Dobrodelna akcija Alter.si (2)

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
jooj, moji so bili tud proti mojemu fantu enemu pa sem se jim pač uprla, tega ko so pa ful imeli radi me je pa fizično napadel med nosečnostjo...
a je ona z njim ali starši?
pač vsak se odloči sam, če imaš pomisleke jih pač imaš, vsak ima to pravico. meni se punca smili ker vem, da je bilo meni težko pa sploh še rodila nisem kaj šele da imam otroka pa nekoga tako rada pa ga ne vidim tolk časa...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Meni ne bo nikoli jasno kako se gre kdo petljat s človekom iz drugega konca sveta.
bonk.gif

Ajd, poznam eno pravnico, ki je preko neta spoznala tipa iz Kanade, ampak on lahko svoj posel dela preko neta v Sloveniji.

Kot drugo; če bi temu tipu bilo kaj do nje in otroka bi tukaj že našel delo. Če ne drugega bi šel pomagat zidarjem. Tako pa je verjetno zabušaval pri njenih starših, ki so ga kmalu imeli pon qrac.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Tale primer ni ravno za Alter akcijo po mojem mnenju. Punca in otrok lahko čisto normalno preživita, to da pa želi k "možu" v Nepal je pa bolj kot ne sekundaren problem.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Tale primer ni ravno za Alter akcijo po mojem mnenju. Punca in otrok lahko čisto normalno preživita, to da pa želi k "možu" v Nepal je pa bolj kot ne sekundaren problem.

se kr strinjam, poleg tega smo mi rekli, da denarja ne dajemo, ampak materialne dobrine in pomaga se tistim, ki so na robu preživetja.

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
ja to je res. pa tud če bi šla kaj na "črno" delat, bi lahko v tem času zaslužila vsaj polovico zneska ali pa najprej zbrala vse pa potem datum postavila kdaj gre. ne vem, jaz sem bolj cilala na kašne oblekce za malo pa zanjo, ker tekstil tud ni zastonj pa sigurno mora kje kaj kupit.

zlatiangel

Zelenc'
2. nov 2008
5
0
1
Pozdravček. Za vse nejeverne tomaža sem pripela ling od bloga hillmagic, da si lahko pogledate, da njena zgodba le ni tako nedolžna kot se zdi. V prošnji res ni navedla podatkov kako in zakaj je do tega prišlo. Če te res zanima zakaj se je znašla v takem položaju si vzami 3 minutke in preberi www.sl.netlog.com/hillmagic
potem pa naj se vsak sam odloči Jaz jo podpiram in če stopimo skupaj in nas 100 oseb nakaže 5 eurov je VELIK korak k njeni nujno potrebni prošnji.
Sicer pa vsak ima svoje mnenje...Lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Vzel sem si čas in prebral celotno njeno zgodbo.

Prav žalostno je, kako ljudje v življenju brezglavo sprejemajo odločitve. Verjamem ji, da je v Goi uživala ne razumem pa, kako se je lahko brez službe in brez vsega veselila otroka. A kar je tu je... otroka ima, je v Sloveniji, moža ima v Nepalu. Želi si tja. Če misli, da bo tam dobro živela (brez kakršnegakoli poklica) tudi prav.

A bodimo realni. Karta EU -> Nepal nikoli ne stane 1.800€.
www.cheapoair.com --> Atene -> Kathmandu = 700 USD (pa recimo 700€). To velja za enega odraslega in enega otroka pod 1 letom starosti na lastnem sedežu. Do Aten iz Brnika pa pride nekje 200€. Vse skupaj s taksami.

Govorim seveda o enosmerni karti, saj če razmišlja le o obisku... no comment

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz sem si prebral celoten blog preden sem napisal svoje mnenje. Obisk moža je pač sekundarni problem, drugih (ekstencialnih) pa ravno nima. Če se ne razume z mamo tudi ni ravno humanitarna tragedija.

Ne rečem, lahko se njene težave "razširijo" samo to lahko sedaj še prepreči. In po mojem mnenju izlet ali odhod (karkoli že načrtuje) verjetno ni najboljša izbira.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
meni se ta ne zdi primerna za kandidatko (zgolj moje mnenje); nekateri nimajo za nujne dobrine (hrana, obleke), ona pa bi rada šla v Nepal

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Saj ne, da bi zato, ker je kdo tako napisal že pred mano, tudi sam tako napisal, samo tudi meni se to ne zdi v redu ...
V glavnem, sem proti.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

zlatiangel

Zelenc'
2. nov 2008
5
0
1
Mogoče res ne paše pod to akcijo zbiranja pomoči. Bo imela pa kje drugje več podpore. Za karto pa je napisala da gre za povratno. Tako da razumem, da ne gre tja živet ampak se poročit ( če bi bolje prebrali) Hotela pa je očitno tam ostati ampak je imela smolo pri nosečnosti. Da je obdržala vsaj tega otroka je prišla nazaj. Tisti ki ji hoče kaj pomagati bodo že.... stvar posameznika...Lepo pa je da ima otrok oba starša. Kjer je volja je tudi pot. In ni ravno kakšna kje da dosežemo svoj cilj.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
čudi me to, da je na vse poste odgovorila, na tistega, kjer jo nekdo sprašuje Zakaj ta Krishna ne pride v Slo, se poročita tukaj (če je tam 40€ plača), tisto je pa kar spregledala. pa kot sem razbrala je bila 3x v indiji pa 1x v nepalu. kje je pa takrat dobila denar?

no, če slučajno veš kaj več o tem

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No ja, gatto, če bi ti malo potoval bi razumel, da je vse mogoče. Glede tastarih in vizuma je pa sigurno povezano s začasnim bivališčem. Je pa meni čisto nerazumljivo, da ob 400-tih € in brez službe noče zaključiti faksa (prioritet pač mima poštimanih) in ne najde službe. On pride sem za 700€ in se brez težave poročita.

Ta primer je kar nekaj... blodnje.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
No ja, tis, nekaj sveta sem dal skoz, pa tudi kaka ženska mi je prekrižala pot
wink-1.gif
)

V ostalem se pa strinjam s teboj...