Katero orožje za doma?

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Se vidi, da ti nisi lih normalen.
grin1.gif
Seveda, normalen je nekdo, ki zagovarja, da lahko z vlomilcem, ki ga zasačiš, počneš kar ti srce poželi. Spreminjate se v narod paranoidnih shizofrenikov: vsi tolčete čez 'debilne Američane', sami pa ste njihovi kloni.
Meni se vseeno zdi, da je to bolje kot pa v servilne hlapce, kateri še svojega življenja in lastnine ne znajo obraniti.
PS: Če bi bil debilni Američan, bi spal s koltom pod vzglavnikom
grin1.gif
.
Tako imam pa samo golf palico ob postelji.
grin1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Atlet Pistorius, ki je ustrelil svoje dekle, se je izgovarjal, da je mislil, da strelja na vlomilca.

Tako drastični pristop s streljanjem se tudi meni upira, pa ni važno ali orožje obvladaš ali ne, ker so zlorabe, kot v zgornjem primeru, povsem mogoče.

Kakšna vzgojna buška več ali manj, pa nikomur, še najmanj vlomilcu, ne more škoditi in bi se morala v primeru vloma tolerirati.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Kakšna vzgojna buška več ali manj, pa nikomur, še najmanj vlomilcu, ne more škoditi in bi se morala v primeru vloma tolerirati.
Se tolerira ob ustreznih okoliščinah
evil.gif
.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Še vedno je pa živ in čeljust se da pozdraviti.

V silobranu je težko oceniti nastalo poškodbo .. recimo, da ga je hotel udariti v roko, on se je pa tako nerodno obrnil, da je ravno čeljust nastavil .. shit happens .. še posebno rad, če ga izzivaš ..

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Silobran pomeni, da si napaden. če nekdo ven nosi televizor nisi napaden. Lahko ga pridržiš, ne moreš pa mu zlomiti čeljusti.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Si ti konjski ali goveji tat?

Za konjskega greš na vislice, za govejega te pa na mestu predelamo v šnicelj.
10.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Mislim, da temu nihče ne oporeka - je pa silna razlika med buško in razbito čeljustjo.
Aja, zakaj je bil pa tisti šofer porezan z nožem? Vsaj kolikor se spomnim ga je tat z nožem po rokah celega porezal. Ampak je imel tat smolo, ker je bil ta šofer večja gmota kot on. Po zlomu čeljusti se je verjetno lažje umiril.

Evo, našel:
http://www.politikis.si/?p=74050
Na počivališču Ravbarkomanda (AC Ljubljana – Koper) je okoli 2.45 32-letni državljan Belorusije, ki je spal v kamionu, zalotil 43-letnega državljana Češke in Kosova pri kaznivem dejanju roparske tatvine (ukradel mu je torbico z dokumenti). Ta je s kraja zbežal, Belorus je stekel za njim. Med njima je prišlo na makadamski cesti ob počivališču Ravbarkomanda do prepira in pretepa, v katerem je tat uporabil nož in voznika tovornega vozila porezal , kamionist pa je Češkega državljana pretepel, da so ga huje poškodovanega odpeljali v Klinični center. Policisti so kasneje našli odvržen nož in denarnico z dokumenti oškodovanca. Češkega državljana bodo obravnavali za kaznivo dejanje roparske tatvine, Beloruskega pa za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe.

Kaj torej narediti v takem primeru? Poklicati policijo in je to to? Jebeš tako državo, da je to prekoračitev silobrana.
uf-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej katero legalno "orožje" je po vaše imeti pametno doma za namene samoobrambe?

Tisto, ki ga znaš dobro uporabljati. V nasprotnem primeru bo double fail.

S tipkovnico si lahko bolj švoh pomagaš.
evil.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ok, uspeli ste zaiti od teme v približno treh postih...skoraj rekord
grin1.gif

Načeloma me ne zanima kaj bo, če bo efekt. Če bo po moji hiši (ko sem doma!) lomastil ropar ali celo nekdo, ki se je lotil mene ali mojo družino utišat in nato v miru krasti, se bom spravil nanj z vsemi sredstvi. Če bom potem obtožen, tip pa živ in prost, ga bom poiskal še enkrat ko pridem ven.

Tako, da me bolj zanima, katera sredstva je pametno imeti doma, da imaš dobre možnosti proti takim idiotom. Torej načeloma legalna in "ne smrtna" sredstva. Ker nimam ravno 120 kg je zaželjeno, da je nekaj, kar onesposobi na daljavo vsaj 2m + in lahko uporabi tudi ženska recimo. Kombinacija strelnega orožja + kij? Če strelno, je to katero? BB metek in airsoft ali obstaja kaj boljšega? Zračna?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
A če boš vlomilca poskušal pridržati, se bo pa kar pustil in te ne bo napadel... si že kdaj poskušal koga pridržati? (proti njegovi volji)

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
A če boš vlomilca poskušal pridržati, se bo pa kar pustil in te ne bo napadel... si že kdaj poskušal koga pridržati? (proti njegovi volji)
Potem se pač braniš in uporabiš common sense, da ga pridržiš. Kar je seveda silno nemuno, ker ne veš niti s kom imaš opravka, niti koliko vlomilcev je v hiši, ne veš, ali ima nož, pištolo itd - torej vaše predpostavke temeljijo na tem, da boš pri svojemu posredovanju uspešen.

Jaz osebno svoje življenje cenim bolj kot TV.

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Strelno orožje, tudi ali še posebej imitacija, je smrtno nevarna, če ga ima tudi napadalec (vlomilec), ker ga bo v takem primeru tudi uporabil in verjetno zadel.

Če oceniš, da mu z rokami (ali s kakim kolom) ne boš kos, je bolje, da se skriješ in pokličeš pomoč.

Če imaš denar, in si u iber paranoik, si lahko umisliš tudi "kletko", ki se s pritiskom na gumb zapre, sobo spremeni v zaprto celico in tako ujame vlomilca, da bo ujet prisiljen počakati na prihod policije.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
BB (in zracno orozje) je samomor iz zasede.

Kaj mu bos z malo plasticno kroglico? Se posebej, ker plasticna igraca zgleda kot prava? Potem, ko bo pa on, "ker se bo pocutil ogrozenega" potegnil ven CZ ki jo je nekje na cesti kupil bos pa... kaj tocno?

Ne se zajebavat folk, ker boste na Zalah koncali. A ni noben v vojski poslusal (ali bil v vojski), kjer je bilo ziher vsak dan 10x razlozeno da se do vsakega orozja obnasas kot da je polno in pripravljeno na strel, da nikoli - niti slucajno - ne usmeris cevi v smeri - bog ne daj na! - nekaj cesar nimas namena ubiti. In, sorry, z BB kakasnikovom ti to nikoli ne bo ratalo. Edino, kar bi bilo (ZELO ZELO ZELO) pogojno uporabno je .22 ali .25 PCP zracna puska, pa tudi to je neumnost - da ne omenjam, da rabis tudi zanjo dovoljenje.

Edini uporaben nasvet v tej temi je bil bodisi solzilec, bodisi plinska pistola z naboji s solzilcem - vse ostalo vas bo drago stalo, pa ze z plisnko pistolo se ni za zajebavat. Strelno orozje je pa dvorezni mec, in da bi ga "kar tako" brez znanja uporabe, rednega treninga in varovanja le-tega ne bi ravno z veseljem imel naokoli, za tisti 0.01% moznosti, da ti bo kdaj resil zivljenje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.843
672
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Tako, da me bolj zanima, katera sredstva je pametno imeti doma, da imaš dobre možnosti proti takim idiotom. Torej načeloma legalna in "ne smrtna" sredstva. Ker nimam ravno 120 kg je zaželjeno, da je nekaj, kar onesposobi na daljavo vsaj 2m + in lahko uporabi tudi ženska recimo. Kombinacija strelnega orožja + kij? Če strelno, je to katero? BB metek in airsoft ali obstaja kaj boljšega? Zračna?

Solzivec za medvede, domet ~10m.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bear_spray

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
He he.. Nam so v vojski rekli, da je prazna puška bolj nevarna kot polna. Polna je samo za tistega, proti kateremu je usmerjena (ob predpostavki pravilnega vzdrževanja), prazna pa tudi za tistega, ki jo drži - če model, proti kateremu je usmerjena to a) ugotovi in/ali b) če potegne svoj kos, ki ni prazen...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Natancno tako... In vse BB in 99% zracnih pade v kategorijo "praznega" orozja.