Dojemanje samozaposlenih

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.033
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Gavran kje pise da je vec kot ss pogoj za vec denarja? A enmu keramicarju ne prvoscis? Samo dipl ing neke bedarije? Ravno to je problem da placo pogojujejo z izobrazbo... Sploh v js...

Drugace pa itak bizgeci mislijo da je vsak privatnik bogat in ne placuje vrtca... Jst ga...

Privoščim vsakemu, ki do svojega denarja pride na pošten način pa čeprav ima samo dva razreda posebne šole.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
No pa dajmo še malo z druge strani.
Sem visoko izobražen tehnični kader in v firmi, kjer delam, nisem na nobenem vodstvenem položaju, niti nimam nobenih vez, niti mi nihče ne ščiti hrbta ali kaj podobnega. Moje delo je skrajno odgovorno in zelo zahtevno, vendar je narava dela taka, da od mene ne zahteva popolnoma nobenega popoldanskega ali vikend udejstvovanja. Obenem pa zahteva popolno pozornost in koncentracijo, ali če hočete 120% učinkovitost v času od 7h-3h. Jaz ne vem, kaj je to čik pavza, čvek ob kavi, ali zamujen rok. Niti približno ne smem priti v službo nenaspan, utrujen, bolan ali mačkast. Moj izdelek je vedno narejen v prvem poskusu. Precej robotsko mi deluje vse skupaj, vem. Z leti sem se v tem toliko zverziral, da vse opravim z levo roko in potem mi je PAZI!! v službi celo dolgčas.
d055.gif
), pride tam nekje 2,3k€ neto (brez potnih stroškov in nadomestila za malico).
Ne vozim nobenega bmwja, nimam nobene jahte in nobenih prihrankov. Malo več je vredna le športna oprema. Aja, vrtca je bilo pa kar precej za plačat, se spomnim. Pojma nimam, sem pozabil. Daš na trajnik, pa je.
stupid-1.gif

Aja, pa v šoli sem bil piflar.
hysterical-1.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Sam sicer nimam še otrok, imam pa d.o.o. pa me zanima ali CSD gleda tudi kapital d.o.o.ja? Je v tem primeru višina plače sploh pomembna?

Glede na to, da imam kar veliko ljudi zaposlenih si itak ne moreš izkazovat neke nizke plače... previsoke pa tudi ne, ker je država nenasitna. Se mi zdi, da so največji nateguni pri teh zadevah tisti manjši privatniki.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Če se ne motim, je za njih prioriteta plača.
Če si nezaposlen, pa gledajo, če imaš firmo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.834
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Imaš možnost.
Pusti službo, tvegaj svoje prihranke, j... se z neplačniki, ki jim nič ne moreš, prevzemi tveganje, da bo mogoče strank veliko manj in boš moral zapreti, ni bolniške, redek dopust...
wink-1.gif

467716-post_slo.gif

Res je, saj imamo vsi možnost biti samozaposleni in imeti firmo. Ampak mnogi se tega ne upajo, ne znajo ali pa nočejo, ker je enostavno bolj komot biti nekje zaposlen kjer oddelaš svoj šiht in greš domov kjer ti dol visi kaj se dogaja v podjetju kjer delaš in kakšne probleme imajo. In potem namesto, da bi uživali in izkoristil svoj prosti čas se raje sekirajo zakaj nekdo s svojo firmo plačuje cenejši vrtec
bonk.gif

Sem pa mnenja, da je tole z različnimi cenami vrtca nekoliko trapasto in mnogokrat nepravično. Se mi zdi, da bi bilo bolje, če bi vsi plačevali enako.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
ksz

Zadnjih vsaj 15 let se država večinoma ukvarja s socialnimi problemi. (Termina "socialni transferji" ne poznam in se zato izražam po starem
smirk-1.gif
)

- Če se mora torej država vsakodnevno ukvarjati s socialo svojih lastnih prebivalcev - se morda komu tule gor zdi, da je to moderna in perspektivna država?

- Kdo je kriv, da je stanje takšno kot je?

- Kaj storiti za izboljšanje statusa?

Sedaj pa da vas vidim, koliko vas je naravoslovcev in koliko družboslovcev, tule na Alterju!
grims-1.gif
Prikažite rešitve za te tri točke.

1. Ja zelo perspektivno je za pot v prepad. Če mora zaposleni na rdeči križ po paket da preživi je to... žalostno (za pravo besedo bi dobil ban)
2. Janša je kriv.
...
Resno, riba smrdi pri glavi, torej so za stanje krive vlade zadnjih (najmanj) deset let.

3. Vladati nam ne sme nihče, ki je bil vsaj blizu korita v zadnjih (glej prejšnjo točko) letih.

Bravo.
Sedaj :

- Kako zamenjati kpl. sodstvo kot neodvisno oblast, katera deluje brez varovalk? (niso v stanju sprocesirati niti enega primera, ki je vreden več kot 10 K Ejev, normo in učinkovitost si pa pišejo sami
rolleyes-1.gif
) Plačani so pa od vraga dobro, kar po njihovih lastnih tarifah, pa če kaj naredijo ali pa nič.

- Kako zamenjati kpl. management, ki so nam ga dresirali na svojo mero vsaj 20 let? (v filozofiji: molzi kravo, dokler je še živa, potem jo pa prodaš jbg.
rolleyes-1.gif
, ali še bolj značilno in GEA Kolidge jo celo uradno uči: "firmo prodaš, ko pride kupec in ne, ko ti postane npr. premajhna.") Zopet: so plačani po managerskih pogodbah (ki so tajne !!!), in nima nihče nadzora nad njimi razen njih samih kot ceha.

- Kako zamenjati vlado ekonomistov z mnogo bolj pomembno vlado strokovnjakov? (kvalitetna roba se vedno dobro proda, poceni ekonomistično prebrana jajca pa ne!)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Vsakih 50 let mora na balkanu kri tečt... čene se vse izrodi. Pri nas očitno ni, pri hrvatih pa je, pa jim tudi sedaj laufa.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Prispevke ima res najnižje, to se vedno potrudimo da je tako.

In pol se čudiš, da te imajo pošteni ljudje, ki ne morejo mahinirat s plačo, za lopova, ker oni plačujejo vrtec za tvoje otroke?

Saj vem, da ti ni jasno, da si lopov. Ampak si.

Sorry, ampak če dela vse po zakonu, mu težko rečeš lopov.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To je Ivo Andrič napisal.

Saj je pri nas tudi tekla, 91. leta ... le da ne tako zelo (hvalabogu
tongue-1.gif
" in smo preveč liberalno dovolili nekaterim razbojnikom odprto delovati.
Sumim, da je nekaj teh razbojnikov celo pisalo našo ustavo!
10.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej je z zakonom nekaj narobe?
17758-icon_confused.gif

Kdo je spisal takšen zakon?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
koga boga qurca briga kdo ga je napisal? mene kot samozaposlenega se najmanj. Ampak ne, ce nekdo deluje v okviru zakonov, pa bilo kaksni so, je po logiki povprecnega slovenca ala herman lopov. Me pa blazno zanima, ce bi razni hermani imeli dovolj muda in se samozaposlili, kako bi oni ravnali v tem primeru.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.033
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
ksz

Zadnjih vsaj 15 let se država večinoma ukvarja s socialnimi problemi. (Termina "socialni transferji" ne poznam in se zato izražam po starem
smirk-1.gif
)

- Če se mora torej država vsakodnevno ukvarjati s socialo svojih lastnih prebivalcev - se morda komu tule gor zdi, da je to moderna in perspektivna država?

- Kdo je kriv, da je stanje takšno kot je?

- Kaj storiti za izboljšanje statusa?

Sedaj pa da vas vidim, koliko vas je naravoslovcev in koliko družboslovcev, tule na Alterju!
grims-1.gif
Prikažite rešitve za te tri točke.

1. Ja zelo perspektivno je za pot v prepad. Če mora zaposleni na rdeči križ po paket da preživi je to... žalostno (za pravo besedo bi dobil ban)
2. Janša je kriv.
...
Resno, riba smrdi pri glavi, torej so za stanje krive vlade zadnjih (najmanj) deset let.

3. Vladati nam ne sme nihče, ki je bil vsaj blizu korita v zadnjih (glej prejšnjo točko) letih.

Bravo.
Sedaj :

- Kako zamenjati kpl. sodstvo kot neodvisno oblast, katera deluje brez varovalk? (niso v stanju sprocesirati niti enega primera, ki je vreden več kot 10 K Ejev, normo in učinkovitost si pa pišejo sami
rolleyes-1.gif
) Plačani so pa od vraga dobro, kar po njihovih lastnih tarifah, pa če kaj naredijo ali pa nič.

- Kako zamenjati kpl. management, ki so nam ga dresirali na svojo mero vsaj 20 let? (v filozofiji: molzi kravo, dokler je še živa, potem jo pa prodaš jbg.
rolleyes-1.gif
, ali še bolj značilno in GEA Kolidge jo celo uradno uči: "firmo prodaš, ko pride kupec in ne, ko ti postane npr. premajhna.") Zopet: so plačani po managerskih pogodbah (ki so tajne !!!), in nima nihče nadzora nad njimi razen njih samih kot ceha.

- Kako zamenjati vlado ekonomistov z mnogo bolj pomembno vlado strokovnjakov? (kvalitetna roba se vedno dobro proda, poceni ekonomistično prebrana jajca pa ne!)

Nikogar ni treba zamenjati, le klavzulo o osebni (kazenski in materialni) odgovornosti je treba vstaviti v vse javne zadeve. Primer izplačila pripravljenosti na faksih - tisti, ki to odobri na nezakonit način, povrne škodo iz lastnega žepa in izgubi službo. Recimo. Uradnik, zaradi katerega podjetnik ne more delati, iz lastnega žepa plača temu podjetniku povzročeno škodo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje

[/QUOTE]

Nikogar ni treba zamenjati, le klavzulo o osebni (kazenski in materialni) odgovornosti je treba vstaviti v vse javne zadeve. Primer izplačila pripravljenosti na faksih - tisti, ki to odobri na nezakonit način, povrne škodo iz lastnega žepa in izgubi službo. Recimo. Uradnik, zaradi katerega podjetnik ne more delati, iz lastnega žepa plača temu podjetniku povzročeno škodo.

[/QUOTE]

tole jst takoj podpišem! Dodamo še zdravnik not in je to to.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Odisej: kolikor jest opažam imajo čoln/prikolico/vikend tisti, ki so dopoldne v službi in popoldne fušajo. Ali imajo tako obrt, da poslujejo s fizičnimi osebami, kar spet pomeni, da je 3/4 prihodka direkt v đep.

@OT:
Drugač pa če govorim zase - ja, sem frej, kadar ni dela, in takrat te folk opazi, in govori. Ko je pa gužva in sem 10ur v delavnici, me pa noben ne vidi, ampak zarad tega se ne sikiram. Na dopustu nisem nikoli miren. Sicer imam doma pomoč, če je treba kaj nujno vskočit, pa še to, če je kej enostavnega. Sem šel tudi že domov z dopusta, da sem nekaj opravil in potem nazaj.

Prispevke ima res najnižje, to se vedno potrudimo da je tako. Ker se mi zdi skrajno neumno, da bi plačeval več, in nikoli imel nič od tega. Fotr je plačeval višjo stopnjo, pa je sedaj dobil izračun za penzijo, pa mu je šlo skor na jok, ker bo dobil delavsko penzijo. Kaj bo šele, ko bomo mi odhajali v penzijo...

jest še vedno pravim, da se imajo fajn tisti, ki poslujejo s fizičnimi osebami, jaz sem pa bolj kot ne revež, glih nekako nad vodo, kdaj tudi spodaj. In seveda tisti ki poleg šihta fušajo popoldne - razni mehaniki, ličarji, kleparji, keramičarji, vodovodarji, električarji, mizarji,... Motor ni nikol problem, čoln je že skor pri vsakem fušarju, da o prikolicah sploh ne govorim...

Moj šef so moje stranke. In nisem nič bolj svoboden kot nek zaposleni. On gre na dopust in mu dol visi za posel. Men pač ne more.

Se nebi mogel bolj strinjat.
S tem da zaposleni, ko je konec šihta za tisti dan, odklopi šiht in lahko razmišlja svoje stvari. Samozaposleni pa pač ne, še ponoči se včasih zbudim in tuhtam kako bomo kaj speljali, da bo prav in da se bo izšlo. Če imaš pa še zaposlene delavce, je pa treba ponavadi še za njih razmišljat in reševat njihove probleme na šihtu, ker če bi jih reševal recimo nekdo, ki mu ne gre ravno preveč za dobro firme (in takih dandanes najdeš kar dosti), bo lahko zaradi njegove rešitve lahko nastal problem s stranko, kar bo spet imelo posledice za dobro firme.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Nič od tega ni treba pisat. Vse to obstaja že od rimskega prava naprej. Če nekdo zajebe je pravno odgovoren za vse posledice. Slednje se izterja na sodišču, vključno z denarnimi odškodninami.

Težava je, da so pri nas sodišča v riti in je pač pravosodni sistem v resnici krivosodni sistem, ki je zrel za celotno prenovo, ker tako ne gre več naprej.

Ne rabimo še več pravnih aktov in zakonov. Ker jih lahko spišemo še cel kup, pa ne bo pomagalo, ker ni težava v zakonih. Težava je v krivosodnem sistemu.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Eh, jest sm se že navadil..folk sploh ne vidi, da moram na koncu meseca dobit ven dve plači, plačat najemnino, računovodjo, davke itd. Vidijo samo to, kako sem požrešen. Uradnega dopusta ali bolniške si v štirih letih še nisem vzel, ko sem pa na "dopustu" mi pa itak še vedno zvoni telefon in urejam stvari.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Prispevke ima res najnižje, to se vedno potrudimo da je tako.

In pol se čudiš, da te imajo pošteni ljudje, ki ne morejo mahinirat s plačo, za lopova, ker oni plačujejo vrtec za tvoje otroke?

Saj vem, da ti ni jasno, da si lopov. Ampak si.

15 min in imaš svojo firmo
wink-1.gif
Probaj pa da te vidimo, kako boš ti pošten in plačeval max prispevke državi za nekaj, kar gre v prazno.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Eh, jest sm se že navadil..folk sploh ne vidi, da moram na koncu meseca dobit ven dve plači, plačat najemnino, računovodjo, davke itd. Vidijo samo to, kako sem požrešen. Uradnega dopusta ali bolniške si v štirih letih še nisem vzel, ko sem pa na "dopustu" mi pa itak še vedno zvoni telefon in urejam stvari.

Ja, in še za povrhu, ko te vidijo delati za vikende in praznike, pa si mislijo, kako si požrt....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Nič od tega ni treba pisat. Vse to obstaja že od rimskega prava naprej. Če nekdo zajebe je pravno odgovoren za vse posledice. Slednje se izterja na sodišču, vključno z denarnimi odškodninami.

Težava je, da so pri nas sodišča v riti in je pač pravosodni sistem v resnici krivosodni sistem, ki je zrel za celotno prenovo, ker tako ne gre več naprej.

Ne rabimo še več pravnih aktov in zakonov. Ker jih lahko spišemo še cel kup, pa ne bo pomagalo, ker ni težava v zakonih. Težava je v krivosodnem sistemu.

To je to!
467716-post_slo.gif