Dnevnice

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
nisem rekel da je premalo plačano...
je pa ravno na meji. sploh če vzameš v račun, da si ti odgovoren za svoj avto = če narediš bedarijo v privatni vožnji, to vpliva tudi na službeno vožnjo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ni na meji.. ti si štel še 2x dve vinjeti, gledamo pa enoletno obdobje. Torej ostanek +170€
Z službenimi kilometri si tako pokril bencin, celotno zavarovanje, vse servise, vinjete, izredne servise, pranje avtomobila, štel si izgubo vrednosti...
Summa summarum - na račun službenih poti se je lahko celotna ostala familija vozila zastonj (razen goriva), pa še ti je ostalo...

"Glih na meji" my ass

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vse je imel pokrito za zasebne zadeve sam jaz sem čakal da bo to sam ugotovil ne da mu bo kdo napisal.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
no zdej pa brihte poglejta koliko je % km v službene in koliko v privat namene in kateri naredi več stroškov. ok zavarovanje se strinjam ampak več ali manj vse ostalo pade na službene vožnje in obrabo na službenih namenih.

btw s privat vožnjo nebi prišel niti do 1 servisa...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Malo drugačen izračun
wink-1.gif

nov avto 30k - družinski enoprostorec
povprečno mesečno km - 1.000km

stroški, ki so kriti iz službenih poti:
zavarovanje 1100
servis - redni 15kkm 300
redno vzdrževanje - vitrex, pranje,... 100
gume letne komplet 750
vinjeta 95
vinjeta 95
izguba vrednosti 1 leto 4.500

skupaj kriti storški 6.940

Ali drugače: približno tolikšen je tvoj "dobiček" na račun službenih poti

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Splošnega pravila ni.
Odvisno je od števila službenih kilometrov in velikosti (vrednosti) avtomobila.

Ja, s kilometrino se da brez težav biti v plusu, ne velikem, a nekaj je. Če se 3 leta star avto in sega menja na 3 leta, je kilometrina skoraj zagotovo plus (spet odvisno od št. km). In zakaj to delodajalca boli? Delodajalec ne kupi 3 leta starega avtomobila, amapak novega, padec vrednosti je večji - hmm, a je delodajalec še vedno v plusu?
Hkrati se njegov zaposleni ne vozi v avtomobilu (opremi) po osebni izbiri (yebiga - čustva so pri avtu vedno v igri), poleg tega pa mora plačevati davek zaradi bonitete.

Sam sem bil v situaciji, ko sem delodajalcu dokazal, da bi bla razlika na letni ravni ca. 2000 ATS (= 150 EUR), pa je vseeno vztrajal pri službenem avtomobilu*
Na koncu sem dal odpoved.

Za delodajalce ni velike razlike, za zaposlenega pa veliko. In zadovoljen zaposleni...

* brez klime - s tem avtom sem v 5 letih naredil 200.000 km
plačeval sem svinjsko visoko dohodnino + padel v višji razred pri plačevanju vrtca (bruto je bil seveda visok - pred 12 leti so z dveki na službene avtomobile ožemali)
ni mi ustrezal za družinsko rabo...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
1,5%, če si bencin plačuješ sam in narediš mesečno mislim, da več kot 500km v zasebne namene.
+ 25%, če ti služba plača še bencin
- 50%, če narediš manj kot 500km v zasebne namene

In pa 15% znižanje nabavne vrednosti prva štiri leta. 10% nadaljnja leta do min. vrednosti 10%.

Nima pa debata o službenem avtu skoraj nič skupnega z ekonomiko kilometrine (gledano s strani zaposlenega). Je pa seveda dejstvo, da se s kilometrino pokrijejo vsi normalni stroški normalnega avta, neke normalne vrednosti in ne pretiranih stroškov vzdrževanja (recimo temu ekonomičen avto).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.017
11.142
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
No, za vzdrževalne stroške pa je še tistih 600€ bonusa... Še vsak, ki ga poznam, je (če je le možno) opravil službeno pot z svojim vozilom, ker je v vsakem primeru na +...

kaksne neumnosti pa ti govoris....strošek lastnega vozila je za tebe samo bencin...da pa klepaš kilometre, da se ti pbrabljajo gume pa da moreš 3x prej na servis pa ni strošek?....ko potegneš skupaj stroške na kilometer za voj avto boš hitro vido, da se dejansko ne zasluži neki denar..

Pri dnevnicah pa ne vidim problema, če se je s tem služlo...

meni se zdi butast tvoj pogled na zadevo, kjer se strinjas da boš sedaj dobil manj zaradi znižanja , to je butasto...nekega denarja velikega pa tudi preko dnevnic nisi ravno zaslužo...ne vidim logike v tvojem razmišljanju....

kolega vozi zaradi potnih stroškov povsem brez odreklanja novo bmw petico. en drug kolega pa naredi cca 70.000 na leto pa tudi nov avtov rangu 45 k€, v 3 letih ga s potnimi stroški pokrije in gre po novega
smile-1.gif
torej se da. in ni potrebe po cliou in ostalih jajcah.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Sicer že stara tema, ampak tistle izračun MAKY_ pa moram mal pokomentirati. Nov avto, pa v enem letu REDNIH servisov za 1600€? 10 komadov gum je po enem letu fuč? Izguba vrednosti je po prvem letu itak ogromna, ampak vsako naslednje leto pa bistveno manj... Tisti izračun je kr nekaj .. ne moreš tko računat, kot da vsako leto nov avto kupiš, ga prodaš in spet novega kupiš... a to počneš?