Dobrodelna akcija Alter.si (2)

zlatiangel

Zelenc'
2. nov 2008
5
0
1
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Vzel sem si čas in prebral celotno njeno zgodbo.

Prav žalostno je, kako ljudje v življenju brezglavo sprejemajo odločitve. Verjamem ji, da je v Goi uživala ne razumem pa, kako se je lahko brez službe in brez vsega veselila otroka. A kar je tu je... otroka ima, je v Sloveniji, moža ima v Nepalu. Želi si tja. Če misli, da bo tam dobro živela (brez kakršnegakoli poklica) tudi prav.

A bodimo realni. Karta EU -> Nepal nikoli ne stane 1.800€.
www.cheapoair.com --> Atene -> Kathmandu = 700 USD (pa recimo 700€). To velja za enega odraslega in enega otroka pod 1 letom starosti na lastnem sedežu. Do Aten iz Brnika pa pride nekje 200€. Vse skupaj s taksami.

Govorim seveda o enosmerni karti, saj če razmišlja le o obisku... no comment

Ti sigurno še nimaš otrok. Sem preverila glede kart in si se zmotil
stupid-1.gif
...
In vsakdo v živlenju sprejeme kakšno čudno odločitev. Nihče ni popoln
redface-1.gif
..... in še naprej zbirajte materialne stvari za druge boge slovence oz. držite se pač svoje akcije.... V bistvu to dekle sploh ni sama pisala na to stran tako da ....brez veze.... in kakšna bo nova akcija.....

zlatiangel

Zelenc'
2. nov 2008
5
0
1
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
nateg 100 % , da bi nekdo prišel do denarja..
wink-1.gif

Ja in to napiše nekdo ki se da "tiča" za profil svoje osebnosti ... kako lahko stvari tako grdo posplošujete....svašta DEjte konc dibate o tem primeru Lotimo se akcije ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dobro, meni je sicer razumljivo, da hočeta biti skupaj, moti me samo to, zakaj gre tja samo na obisk in ne za stalno (če že hočeta biti skupaj) ali zakaj odpade možnost, da bi on prišel za stalno sem.

1. leto star otrok od nekaj tedenskega obiska očeta ne bo imel nič oz. popolnoma vseeno je, če se vidita šele čez dve leti.

Drugače pa razumem, da je to zanjo problem. Kot tudi razumem okolico, zakaj na vse skupaj gleda silno skeptično.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
opažam, da imata s to žensko nekaj skupnega, obe spregledata vprašanje

za boge slovenčke?
rolleyes-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113

opažam, da imata s to žensko nekaj skupnega, obe spregledata vprašanje

za boge slovence?
rolleyes-1.gif

mala_puncka

Zelenc'
10. jan 2008
15
0
1
Mislim da smo malo zašli v tej temi... Če (nas) večina ni za to, pač nismo za to. Sicer pa se je tudi na začetku povedalo da se denarja osebam ne bo nakazovalo in ne dajalo.

Dajmo mi raje razmislit, kako bi lahko še komu pomagali v tem času praznikov, ki se bliža. Še prehitro bo tukaj praznični čas in mogoče ga lahko komu kaj polepšamo.

Nismo enkrat že govorili o tem, da bi morda lahko zbrali igračke? Kolikor sem se jaz pozanimala imajo po vrtcih tega polno, saj tja nosijo starši, ne vem kako je v bolnicah. Sem pa dobila namig, da bi igrač morda bili veseli v kakšnih materinskih domovih ali pa mladinskih domovih in centrih. Morda tudi v varnih hišah?
Jaz za sebe vem da imam doma še cel kup igrač, ki jih na potrebujem in ležijo v škatli. Če pa bi s tem osrečila kakšnega otroka, bi bilo to še najlepše.

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
no, jaz sem tud veliko potovala pa nikjer nisem sexala ker ni bila to prioriteta potovanja, ok, če sem šla s fantom sva sexala ampak fanta sem odpeljala iz slo in pripeljala nazaj :D
ne vem, jaz ji bom nakazala nekaj eur ker me ne bo pokopalo, ampak ko dobim kakšen prihodek. če sem jaz lahko dobila pomoč se mi vsak, ki zaprosi zanjo zdi vreden da jo dobi. jaz sem vprašala zakaj ne pride on sem in se tle poročita, sam kolkor jaz vem, so tle v slo precej zategnjeni glede tega in bi trajalo občutno dlje kot da gre dol in se poročita potem pa dalje ureja v slo. sam še vedno ostaja problem njegove karte do slo kasneje ter služba in bivanje za oba, no to pa naj potem sama rešuje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Jaz si pa ne morem privoščit takega potovanaj...no mam druge prioritete
smile-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
TO: Zlatiangel

Kot pobudnik te akcije si lahko privoščim nekaj stavkov, kajneda? Pa začnimo ...

Že v začetku so bili JASNO in povsem RAZUMLJIVO postavljeni temelji akcije. Kot najpomembnejša točka je bila izpostavljena oblika donacije. In to v nobenem primeru niso bila denarna sredstva (denar kot plačilno sredstvo), pač pa materialne dobrine. In nikdar, razen v prvem primeru, nismo ponujali denarja, pa še takrat sem sam osebno plačal položnico v višini 150 EUR, seveda iz sredstev vas (nas), alterjevcev . Se pravi, da gospa fizično ni prejela denarja.
Kot je že razvidno iz vsega napisanega (preberi si še prvi del tega posta, je že zdavnaj zaklenjen), je bilo potrebno ogromno truda, z vašo pomočjo, seveda, da je akcija zaživela. Denar, oziroma natančneje povedano zbrana materialna sredstva (hrana, oblačila, zdravila ...), so bila razdeljena med 5 družin/ prejemnikov. Skupno smo zbrali nekaj preko 1100 EUR, kar smatram za spodobno, zelo lepo vsoto.
Alter.si kot portal ni (bil) donator, prav tako nismo registrirani kot dobrodelna organizacija. Vse skupaj temelji na zaupanju (tudi meni)in prepričanju, da marsikateri med nami potrebuje pomoč za premagovanje vsakodnevnih stisk. Žal tu ne gre za stalno, temveč enkratno pomoč posamezniku/družini.

EPILOG: ni mi všeč tvoj način pisanja v stilu "pa pomagajte ubogim slovenčkom". Komu pa naj bi? Menim, da smo si enaki v tem, da se tvojemu predlogu ne ugodi. Prvič zaradi višine donacije, saj bi s tem posledično obdarovali precej manj družin, in drugič, zaradi namena (pot v Nepal?).

Morda bi svoje pismo naslovila na Karitas, RK, morebiti kam drugam. A sem prepričan, da tam ne bo dobila niti odgovora, kaj šele pomoči ...

S spoštovanjem !

p.s. moje pisanje ne odraža mnenja celotne populacije Alter.si!

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
100% se strinjam z napisanim, noker
wink-1.gif

@zlatiangel- kje si ti vidla "tiča" v mojmu profilu? tisto je goba, če ti pa zbuja kakšne asociacije, ti pa ne morem pomagat..
evil.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ne bi se mogla bolj strinjat, svaka čast za post in razmišljanje. Škoda da bi se tako lepa stvar kot smo jo naredli vsi uporabniki in tisti, ki so poleg darovanja še razdelili pomoč, sedaj izrodila. Ni to to. Še bomo darovali evre ...zagotovo, odločili se bomo pa tudi komu dat, poleg tega tisti, ki preverjajo zgodbe npr. noker, škorpijonka, niso po domače povedano po župi priplavali in bodo vedeli kako in kaj. Skratka, zadeva gre dalje, svakojake letalske karte so zgolj luksuz.
Moje mnenje,
LP,
Tinekr

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mah ne vem - jest pa po svoje celo razumem tole njeno situacijo.
Tole dopustovanje ji je silno zakompliciralo življenje in žal ne sodi v skupino ljudi, ki bi imela vsaj premoženjsko stanje porihtano.
Ne vem - jaz nerada sodim, kdo je bolj in kdo manj upravičen (razen onih očitnih nategov), ker situacije ne poznam dovolj dobro.
Sem pa mnenja, da bo denar verjetno uspela zbrati, ker zanjo že obstaja neka organizirana akcija (kdor želi, lahko pomaga neposredno - ima dovolj podatkov). Pa mi raje pomagajmo tistim, o katerih se drugje nič ne ve in nič ne sliši, pa zato ne pomaga.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Očitno je, da je uporaba slovenščine tvoja šibka točka (relacija podarim --->100 EUR).

Sreča, da imaš dostop le do javnega dela ... smetarji so te dni namreč preobremenjeni ...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
očitno je tut da dojemanje tvoja šibka točka. jz ti podarim comp, ti mi pa podariš 100€. nevem kaj od tega ne razumeš. a boš bolš razumel če ti narišem?
sprasujem se.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
He, he ... nova definicija

podarim 100 EUR ... denarja ne moreš PODARIT. Lahko z njim plačaš, lahko ga nakažeš, lahko ga zamenjaš za blago, lahko ga ukradeš, zaslužiš ... etc. da bi pa do zdaj kdo PODARIL denar, pa še nisem slišal ... eh, pejt doma !!

Korl, si prepričan, da razmišljaš s pravo glavo?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
nevme kje ti živiš, ampak povsem neki normalnega je, ko ti da keš oče, mama, dedek, babica, stric, teta... oni ti ga PODARIJO. ampak to je zate očitno neki novega

nevem zate, ampak jz s spodnjo samo špricam, mislim pa samo z odzgoranjo
frown-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
ja Korl nam starši niso podarjali denarja ker ga niso imeli pa tega ne vemo......mi smo ga moral sami zaslužit
wink-1.gif