Dnevnice

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Dnevnico si izplačujem sam...kje je bil problem? da goljufam državo, ker sem lahko dal 10 € še v žep neobdavčeno?

na kilometrih se ne služi veliko...niti s tvojim naivnim izračunom ne...razmisli še o tem da potrebuješ dodaten avto za ostale družinske člane, ko te ni ipd...

bebavo razmišljanje...najboljše da ukinejo dnevnice, saj ce jes v tujini doma ne plačaš DDV, pa naj ti še obesijo dodaten davek zaradi tega...

I

Izbrisan uporabnik 474

Stroške financiranja česa? Lizinga za avto? Kredita?
Mene kot delodajalca prava malo briga, ali je avto dobil na keš ali na fafing...
kar se pa tiče izgube vrednosti, pa je najprej treba v svoji glavi pošlihtat. Če kupiš avto zato,d a ga boš čez 5 let čim dražje prodal, potem je itak brezveze, da ga sploh daš iz garaže. Če pa ti je avto "delovni stroj", potem pa je vseeno

In resnično ne poznam nobenega, ki bi trdil, da je z lastnim prevozom na službeni poti v minusu...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
...razmisli še o tem da potrebuješ dodaten avto za ostale družinske člane, ko te ni ipd...

Resnično je najbolje, da ti še firma za vsak slučaj plača varuško, da v najem še en avto brezplačno z šoferjem...
stupid-1.gif

In nobeden ne pravi, da je kaj narobe, če si ti sam izplačaš večjo dnevnico (kot delodajalec). To je tvoja pravica. Če pa si za 10€ ogoljufal delodajalca z lažmi in prikrivanjem, potem pa to ni več OK.

ti trdiš, da je moj račun naiven. Pol pa predstavi nenaiven izračun. Tistega, ko si v minusu s kilometrino...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja tak nenaivni izračun tudi mene zanima.
Eni ste že klasa za sebe očitno si plače kar na podlagi dnevnic izplačujete
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V minusu s kilometrino si tisti trenutek, ko moraš zaradi tega kupiti še en avto. Ali kupiš stara jetra nizke vrednosti in nosiš riziko izrednih okvar, pomanjkanja varnosti (sem sodijo avti tipa mala jajča do na Alterju tako priljubljenih premium znamk starh n let z 10x prevrtenimi kilometri in posledično vprašljivo zanesljivostjo), ali pa kupiš nov avto in imaš stroške financiranja avta.
Servisi so v glavnem strošek zmeraj, pa gume, gorivo, zavarovanje.
Zate, kot delodajalca (domnevam da si to, ker imaš tak energičen izpad) je seveda tako razmišljanje brez veze oz. v smislu ko.te.jebe, če ti ni kaj prav pa spokaj.
Ne rečem, če imaš res srečo in kupiš poceni avto z nizkimi stroški je kilometrina celo zaslužek. Do prve izredne situacije.

I

Izbrisan uporabnik 474

Tisti trenutek, ko si "moraš" kupiti avto, zato da bo delodajalec srečen, si največje budalo... Če se gremo takšno matematiko, potem je najbolje ostat na borzi, kjer ti še karto za avtobus plačajo, samo da greš na kak razgovor...

Sam sem bil na obeh straneh. Bil sem zaposlen in mi je bilo najljubše, če sem lahko koristil svoj avto, saj je bil "easy money." ker je bilo teh kilometrov kar veliko, mi je firma tudi ponudila, da kupi avto, ki ga dobim v uporabo 24/7. Pa se mi je še vedno bolj splačalo koristit svoj avto. Z kilometrino sem pokrival vzdrževanje, registracijo, zavarovanje, cestnine pa še precej je ostalo.
Na bivši firmi je bilo okrog 30 terenskih delavcev in trije službeni avtomobili. Ostali so uporabljali svoje avtomobile. Nobeden ni šel samo zaradi tega kupovat drugi avto. Nekaj prodajalcev si je lahko kupilo nov avto.

Kot delodajalec sem kupil službeno vozilo, katerega morajo zaposleni uporabljati. Če res ne gre drugače, pač koristijo svojega, če svojega nimajo (ali je v družini le en avto, ki ga tisti dan rabi žena/mož), potem se pač razporedi tako, da lahko vsi gredo po opravkih. Nikoli do sedaj ni bilo problemov...

Da bi zaradi tega potreboval drugi avto, se more precej stvari poklopit: oba moreta začeti delat istočasno, oba morata imeti precej narazen službi in oba morata v službi uporabljat svoj avto v službene namene vsak dan. ampak tukaj se že zaradi prvih dveh postavk splača nabavit drug avto...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
KSZ...
Kako je pa s tem preko študentskega servisa? Ali bi moralo podjetje povrniti kaj stroškov, če te pošljejo na neko lokacijo?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne vem. Pri bivši firmi študentje niso smeli hoditi po terenu sami in tudi ne uporabljati službenih vozil sami.
Tudi sedaj, če najamem študenta za pomoč, ga nekdo pelje (če je potreba)...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Zanimivo
smile-1.gif

Pri našem podjetju nas pa same pošljejo na teren (s svojim lastnim vozilom), ampak ne dajo nič za potne stroške. Sem mislil, če je to kje določeno.

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
ksz

pravi terenec, če gre na večdnevni teren prinese celo dnevnico domov
smile-1.gif
.

Pa se prehranjuje odlično in spi na nivoju.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
moj čist preprost - realen v obdobju od marec 2011 do marec 2012...

nov avto 30k - družinski enoprostorec
povprečno mesečno km - 4300

letno 51600km, znesek kilometrine 19092

stroški:
zavarovanje 1100
gorivo 6010
servis - redni 15kkm 900
servis - redni večji 60kkm 700
redno vzdrževanje - vitrex, pranje,... 250
gume letne komplet 750
gume zimske 850
gume počena letna 200
gume počena zimska 220
vinjeta 95
vinjeta 95
vinjeta tujina 80
vinjeta tujina 80
izguba vrednosti 1 leto + veliko št. km 7500

skupaj storški 18830

razlika 262

pa da vidim izračun tistih, ki pravijo da je kilometrina previsoka.

I

Izbrisan uporabnik 474

51600km se je naredilo samo za firmo ali vse skupaj ali je to kombinirano?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lej jaz delam cca 45000 km letno.
Zakaj nisi vzel avta ki ima večji razmak pri servisnem internavlu (moj interval je na 35000 in me sevis na pooblaščencu pride 200 evrov pa vozim bmwja.)? Avto je bolj na rednih servisih kot na cesti Gume letne komplet kaj to pomeni 2 ali 4 gume?
Vinjeto uporabljaš tudi privat? Koliko kilomet4rov še narediš privat zraven?
Tvoj izračun pove, da je kilometrina previsoka. Ne boš rekel, da se samo za službene zadeve voziš poleg tega ti na koncu še ostane!

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Kar jest vem je v kilometrini obračunana amortizacija vozila,....

Bosta pa zmeraj dva bregova..delodajalec in delojemalec
smile-1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
lej jaz delam cca 45000 km letno.
Zakaj nisi vzel avta ki ima večji razmak pri servisnem internavlu (moj interval je na 35000 in me sevis na pooblaščencu pride 200 evrov pa vozim bmwja.)? Avto je bolj na rednih servisih kot na cesti Gume letne komplet kaj to pomeni 2 ali 4 gume?
Vinjeto uporabljaš tudi privat? Koliko kilomet4rov še narediš privat zraven?
Tvoj izračun pove, da je kilometrina previsoka. Ne boš rekel, da se samo za službene zadeve voziš poleg tega ti na koncu še ostane!
zakaj bi moral menjati avto za takega, ki ima drug servisni interval?!? si pogledal kak avto je - družinski enoprostorec.
komplet 4 gum. privat km tu niso vključeni in jih je cca 10k.
na kaki osnovi si prišel do tega, da je kilometrina previsoka?!? in ostane po mojem izračunu za 2 tanka bencina in eno konkretno pranje. ali pa da spet povozim nekaj na avtocesti in bo šla še ena guma, ki jo bom seveda sam kril...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
te ne morem ker živiš v svojem svetu.
Vredo je se popolnoma strinjam s tabo vse je premalo plačno!
zmaga.gif