na to, da se prozivodnja z nizko dodano vrednostjo seli na cenejse trge delovne sile?
Ne vem zakaj bi Slovenija sploh še razmišljala o proizvodih z nisko dodano vrednostjo?!?

Jaz tudi ne. Ampak, so opazil, da so pri revolucijah vedno najbolj glasni tisti, ki znajo matico C7 prisraufati na nastavek D7? Trenutna "blue collar" delovna sila cesa vec zal ni sposobna...
frown-1.gif
Da bi se pa to spremenilo morajo pa 1) tudi oni to zeleti in 2) za to nekaj narediti. capl, 8888, gresta za 3 leta na vecerno solo na lastne stroske, da se boste naucili, recimo, sestavljati televizije iz delov za 300 EUR v televzijo za 1.000 EUR veleprodajne cene, FCO kupec? Placa bo 1000 EUR, participacija pri soli je pa 500 na letnik?

Hm, sankcjoniranje vseh napačnih odločitev, korupcije.... z prepovedjo delovanja (kandidiranja) v političnem življenju in službami kakorkoli poveznimi z njo, v skrajnem primeru tudi z prepovedjo delovanja v gospodrstvu. Vsaka prekrito delovanje ali usmerjanje koga se sankcijonira z zaporom ter s sankcijami za stranko

Sankcioniranje napacnih odlocitev? Uf... pa si bo potem kdo sploh se kaj upal poizkusiti? Za korupcijo se sicer strinjam, ampak, a bomo potem povsod pocistili, ali samo "pri tajkunih"? Jasno, s svojim ne-delom zajees drzavno firmo, in se to odvzame pravica do tega, da zasedas vodstveni polozaj v drzavnih podjetjih. No problem. Pri privat firmah je pa malo drugace - ne more drzava ukazovati koga lahko lastnik kapitala zaposli ali ne...

No, seveda bomo potem uvedli tudi prepoved - in strogo kaznovanje - dela na crno (drzavi krades davke), prepoved "pomoci" pri gradnji, kot poteka tema v drugem forumu (spet, drzavi krades davke), vodovodar in polagalec ploscic, ki sta bratranca v 1 kolenu ne smeta vec drug drugemu dela rihtat?

* Kako spremeniti gospodarski sistem, da ne bi prikrajšali tistih, ki so manj sposobni, hkrati pa ne omejevali tistih, ki so?
Še vedno bi obstajala potreba po določenih delavcih z nižjo izobrazbo oz. sposobnostmi. Javna dela, dela v komunali, gradbena dela, urejanja.... ni da ni za človeka ki hoče delati!

Zebljica na glavico. Ampak je pa vsem jasno, da to ne bo pretirano bogato placano, kajne? Minimalec, to je to?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Dokler je bil janša šef , je vse lepo lavfalo-------tajkuni so bili seveda, samo delavci so tudi imeli dokaj dobre plače in so si lahko privoščili marsikaj in tajkunčki so vodili podjetja s pametjo.
Zdaj pa poharc kr rojeva tajkune čez noč---včeraj še ni bil znan-dones firmo kupil s poharčevemu pod mizo danemu državnemu denarju in seveda jutri firme ni več----raja pa na štrik.
uf-1.gif

Najbolj mi pa gre na kolac-ko se poharc pred kamero nastavlja in obljublja čudeže-----čeprav sploh ne ve kaj blebeta. kosorka ga je lepo scat peljala--on je mislu , da ji je simpatičen
stupid-1.gif

Skratka--imamo takega poharca
stupid-1.gif
-kot ga svet še ni videl

Pa mu cela slovenija govori-da ni sposoben ama ništa-----on pa --- SO WHAT-
stupid-1.gif
------

GROZA

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Uporabnik AJVAR pravi:

Zakaj? Tisti, ki so vec prispevali ko so bili zaposleni naj dobijo vecjo pokojnino. Ali naj bi bili po tvoje vsi enako brez denarja? Kaj bo pa potem ljudi spodbujalo, da ne bomo postali nacija samih vodovodarjev in delavk v Muri?

Zato, ker današni sistem ni nič manj nepravičen kot bi bil ta vendar bi ta zagotavljal točno znan prihodek tudi za napraj, vsklajeval bi se z inflacijo, v bistvu bi bil neki univerzalen dohodek za penzjoniste. Glede motivacije, pa upam da pokojnina ni glavna motivacija pri zaposlenih ?????

Ne ves. Razen ce nimas kristalne krogle in neverjetne sposobnosti sloganja. Pa to ni odvisno od trenutne oblasti ampak od vecih - tudi zunanjih - dejavnikov. Tudi ce sam vlagas za pokojnino nikoli ne ves, kaj se bo zgodilo s skladi/delnicami, ce, recimo, jutri zmanjka nafte, ali pa ce nekdo jutri odkrije poceni hladno fuzijo. Oboje je "disaster".

Res je! Pravilen odgovor. Kako pa? Z globalizacijo smo zaceli uvazati poceni izdelke iz kitajske, pomarance iz Peruja in banane iz Nigerije. Recimo, da hocemo biti samozadostni, in nehamo uvazati stvari. Pomaranc in banan ne bo vec, televizije bodo po 3500 EUR - pa samo Gorenjevo bos lahko dobil - avtomobili bodo pa "completely made in Deutschland" - jasno, da bodo tudi oni potegnili delo nazaj! - in po 100k za Golfa SDI zaradi dodatnih tarif na tuje izdelke. Kul, ane?

Ne vem, mogoče z nekim dogovorom glavnih izvoznic in uvoznic surovin ..

Prodano. Se strinjam. Preden izdas vpisna mesta na fakulteto pogledas, kaj bos cel 5 let rabil. Ce bos rabil 1000 medicinkih sester, das tisti studij zastonj za to leto, FDV in "Burek za Diplomo" pa po 25k na letnik.

Ena možna, lahko daš tudi vse plačljivo vendar ob zaposlitvi v sloveniji se ti to pretvori v neko rento ali mogoče zdravstveno zavarovanje ali neko boniteto... ostalim, ki bi šli delat v tujino pa se poslovijo od denarja oz. obratno vsem ki slovensko znanje prodajojo v tujih podjetjih in so pri nas študirali zastonj zahtevati plačilo šolnine za nazaj pred nastopom dela...

Jaz tudi ne. Ampak, so opazil, da so pri revolucijah vedno najbolj glasni tisti, ki znajo matico C7 prisraufati na nastavek D7? Trenutna "blue collar" delovna sila cesa vec zal ni sposobna...
frown-1.gif
Da bi se pa to spremenilo morajo pa 1) tudi oni to zeleti in 2) za to nekaj narediti.

Sankcioniranje napacnih odlocitev? Uf... pa si bo potem kdo sploh se kaj upal poizkusiti? Za korupcijo se sicer strinjam, ampak, a bomo potem povsod pocistili, ali samo "pri tajkunih". Prepoved dela na crno (drzavi krades davke), prepoved "pomoci" pri gradni, kot poteka tema v drugem forumu, vodovodar in polagalec ploscic, ki sta bratranca v 1 kolenu ne smeta vec drug drugemu dela rihtat?

Tukaj sem slabo napisal vendar princip razumeš...

Zebljica na glavico. Ampak je pa vsem jasno, da to ne bo pretirano bogato placano, kajne? Minimalec, to je to?

Če bi drugalo štimalo bi se tudi tukaj delalo za pošten denar.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Če bi drugalo štimalo bi se tudi tukaj delalo za pošten denar.

Okay... Samo eno vprasanje. Kaj pri nas (okay, vas, glede na to, da z veseljem vrnem Slovensko drzavljanstvo, ko uvedemo enotno Evropsko kot moznost - in ne samo dodatek kot je sedaj) "ne stima" kar drugje "stima"?

Ce pa se tvoje odgovore na hitro pogledam:
"Zato, ker današni sistem ni nič manj nepravičen kot bi bil ta vendar bi ta zagotavljal točno znan prihodek tudi za napraj, vsklajeval bi se z inflacijo, v bistvu bi bil neki univerzalen dohodek za penzjoniste. Glede motivacije, pa upam da pokojnina ni glavna motivacija pri zaposlenih ????? "

Upam, da pokojnina ni glavna motivacija zaposlenih - no, vsaj pri dolocenih zaposlenih - ampak, res ne razumem zakaj bi bilo to dobro. No, ni res, vidim en nacin kako bi to lahko potencialno izvedli:

Maksimalna pokojnina, ki jo lahko dobis je minimalna placa.
Da bos lahko leta, recimo, 2035 dobil tedanjo minimalno placo ti moramo na mesec odvesti toliko-in-toliko. Vse kar je nad tem ostane tebi, pa si doplacuj in investiraj kakor ves in znas, ce hoces imeti kaj vec od tega.

Le.. en problem je.
smile-1.gif

Pa tudi, hm, iz cesa bomo pa danasnje pokojnine izplacevali? Denarja ni, davki se takoj preciklajo v ZPIZ... Se pravi, 2035, ko bo delovna populacija se manjsa kot je sedaj, in bodo ze dolga leta vplacevali neke minimume bmo dobili denar od... kje?

"Ne vem, mogoče z nekim dogovorom glavnih izvoznic in uvoznic surovin .. "
Hmmm.. ETFA? WTO? EU? A to niso dogovori med drzavami kaj in kako lahko? Da bi pa mi iz Kitajske uvazali surovine, jih tukaj predelali in iz tega naredili TVje? Erm, pa saj niso na glavo padli.

"Ena možna, lahko daš tudi vse plačljivo vendar ob zaposlitvi v sloveniji se ti to pretvori v neko rento ali mogoče zdravstveno zavarovanje ali neko boniteto... ostalim, ki bi šli delat v tujino pa se poslovijo od denarja oz. obratno vsem ki slovensko znanje prodajojo v tujih podjetjih in so pri nas študirali zastonj zahtevati plačilo šolnine za nazaj pred nastopom dela... "

Recimo, da bi slo, pa vendar... Pri prostem pretoku blaga in ljudi (EU.press) se lahko studentje odpravijo tudi v tujino studirat. Ne vem, ce so, recimo, Estonske ali Madzarske univerze kaj slabse od nasih (tezko...). Stalo jih bo manj-do-nic, in potem bodo lahko sli delati kamorkoli bodo hoteli.
Pa to ne bo samo beg, to bo ogromna emigracija mozganov pri 18 letih. Koliko mislis, da bi jih prislo nazaj v Slovenijo? Koliko bi jih pa tam ostalo, si naslo zensko/tipa, in rojevalo pridne male Estonce, Litvance, Slovake, Avstrijce, Romune in Madzare, ter placevalo njihove davke?
confused-1.gif

Kako zajebati drzavo z napol premisljenimi idejami, prva lekcija. :S Enako kot izjave v stilu: "javna uprava se mora zmanjsati za 60%" - kul... Kam bomo pa dali 13.600 nezaposlenih? Bomo sproti se znizali davke, in dokncno ukinili davek na izplacane place, da bo gospodarstvo in mali podjetniki vsaj nekaj od tega pobrali?
Ampak potem moramo se dohodnino znizati - ker bo treba dvigniti kupno moc, ker bo drugace stala tistih par let, preden se gospodarstvo pobere to de mere, da bodo ti ljudje spet zaposleni - je pa res, da ne bomo vec imeli denarja za stroske drzave in pokojnine.

Shit. Spet smo tam.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
znižat davke, uzakonit 15 dnevni plačilni rok, odpravit stečaje in prisilke (legalno neodogovronost do zafuranja fimre), kazni za odgovorne za take pizdarije (bankirji, instant direktorji, privatniki, politiki in ostalo)

če tole skoz potisneš imaš pol problemov rešenih v par mesecih. Marsikomu pa to nebi bilo všeč-

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Znizat davke - kdo bo pa vse pufe Slovenije placeval, futral socialne transferje in pokojnine? Premajhna drzava smo, da bi lahko imeli ultra-nizke davke... Nekako moramo placati tranzicijo, kjer se nismo (cisto) razprodali, in vse stroske drzave. To pa zal stane, in pri 800k placnikov davkov to na osebo stane veliko. Hebat ga, drzava velikosti ene zvezve drzave v ZDA s populacijo srednje velikega mesta ni poceni.

Uzakonit 15 dnevni placilni rok - 1/3 podjetij takoj propade (kaj pa je 100.000 nezaposlenih med brati...), ko bodo 15 dni od uvedbe imeli toliko zapadlih obveznosti, da bojo postali insolventni... Se strinjam, da ga je treba uvesti, ampak postopoma in smiselno, ne pa "na horuk", zdaj so pa vsi roki 15 dni. A bomo to tudi za položnice uvedli? Ne plačaš v 15 dneh, pa ode plin, ptrom, voda in telefon?

Odpravit stecaje in prisilne poravnave - ne... Samo prisiliti ljudi, da jih uporabljajo, tako kot so originalno misljeni, kot zadnji poizkus resitve firme, ne pa kot legalen nacin kako firmo zapreti brez stroskov...

Kazni za odgovorne - ne moreš. oz., lahko, v državnih podjetjih. Tam, kjer so pa tujci ali privatniki lastniki kapitala pa nimas kaj - ce hoce iti v stecaj bo pac sel. Ne mores tega omejevati, ker bo cez noc natancno 0 investicij ostalo. :S

Jebat ga, ni carobne palice kako vse skupaj takoj resiti. Mogoce, v 4 letih enega mandata, ampak tista vlada ne bonikoli vec izvoljena niti za predstavnike krajevnih skupnosti - ker bi bila taka sprememba tako boleca za precejsen del populacije, da si prav predstavljam kaj bi ostalo od parlamenta. korita za roze bi vanj letela, ne pa tlakovci - kje bo pa Tonček Balonček iz Ambrusa razumel, da je to dobro za vse, in za njegove otroke, če bo pa njemu par let slabše šlo?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Za vse je rešitev....ljudem plače da trošijo pa bo vse rešeno....lenobe iz zavoda poslat delat.

Goljufe po hitrem postopku v zapor in zaseg celotnega premoženja.

V zaporih zapornik naj dela za svoj obrok in spanje....Dosti lenarjenja.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Za blagostanje moramo biti vsi učinkoviti. Ljudje in država. To pa ne zahteva poštenosti le med takoimenovanimi tajkuni, temveč tudi med navadnimi delavci. Vsak delavec ni poštem, ker meni, da itak če niso tajkuni, zakaj bi bil on. Ko delavec postane tajkun sploh ni več pošten. Torej ni rešitve v sistemu, temveč v ljudeh, v zavesti. Dokler je na svetu 98% ljudi brez zavesti ne bo nič. Žal. Lahko davke daš na pol, al pa na duplo, lahko plačilni rok prestavljaš 30 dni gor, pa dol, lahko imaš samoupravo, diktaturo, TOZD-e, SBU-je, GmbH-je, lahko je predsednik doktor ali vratar, lahko maš malo delo, veliko sjanje, lahko mamo minimalno plačo 1000€, lahko direktor plača s premoženjem če ga dobijo, lahko čevljar plača s premoženjem če ga dobijo, konec koncev vse rešitve ki jih navajate/navajajo so že bile preizkušene - vse neuspešno. Dokler se nekaj ne bo premaknilo v glavah vseh ljudi na svetu bomo samo poglabljali današnja svetovna stanja...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
s takšnim razmišljanem, to ap negre, vse bo šlo u [censored], imamo zdaj to in se vleče že vrsto let...

glede davkov, znižat, osmislit inpektorat da se davki res povsod poberejo, strogo kaznovat delo na črno, da se dejansko ne bo splačalo. Socialo znižat in jo poenotit... nikol mi ni jasno zakaj bi bogatejši moral plačevat vrtec (zelo dosti) revnejši pa ne? kje pa je enakopravnost ki je tako opevana?

plačilna sposobnost, ja kera fora pa je, cez 15 dni nimaš æez pol leta leta boš pa imel, to lahko samo v neki glupi betici zraste. potem pa krediti na kredite za plačilo sprotniz zadev, takšne firme naj crknejo, po hitrem postopku. naredijo se nova zdrava jedra, brezposelnih ni.
Gospe na zavodu zaposlovanje naj dobijo minimalca, ter nagrado za vsakega ki ga zaposlijo, če ta sistem neb delal se zavod ukini.

v glavnem vse se da, je pa lazje gobcat nekje daleč in vlečt evre...

aja JU zmanjšat za 30%.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Znizat davke - kdo bo pa vse pufe Slovenije placeval, futral socialne transferje in pokojnine

...a denar se pa vedno dobi za razne kredite za tajkune, ki je zelo slabo zavarovan, nakup patria, nakup luksuznih limozin/nepremičnin za vodilne, dragi razkošni poleti zlasti predsednikov polet na balkan pred leti, ...za vse to se dobi denar, za socialno ogrožene, in 150-200 evrov socialne pomoči, pa se vsi zloglasno pritožujejo, pokojnine so pri nas mizerne, saj noben upokojenec, ne more normalno živet, dejstvo je, da s 500 evri se je težko živelo že pred dobrimi 10-15 leti, ne pa danes s 500 evri in s dražjo hrano, položnicami za najmanj +70%.

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Za vse je rešitev....ljudem plače da trošijo pa bo vse rešeno....lenobe iz zavoda poslat delat.

To je res, denar reši gospodarstvo, če bi bile danes boljše plače bi tudi hitreje ukrevalo gospodarstvo.

Lenobe iz zavoda:
bonk.gif

To je njihov problem, imaš nekaj ljudi, ki so dejansko nesposobni, leni, imajo bolezen, so invalidi, tik pred upokojitvijo, mladi diplomiranci itd, torej ne meči vse v isti koš.

Jaz bi nagnal sveže diplomate nekam
10.gif
pa kao so najbolj-razgled folk naokoli, ker mahajo z diplomo v roki, potem pa se sprašujem, kaj taki človek dela na zavodu, saj OK prijavi se lahko vsak, ampak .....bla bla bla.

Pojdi na zavod in zahtevaj statistiko, če jo sploh imajo
bonk.gif
, glede na to kolk so sposobni.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Znizat davke - kdo bo pa vse pufe Slovenije placeval, futral socialne transferje in pokojnine? Premajhna drzava smo, da bi lahko imeli ultra-nizke davke... Nekako moramo placati tranzicijo, kjer se nismo (cisto) razprodali, in vse stroske drzave. To pa zal stane, in pri 800k placnikov davkov to na osebo stane veliko. Hebat ga, drzava velikosti ene zvezve drzave v ZDA s populacijo srednje velikega mesta ni poceni.

Uzakonit 15 dnevni placilni rok - 1/3 podjetij takoj propade (kaj pa je 100.000 nezaposlenih med brati...), ko bodo 15 dni od uvedbe imeli toliko zapadlih obveznosti, da bojo postali insolventni... Se strinjam, da ga je treba uvesti, ampak postopoma in smiselno, ne pa "na horuk", zdaj so pa vsi roki 15 dni. A bomo to tudi za položnice uvedli? Ne plačaš v 15 dneh, pa ode plin, ptrom, voda in telefon?

Odpravit stecaje in prisilne poravnave - ne... Samo prisiliti ljudi, da jih uporabljajo, tako kot so originalno misljeni, kot zadnji poizkus resitve firme, ne pa kot legalen nacin kako firmo zapreti brez stroskov...

Kazni za odgovorne - ne moreš. oz., lahko, v državnih podjetjih. Tam, kjer so pa tujci ali privatniki lastniki kapitala pa nimas kaj - ce hoce iti v stecaj bo pac sel. Ne mores tega omejevati, ker bo cez noc natancno 0 investicij ostalo. :S

Jebat ga, ni carobne palice kako vse skupaj takoj resiti. Mogoce, v 4 letih enega mandata, ampak tista vlada ne bonikoli vec izvoljena niti za predstavnike krajevnih skupnosti - ker bi bila taka sprememba tako boleca za precejsen del populacije, da si prav predstavljam kaj bi ostalo od parlamenta. korita za roze bi vanj letela, ne pa tlakovci - kje bo pa Tonček Balonček iz Ambrusa razumel, da je to dobro za vse, in za njegove otroke, če bo pa njemu par let slabše šlo?

To je vse zastarelo in neučinkovito.
Država bi morala delati na tem, da se dajatev pobere, ko je denar še na voljo, npr. avtomatski odbitek iz bančnega računa za vsako nakazilo in to takoj. Pa seveda enoten davek, recimo za začetek 15% na vse.

Bi se že dalo tudi s tem denarjem vse pokrivati, ker bi ga na ta način pač več nabrali, ljudje bi pa tudi raje plačevali, saj 15% ni takšen problem. Odpade birokracija, težki računovodski izračuni itd. Namesto da bi stvari poenostavili, jih pri nas vedno bolj birokratiziramo.

Sedaj pa je npr. 20% + 25% + prispevki... se kar nikoli ne neha...

Pa zakaj 15. dnevni rok za plačilo? Če nimaš denarja, ne kupuj ali ne naročaj... treba se je vrniti h koreninam... plačilo takoj.

Šmugl z gotovino bi res še ostal, a ne bi bil več tako interesanten zaradi nizkega enotnega davka in davčnega miru.