Divje živali v ujetništvu

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Zanima me, če je to pri nas legalno? Rekel bi da ne...vsak dan se namreč vozim mimo hiše, kjer imajo v kletki zunaj planinskega orla...kolikor vem je to zaščitena ptica.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.131
16.366
113
V Mostah pri Komendi kajne? Tega orla so našli poškodovanega in so ga imeli pri sebi dokler si ni popolnoma opomogel nato pa so ga izpustili ampak se je tipson kar sam čez par dni vrnil nazaj in od takrat naprej ga imajo na tamkajšnji lokaciji kar je že dolgo vrsto let. In če bi ga zdaj spet izpustili najverjetneje sploh nebi nikamor odletel, da sploh ne omenjam možnosti, da se nebi več znal sam prehranjevati v divjini.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.058
464
83
tam ko se terc po tori rola
Načeloma nobena divja žival ne sodi v ujetništvo. Amen. Seveda pa je v omenjenem primeru malo drugače... Že ptiči po kletkah (papige in kanarčki) so uboge. Pred leti smo pobu kupili nimfo, samčka. Zadnje čase, bolj ko ga gledam, bolj razmišljam da nekako ni prav. Ni prav, da je v kletki... Ampak, če ga izpustim, ne bo preživel. Naš zadnji papagaj... žival ne sodi v ujetništvo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz imam zelo rad živali.
Zato tudi nimam nobene doma.
wink-1.gif

Edino mačko bi imel. Seveda bi imela svoboden izhod.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
specialce poslati na dom in razfukat, ni druge. vazno, da se zavasnik mirno okoli sprehaja.

kje imajo tega orla? da ne hodim v zivalski vrt? na koncu most, na zacetku? ob glavni cesti?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.131
16.366
113
Izvoliš... orel je pred eno izmed teh hiš. Označba je dovolj natančna, da če se pelješ po tisti cesti veš kam gledat in ga sigurno ne zgrešiš. Razen, če je ravno takrat v svoji kočici v kletki
tongue-1.gif

moste-pri-komendi.jpg

krava

Majstr
5. sep 2007
3.670
341
83
www.kacnje.eu
Tista čisto desna stavba, ki je zajeta z rdečo, je orlovo domovanje. "Lastnik" pa je v hiši levo od te
evil.gif
(torej že v celoti znotraj kroga).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.131
16.366
113
Hmm...v spominu imam da ta kletka ni toliko ob ovinku glavne ceste (temveč je bolj na levo kot ti praviš) ampak ok, tako ali tako je važna približna lokacija, da jo bo ggg našel in da mu ne bo treba v ZOO
tongue-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Kaj [cenzura] težite za vsak drek?
bonk.gif

Najprej se je treba pozanimati o okoliščinah, potem uprizarjat Hamleta.
Tolk boste težil, da bo model, ki je orla rešil, fasal kazen in še kako ovadbo, orla bodo vzeli in dali nekam, kjer po čez par dni poginil.
Vsi hepi.
bonk.gif

A je pri nas res treba, da se obrneš stran, ko vidiš koga v težavah (pa naj bo to človek ali žival)? Ker slejkoprej se bo našel pametnjakovič, ki bo brihten in povzročil pizdarijo.
bonk.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.157
690
113
kolkrat sem se tam mi mo vozil, pa nikol se nisem am vzel pa ga videl
smile-1.gif
v google street view ga ni za videt (zelena kletka) če gledam pravo lokacijo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
ksz
Mnja, če so ptički v "ujetništvu" je grozno. Prašič, ujet, ki čaka na zakol, se pa nobenemu ne smili. Meni je to smešno.
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja, eni se res spotaknejo v vsako stvar.
Ptiči v kletkah je res čudna stvar. Leti. pa je zaprt, da ne more leteti. In ga pa spustiš, zaradi slabega znanja letenja, je takoj žrtev mačke. In kdo je zdaj bogi?? Ptič, ki je žrtev mačke, ali ptič ki je zaprt ali mačka, ki je lačna, če je ptič zaprt??? Kaj je bilo prej, kokoš ali jace. Vrteli se bomo zopet v krogu.
Videl sem farmo konj.... nekaj km naprej, farmo krav. Vsi so bili zunaj. Dež, blato... itd. Krave se bile usrane od dreka in blata do rogov. Konji premočeni do ... do konca. In kaj je zdaj prav??? Če bi bili zaprti ali so svobodni pa zanemarjeni.
Polni forumi so pasjeljubcev, ki imajo pse v nevem kakšnih super lepih pesjakih. Ampak so zaprti. In to večina 23,5 ur na dan.
Na eni domačiji sem videl malo srno. Nobeden ne ve, kako je tam prišla samo našli so je v bližini. In so imeli zaprto, jo hranili na flaško in javili LD, kaj z njo ko odraste. In so jo odpeljali nekomu, ki ima tega že več doma. Povedati hočem, da ta srna ne bi bila sposobna preživeti v naravi. Prišla bi pa prvemu lovcu pred cev. In kaj je zdaj prav??
Domači zajci (nekateri) tudi umrejo v naravi, zaradi vlage. (kolk vas je to vedelo). Se naje rosne detelje.... adijo.... itd...itd.