Dnevnice

I

Izbrisan uporabnik 474

8% cene bencina (95-oktanskega), kar trenutno znese 0.12€/km. pa še to velja le za prevoz na delo, ne pa potne stroške v sklopu službene poti. Te še vedno ostajajo na 18% oz. 30% cene bencina...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Je pa res, da nihce ne proba firme nategnit, kar pa v Sloveniji ni nujno vedno tres.

Tukaj je haklc... Tudi pri nas smo imeli tako, vendar je bilo preveč "zlorab" - so kaj vzeli na kartico, ker trenutno niso imeli pri sebi dovolj denarja. Saj so potem poplačali nazaj, ampak je bilo preveč jebe v računovodstvu in težko je bilo upravičit kakšno darilo za ženo...

Potem so kompenzirali - preračunalo se je, koliko dnevnic komu pripada + nepredvideni stroški in se mu je ta denar nakazal. Na koncu poti, ko je bilo potrebno oddati poročilo, je bilo potrebno predložiti vse račune in se naredi obračun. Jasni pa nikoli ni noben kompliciral, če si recimo šel na poslovno večerjo in bi ti potem to večerjo odbili od dnevnice... Neka zdrava logika mora bit.

Je pa res, da je tukaj okrog teh neobdavčenih stroškov toliko zlorab, da bodo delodajalci bili prisiljeni delati "by the book"

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
o... Ampak pri nas je to tako... Te hebejo v glavo, ker si kupil še žvečilke ali vodo ko si tankal na kartico...

Saj to je prav kaj si mislil da firma časti vse tut kurbe in kondome?
bonk.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Hm sicer ne vem zakaj bi moral imeti sluzbeno kartico? Sej lahko dobis avans za stroske in to je to. Potem pa placujes s tem denarjem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa si toliko pošten, da poveš da naj ti odbijejo 10% od dnevnice, da si imel v ceni nočitve tudi zajtrk? Pa še dodatnih 20%, ker je bila zraven tudi večerja?
Pa prevoze z taxijem, metrojem, tramvajem, pa parkirnine tudi ne daš obračunati posebej? Pa minibar tudi iz lastnega žepa plačaš ali ga zamaskiraš v ceno?

-10% zajtrk, -20% večerja - če sva na primeru Avstrije ti ostane še vedno 30,80 EUR. In malo prej si pisal, da je kosilo nekaj nad 10 EUR + plača. Po moje se izide.

Minibar? WTF Minibar plača samo urad predsednika republike. A eno uro "masaže" mora dnevnica tudi pokriti?

Moje izkušnje: dnevnica je na tesno samo v primeru, ko si na kakšnem sejmu kot obiskovalec, ker takrat si res bolj ali manj prepuščen sam sebi, prav veliko izbire "krme" pa nimaš.

Če grem v centralo, grem na kosilo vedno s kolegi - in ti vedo, kje je meni za 10 EUR. Za preostalih 39,60 lahko jem tudi v hotelu.
Ampak, ker tudi doma nimam običaja jest dveh krepkih toplih obrokov...

Če sem pri stranki, potem je običano en obrok skupen - ali gre v reprezentanco ali pa ga plača stranka. In če si odbijem še 20% - se izide.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Večerja je -35%. torej ti ostane 24,2€. Če imaš pa vse plačano pa dobiš 20%. Torej 8€.

Če ti plačajo večerjo se lepo izzide.... mi smo se pogovarjali če greš sam na vse obroke (takrat pa stroške prehrane ne moreš dati v stroške).

Pri nas je tako, da v kolikor dobiš plačan obrok,si ga pač moraš odbijat...
Minibar in druge stvari pa itak lahko pozabiš. edino internet upoštevajo (če je a plačat seveda, ponavadi je zastonj).

Moja poanta je bila zakaj so sploh nižali dnevnice. Če so jih pa že, bi pa lahko naredili od do. Tako kot je pri prehrani. Potem nej se pa delodajalec odloči koliko bo plačeval...

I

Izbrisan uporabnik 474

Nižali so zato, ker so dnevnice postale orodje služenja in so izgubile namen dnevnice. In znižanimi dnevnicami se da povsem solidno prebiti skozi dan...

jamrajo pa seveda največ tisti, ki so na dnevnico gledali kot na potencialni vir zaslužka....

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

jamrajo pa seveda največ tisti, ki so na dnevnico gledali kot na potencialni vir zaslužka....

Seveda jamram zato,..:) je blo kar nekaj denarja na ta račun. ki sem ga imel kot kompenzacijo za odsotnost od doma....

Glede preživetja,..se da tudi z 20€,..:)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
problem je v tovornjakarjih, ki so na minimalni plači dobivajo pa velike dnevnice.....
Sicer pa eni ki bi radi šli na 3 obroke imate očitno preveč časa med sestanki in bi očitno samo jedli.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
se hodi potem vsak dan ven jest na 3 hode?
confused-1.gif

,al bi eni samo radi na službene stroške šejke špilali?

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
ja ce sem 3 noči na poti, potem gremo 3x ven na večerjo,.. a tebi ni treba vsak dan jest
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne zakaj?
confused-1.gif

poleg tega je3 dni 3 dnevnice....

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.017
11.142
113
bolje, ker take neumnosti kvasiš..točno ona scena v tujini bom šejk, doma pa 5 dni staro pico jem en teden. marš, s takimi.

I

Izbrisan uporabnik 474

Mogoče je ugotovil, da se cene dnevnic nižajo ravno zaradi takih, kot je on...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Hm samo še to: kaj pa narobe delam. odbijam si vse dnevnice,.. torej dobim 20% dnevnice... verjetno vas ni veliko tle ki si vse odbijate in delate po zakonu...

Se pa na službenih poteh obnašam tako kot bi se privat. Tako da mam čist čisto vest,...

edit: me ja sajkek čisto zadel,... v tujini sem kot šelj, doma živimo pri mamici, za jest nimamo, morja nismo vidli še nikol,..jemo pa 10 dni staro pico,.. .za oblečt pa tudi nimamo
smile-1.gif

edit2: vaginko ti posljem obracunane potne naloge
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
No, za vzdrževalne stroške pa je še tistih 600€ bonusa... Še vsak, ki ga poznam, je (če je le možno) opravil službeno pot z svojim vozilom, ker je v vsakem primeru na +...

kaksne neumnosti pa ti govoris....strošek lastnega vozila je za tebe samo bencin...da pa klepaš kilometre, da se ti pbrabljajo gume pa da moreš 3x prej na servis pa ni strošek?....ko potegneš skupaj stroške na kilometer za voj avto boš hitro vido, da se dejansko ne zasluži neki denar..

Pri dnevnicah pa ne vidim problema, če se je s tem služlo...

meni se zdi butast tvoj pogled na zadevo, kjer se strinjas da boš sedaj dobil manj zaradi znižanja , to je butasto...nekega denarja velikega pa tudi preko dnevnic nisi ravno zaslužo...ne vidim logike v tvojem razmišljanju....

I

Izbrisan uporabnik 474

Če je naredil v enem mesecu 2800 km, bo za to dobil 1000€. In če je 400€ porabil za gorivo, koliko ti potem ostane za servis oz. amortizacijo? Ne mi rečt, da imaš v 3000km za 600€ "obrabnine"...

Če raztegnemo to na en servisni interval - na 15.000 km boš dobil 5.000€, od tega gre 2.000€ za gorivo. kateri avto ima strošek servisa 3.000€??? Pa recimo dajmo še zavarovanje, pa znižajmo ceno malega servisa na 2.000€???

Na kilometrini se služi in to na veliko!

Moj pogled je ta, da ti delodajalec plača prehrano, nočitev in ostale prevozne stroške na službenem potovanju. Dokler je višina dnevnice takšna, da ti to omogoča, potem je OK. Ni pa namen dnevnice služenje denarja in to je tukaj problem. Ker vsi vidijo, da se jim zdaj godi krivica, nobeden pa tega, da jim je prej šlo (pre)lepo...