Dnevnice

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
nakladaš. z dnevnico se lahko vedno naješ, saj greš na kosilo v času kosil, ko gredo tudi drugi in so itak menuji po normanih cenah. če pa boš jedu alacarte, pol pa tud dnevnica ni dost za tri hode in pijačo. in govort, da greš med delom na kosilo s tremi hodi ?!? nakladaš, če tok poješ, pol greš edino lahko še na popoldanski počitek, ne pa da boš delal. razn seveda če si fizični delavec. sej pri nas tud ne dobiš za malco 15€, čeprov jih zlahka zaparaviš tudi za malico.

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prjatu, ko si izven države, ti pa nadomestilo za prehrano odpade. Pa variabilnega dela plače ne zaslužim, hebat ga, ker nisem naredil ničesar efektivnega. Znanje je pa potrebno nadgrajevati...
Kar pa se tiče o (po)ceni restavracijah. Če redno potuješ v določen kraj, ja, se 3tjič tam že zelo dobro znajdeš. Če si pa tam prvič, pa časovno zelo omejen, pa verjami da nimaš volje iskati poceni oštarijo, še manj pa žret FF...
Do sedaj nisem nikoli imel čas letati po muzejih in odtalih zadevah, sem si pa vsaj na hitro ogledal mesto kjer sem bil (če je bil čas).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.142
113
fora je, da je folk šel nekam sam da je dnevnice kopičil, jedel pa drek, zdaj so mu pri dnevnici vzeli nekaj €, jedel bo še vedno drek, ampak bo manj domov prinesel. to gre v nos.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
nakladaš. z dnevnico se lahko vedno naješ, saj greš na kosilo v času kosil, ko gredo tudi drugi in so itak menuji po normanih cenah. če pa boš jedu alacarte, pol pa tud dnevnica ni dost za tri hode in pijačo. in govort, da greš med delom na kosilo s tremi hodi ?!? nakladaš, če tok poješ, pol greš edino lahko še na popoldanski počitek, ne pa da boš delal. razn seveda če si fizični delavec. sej pri nas tud ne dobiš za malco 15€, čeprov jih zlahka zaparaviš tudi za malico.

lp

No primer,..naročili smo kosilo v pisarno (pač ni nobene kantine naokoli), cene so od 10€ naprej brez pijače,...
Glede 3hodov sem pa govoril za večerje,....

Sicer pa ni važen, tako kot he NigelM napisal, vsak ima svoj pogled na to,.. če ti pa nekaj uzamejo kar si prej imel, pa ni nobenemu fajn.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa ti misliš, da so cene kosil po menzah take kot pri nas? Konkretno, v enem pajzlu od menze, kamor hodi ves tehnološki park (Wienna-South) je ušiva malica 10+EUR, kosilo pa primerno več. Seveda je to tam zaposlenim normalno, da so take cene, nič posebnega.

Tako kot je rekel nekdo pred mano. Sedajle so se napičili na dnevnice, naslednja stvar bo kilometrina. Ko te seksa, če moraš za službeno pot uporabiti svoj avto. Itak ga imaš še samo po sebi, bodi srečen da lahko uporabljaš svojo lastnino za službene namene in kuriš bencin, ki ga plačaš iz svojega žepa...

Bravo, tako se dela, skenslat je treba odhodkovno stran, če se že prihodkovne ne da povečat!

I

Izbrisan uporabnik 474

In kaj je narobe s kilometrino? Trenutno se da s kilometrino služit (tako kot se je prej dalo z dnevnicami), edino pravilno je, da jih znižajo. Počasi bomo prišli do tega, da bo treba delat za svojo plačo, ne pa hvatat krivine z dnevnicami, kilometrinami, prevozi na delo in plačanimi malicami...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa kaj je z vami dobite plačano delo + dnevnico? Jaz z dnevnico vedno zvozim ko sem v tujini. Hotel plača služba ti z dnevnico samo nekaj poješ in to je to res ne vem kako ne zvozite nekateri...

I

Izbrisan uporabnik 474

Seveda se da zvozit z dnevnico... Še nisem naletel na mesto, kjer se nebi dalo (vključno z Moskvo)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Evo, 3x na teden sem bil na relaciji LJ-KP, kar nanese 700km na teden, v enem mesecu sem pridelal 2800km. A ti resno misliš da bom tale ekstra strošek pokril iz svojega žepa? Slabih 400 EUR samo za gorivo?
Pa ne mi sedaj o porabi in nakupu dizla. V razpisnih pogojih delovnega ni nikjer pisalo niti obveznost lastnega avtomobila... Da pa se vržem v stroške zaradi tega je pa tudi
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa si toliko pošten, da poveš da naj ti odbijejo 10% od dnevnice, da si imel v ceni nočitve tudi zajtrk? Pa še dodatnih 20%, ker je bila zraven tudi večerja?
Pa prevoze z taxijem, metrojem, tramvajem, pa parkirnine tudi ne daš obračunati posebej? Pa minibar tudi iz lastnega žepa plačaš ali ga zamaskiraš v ceno?

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Evo, 3x na teden sem bil na relaciji LJ-KP, kar nanese 700km na teden, v enem mesecu sem pridelal 2800km. A ti resno misliš da bom tale ekstra strošek pokril iz svojega žepa? Slabih 400 EUR samo za gorivo?
Pa ne mi sedaj o porabi in nakupu dizla. V razpisnih pogojih delovnega ni nikjer pisalo niti obveznost lastnega avtomobila... Da pa se vržem v stroške zaradi tega je pa tudi
stupid-1.gif

Cena km vožnje je 0.37€ (če se tvoja pot šteje kot službeno potovanje), torej si upravičen do nekaj več kot 1000€ nadomestila oz. potnih stroškov. Če odštejemo bencin, to znese 600€ čistega "dobička"

Če se tvoja pot šteje kot "prevoz na delo", potem je kilometrina 0.18€/km, kar znese 500€... Še vedno si 100€ v plusu...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa si toliko pošten, da poveš da naj ti odbijejo 10% od dnevnice, da si imel v ceni nočitve tudi zajtrk? Pa še dodatnih 20%, ker je bila zraven tudi večerja?
Pa prevoze z taxijem, metrojem, tramvajem, pa parkirnine tudi ne daš obračunati posebej? Pa minibar tudi iz lastnega žepa plačaš ali ga zamaskiraš v ceno?

Delodajalcu si dolžan predložiti vse račune iz tvoje službene poti, vključno z računi taksistov, parkirnin, lokalnega prevoza. delodajalaec ti je dolžan čisto vse stroške (upravičene) povrniti. Prav tako je na računih hotelov točno napisano, za kakšen tip nočitve gre. V večini primerov je to vsaj(!) nočitev z zajtrkom. Če je polpenzion, je všteta še večerja... Za vse PayTV in minibar je na računu posebna postavka, prav tako sobni telefon. Vse te stvari delodajalec upošteva.
Se pa dogaja, da se delavci na potovanju zmenijo z receptorji, da jim napišejo drugačen račun, kjer je recimo samo nočitev, v resnici so imeli polpenzion. Temu se pač ne gre ognit, zato pa se vedno bolj prakticira, firma vnaprej bookira hotel, kjer se točno ve, kakšne usluge imajo...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na nek nači naj. Ampak servis je pa zastonj, pa zavarovanje, pa gume... Ni vse samo v ceni goriva. Na žalost se lahko ob okvari samo slikam in jo krijem iz svojega žepa, isto ob nesreči (kriv, ne-kriv nima veze, pušiona je ob kasku zmeraj, imaš še n-stroškov).

V tujini imaš t.i. car allowance z nekim zneskom mesečno (600+EUR), plačano gorivo in to je to. Sem takoj za. Potem pa bi ukinil kilometrine.

I

Izbrisan uporabnik 474

No, za vzdrževalne stroške pa je še tistih 600€ bonusa... Še vsak, ki ga poznam, je (če je le možno) opravil službeno pot z svojim vozilom, ker je v vsakem primeru na +...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne tajim...
wink-1.gif

Samo če bodo kaj okoli kilometrine rezali... Za 8 centov na kilometer z lastnim avtom (kolikor je menda kilometrina v JU) ne pokrije niti stroška goriva...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Primer iz prakse:

Ko smo se imeli firmo v Sloveniji smo dobivali dnevnice. Kar je bila vedno jeba, ko je bilo treba it ven jest zvecer (za nekatere), ker so skrtarili na 100m - "ja, moja dnevnica pa tega ne pokrije. Itak. :S

Vse ostale izpostave so pa takrat (in imajo se vedno) imele naslednje navodilo: Tle imas "sluzbeno" (beri: Corporate - zrihta ti jo firma, ampak ti si odgovoren in "lastnik" kartice - firma pa naceloma placa racun) kartico. Hoteli, karte, itd. grejo po definiciji nanjo, kar se pa hrane tice je pa navodilo "nabavi isto, kar bi nabavil sam doma"... Kar v praksi pomeni, ce bi jaz sam sel v restavracijo, kje jer glavna jed, recimo, 20 EUR na glavo, potem ne bo nihce kompliciral, ce isto naredis na sluzbeni poti.

Edino kar znajo komplicirat so zgane pijace, ampak tudi to se da obiti. Je pa res, da nihce ne proba firme nategnit, kar pa v Sloveniji ni nujno vedno tres.

Dnevnice so samo nepotrebno kompliciranje, vsaj po moje...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se popolnoma strinjam s tabo... Ampak pri nas je to tako... Te hebejo v glavo, ker si kupil še žvečilke ali vodo ko si tankal na kartico...