Diners kartice blokirane

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Me prav zanima kako bi se ti "check inal" v kakšnem spodobnem hotelu.

Ne hodim po spodobnih hotelih ... te pa razumem. Ampak glej, nič mi ne manjka, .... moti me edino to, da so dnevi, ki jih preživljam na dopustu (resda v hotelih s samo 4*), prekratki
evil.gif

Moral bi sicer v 5*, saj sem na Alterju, ampak ... žal

EDIT: vsaj v 7* (Burj el ... )
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mhm. Predavtorizacije za primer uničenja in kraje so lahko tudi 1.000 EUR. Uživaj v hotelski avli.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Glej, jaz sem zadovoljen ... ti očitno tudi. Jaz kreditne kartice ne potrebujem, ti jo. Jaz sem občasni dopisnik, ti bumbar (titula, da ne bo nepotrebnih prerekanj).

In, kaj sedaj? Razen tega, da sva si totalno različna ne vidim druge rešitve ...

In, živel sem nekaj let s kreditnimi in jih dejansko (!) uporabljal. Potem pa človeku nekaj prebije, se normalizira in ugotovi, da je precej reči na tem svetu .... nepotrebnih. In furam naprej v enakem obsegu, kot prej. Ne verjameš?
Si pomislil, da morda vsi ne potrebujemo enakih uslug?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Si morda pomislil da dandanes brez kreditne kartice enostavno ne moreš normalno potovati? Rent a car? Booking hotela?

Očitno sam sebe smatraš za bolj "normalnega", ker si kao brez kartic in free namišljenih obveznosti.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Ne, nič bolj normalen nisem, ker nimam kartic. Menda kartica ni stanje duha, al kako?

Kot sem že napisal, so ljudje, ki kartice potrebujejo, zaradi sistema volje, in smo takšni, ki jih ne. Zakaj je to tako težko razumet? In ja, da ne boš spraševal, včasih me pot zanese tudi v tujino ... brez KREDITNE kartice. Debetna zadostuje.
Furam takšen lajf in ne vem, zakaj bi se MORAL podredit sistemu in prevzet neke zadeve, ki jih ne potrebujem?
Mogoče sem zaradi tega kdaj manj "normalen", ampak gre ...

Če že nečeš razumet: veliko ljudi ima tisto, kar potrebuje. Še več je takšnih, ki imajo, a ne potrebujejo. Da ne omenjam takšnih, ki imajo a ne vedo, kako uporabljati. Pa ni govora zgolj o karticah ... sam zase zagotovo veš, v katero skupino spadaš.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Brez veze filozofirat in spreminjati tok tvojega izvirnega posta, ko si se "pohvalil" da ti si pa car, ker ne uporabljaš kreditnih kartic. Kot je bilo že nekajkrat omenjeno v temi, KK so super dokler imaš finančno zaledje in smisel za porabo. Prav tako so nepogrešljive v vsakdanjem življenju. Tista svoja potovanja si lahko nekam vtakneš, ker pogosto se zgodi, da Maestro debetno kartico ne sprejemajo. Ampak, kaj bi to tebi razlagal, potniku.

Haha, podredil, dobra teorija zarot. Naj te obvestim, da so zunaj stvari, ko je uporaba kreditne kartice pičkin dim.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Vidim, da postajaš ... mal nesramen. Car? Kje sem pisal, da sem car? Malo preberi, no. Izvirni post NIKJER ni nakazoval, da sem car, temveč, da kreditnih kartic ne potrebujem ... če sem se s tem pohvalil, ne vem. Ti že misliš tako. Jaz pač ne.
Očitno ste ljudje, ki zadeve vidite samo črno, ali pač samo belo. Zame so zadeve barvaste. Tako, kot življenje.

Očitno titule niso določene random ....
evil.gif

Imaš izredno razvit čut za potrebe soljudi, opažam ... pičkin dim? Si morda Trobčev vnuk?
evil.gif

Kako gre že tisti rek: pametnejši odneha?
pozdrav.gif

SORRY ZA EDIT, AMPAK MORAM: kmalu bom začel verjeti, da smo ljudje brez kreditnih kartic ... invalidi
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kljub temu, da ne slišim ton govora, je tvoje pisanje dovolj očitno Ljudje s KK naj bi bile navadne potrošniške ovce.

Jaz življenje vidim z dejstvi in dejstva so bila zapisana v postih, ki si jih imel možnost prebrati.

Moja titula je jako zanimiva. Vedno, ko ljudje ostanejo brez argumentov, se pričnejo kregati z mojo titulo. Nič hudega, že videno.

Prihaja nova tehnologija, ki se že pridno testira. Me zanima tvoje mnenje o Big brotherju, podrejanju in podobnih floskulah, ki si jih uspel spisati. Hrbtenica se ne gradi na odrekanju finančnih produktov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.532
7.181
113
pri taščici
Če ne bi bilo llimitov na računih bi vsaj četrtina ljudi v pol leta zagonilo nekaj letno plačo...
Me zanima kdaj so bili nazadnje v pozitivnem stanju na TRR.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Pa te vprašam drugače: zdaj, ko imaš kreditno (!) kartico, se ti je življenje spremenilo na

- boljše
-slabše
- je ostalo enako

torej?

Boljše., predvsem pred EU in evrom. Ni bilo treba menjat denarja, ni bilo treba plačevat provizij za plačevanje v tujini. Včasih je še celo dvig gotovine bil ugodnejši, kot pri nas na banki.

Danes ni treba na paypal nalagat ročno denarja, ni treba nakazovat v trgovine, ki nimajo paypal...

Mesečni limit pa imam 500€ in si ga ne nameravam dvignit, čeprav so mi že večkrat ponujali na banki. To vem, da bom lahko vedno plačal, tudi če na cesti pristanem.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Pa te vprašam drugače: zdaj, ko imaš kreditno (!) kartico, se ti je življenje spremenilo na

- boljše
-slabše
- je ostalo enako

torej?

Boljše., predvsem pred EU in evrom. Ni bilo treba menjat denarja, ni bilo treba plačevat provizij za plačevanje v tujini. Včasih je še celo dvig gotovine bil ugodnejši, kot pri nas na banki.

Danes ni treba na paypal nalagat ročno denarja, ni treba nakazovat v trgovine, ki nimajo paypal...

Mesečni limit pa imam 500€ in si ga ne nameravam dvignit, čeprav so mi že večkrat ponujali na banki. To vem, da bom lahko vedno plačal, tudi če na cesti pristanem.

to se pravi da nisi zrel..jaz imam limit prece visok, pa nikoli ne prekoračim tako da bi moral v minus al pa da nebi mogel plačat...tako pač je

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Visok limit pomeni tudi, da ti do tega limita lahko spraznijo kartico, tako kot so ženi. Nobene pametne ideje kje so prišli do podatkov. Potem se boš pa tresel ali bo reklamacija na banki uspešna.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bom te spomnil na ta post, ko bo naslednjič članek o skimming napravah, ukradenih geslih, vdorih v bančne sisteme...

ahahah preko neta kupujem redno ze vsaj 10 let...gotovine skoraj ne uporabljam, pa na srečo z nekaj normalnimi varnostnimi ukrepi nisem imel še zlorabe

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Visok limit pomeni tudi, da ti do tega limita lahko spraznijo kartico, tako kot so ženi. Nobene pametne ideje kje so prišli do podatkov. Potem se boš pa tresel ali bo reklamacija na banki uspešna.

mam tudi to zavarovano...tak da se nekak ne sekiram :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za koliko? 20€ nekje letno, kritje vseh zlorab 24 ur pred prijavo kraje/izgube. NEprecenljivo.