Diners kartice blokirane

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Omogoča nakup na obroke, brez obresti, 1€ po obroku edin plačaš.
Vzameš telefon za 200,00 EUR na 12 obrokov. Obresti nisi plačal nič, si pa plačal 12 krat po en 1 EUR.
Koliko te je torej koštalo to financiranje? Tako, preko palca, ene 6%.
Res, da se temu ne reče obresti, ampak denar je kljub temu izpuhtel iz tvoje denarnice.
Suma sumarum. Zastonj kosila ni!!!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eni še s podarjenim nebi bili zadovoljni
crazy1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ok, vzameš hladilnik za 1000€ in plačaš 12€ "obresti" ali pa bicikl za 1200€ in plačaš 12€ "obresti", počitnice 1400€ na 6 mesecev - torej 6€ "obresti"... jaz bi rekel, da je zelo poceni kosilo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eh jebeštrga pa matematika, ne vem kak sem na 3% prišel. Pa niti ni važno, JosipBroz zgleda raje plača dosti več obresti, samo da ga kdo ne bo zavajal, da ni obresti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.533
7.181
113
pri taščici
Še članarina zraven štetje.
Pri majhnem letnem nakupu je kar lep %.
Na alterju seveda ne, ker tu vsak uporabnik preko dinersa vsaj jurja mesečno zapravi.
Pa še provizijo so imeli ”najvišjo”. Se pravi bi bili izdelki lahko cenejši za vsaj del provizije če ne celo cele.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.533
7.181
113
pri taščici
Glede obrokov.
Imam občutek da bi nekateri še kruh radi na obroke kupoval. Normalno saj ga rabimo za obroke.
V čem je fora če vsak mesec kupiš nekaj na obroke v vrednosti 200 evrov ali če zadevo plačaš takoj.
V prvem primeru letno plačaš 2400 + obresti (članarina, stroški odobritve, vodenje računa....) V drugem primeru pa vsak mesec zapraviš 200 evrov in je to to.
Enkrat so me nasrali da sem v SŠ kupil neke knjige na obroke,pa potem še enkrat neko zavarovanje za avto. Sedaj že nekaj časa ne več. Če nimam si pač ne privoščim.
Določene položnice bi najraje plačal v letnem znesku. Samo provizija klika znaša cca 15% (ja petnajst)vrednosti plačila. Če bi dal še izvajalec nekaj skonta, ker bi poslal eno položnico namesto 12, sem tako za.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.102
593
113
Ponvadi kritiziramo NLB, ampak zadnje dni kadarkoli prižgem radio, slišim reklamo za njihove kartice (s poudarkom na obročnem plačevanju)
smile-1.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.544
858
113
Tole si malo čudno zapisal. V prvem primeru imaš še 20€ stroškov (če gre za edini nakup; sicer manj) in 1€/mesec za vodenje (cene za Diners). V drugem primeru mesečno ne za pravi s 200€, saj potem tako ali tako ni primerljivo. V drugem primeru torej teh 200€ danes vstran in po n mesecih kupiš zeleno stvar/storitev.
Pri nakupu na obroke torej doplačaš, da lahko stvar/storitev uporabi s takoj, ne pa enkrat v svetli prihodnosti.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede obrokov.
Imam občutek da bi nekateri še kruh radi na obroke kupoval. Normalno saj ga rabimo za obroke.
V čem je fora če vsak mesec kupiš nekaj na obroke v vrednosti 200 evrov ali če zadevo plačaš takoj.
V prvem primeru letno plačaš 2400 + obresti (članarina, stroški odobritve, vodenje računa....) V drugem primeru pa vsak mesec zapraviš 200 evrov in je to to.
Enkrat so me nasrali da sem v SŠ kupil neke knjige na obroke,pa potem še enkrat neko zavarovanje za avto. Sedaj že nekaj časa ne več. Če nimam si pač ne privoščim.
Določene položnice bi najraje plačal v letnem znesku. Samo provizija klika znaša cca 15% (ja petnajst)vrednosti plačila. Če bi dal še izvajalec nekaj skonta, ker bi poslal eno položnico namesto 12, sem tako za.

teb marsikej ni jasno. ce je nakup na obroke brez obresti, dobis pri nakupu na obroke se popust v visini inflacije... pa na zadevo ti ni treba cakat pa sparat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
teb marsikej ni jasno. ce je nakup na obroke brez obresti, dobis pri nakupu na obroke se popust v visini inflacije... pa na zadevo ti ni treba cakat pa sparat.

Pa v vsaki trgovini 5% manj popusta, ker plačaš z DINERS. Kar poglej si pogoje spletnih trgovin, imajo ziher še to omenjeno. Tudi tu je bilo precej jamranja, zakaj je z diners dražje v spletu.

Ni zastonj kosila. Ampak to je že preveč zahtevna kalkulacija za njihovo ciljno populacijo itak.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Še članarina zraven štetje.
Pri majhnem letnem nakupu je kar lep %.
Na alterju seveda ne, ker tu vsak uporabnik preko dinersa vsaj jurja mesečno zapravi.

Ja, true, true.

Pred petimi leti sem imel 2 plačilni (kreditni) kartici. Ena izmed teh je bila Diners. To sem pred 3 leti vrnil. Potem sem 2 leti "preživel" samo z 1. Do pred letom, ko sem vrnil še to. In kaj sem ugotovil?

Da sedaj slabše spim, ne morem si privoščit pice, otroci okrog hodijo bosi, ... skratka za en kurtz lajf.
Aha, pozabil pa sem napisat, da slabše spim, ker sem čez dan manj obremenjen s tem sranjem, zato ponoči ne morem zaspat (ker čez dan živim z možgani na off glede tega), pico so zamenjale boljše jedi, otroci pa na morju ne potrebujejo obutve. (BTW, še en mesec do ponovnih počitnic.
cheer.gif
)

Res se mi je življenje drastično spremenilo, zdaj ko živim brez kreditnih kartic ...
hysterical-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Spremeni ime iz "kreditna" v "plačilna" pa bo stvar drugače zvenela. Z uporabo plačilnih kartic ne rabiš skrbet, če boš imel dovolj gotovine ob pogledu na hitro rastoči kup stvari v ženinem nakupovalnem vozičku. Z uporabo plačilnih kartic ne rabiš skrbeti ali bodo na blagajni imeli za vrniti denar, ko boš zvečilko plačal z bankovcem za 500€. Z uporabo plačilnih kartic ne rabiš izgubljati toliko časa pri plačilu storitev (avtoceste v tujini, parkirnine...). Z uporabo plačilnih...
zmaga.gif

Moraš pa pri uporabi plačilnih kartic skrbeti za finance identično kot pri poslovanju z gotovino. Porabiš lahko le toliko, kot zaslužiš. Če se tega držiš, so plačilne kartice blagor, če pa ne pa so peklensko zlo.
17758-icon_confused.gif

PS- Kot si prenehal z uporabo kartic, lahko zaradi večje varnosti prenehaš še z uporabo denarja in se pričneš z blagovno menjavo. Pri slednji ne bo nobenega strahu, da bi zašel v kreditno razmerje.
uf-1.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Saj ni čisto nič narobe, če ne razumeš napisanega ... ti ni za zamerit.

Pa te vprašam drugače: zdaj, ko imaš kreditno (!) kartico, se ti je življenje spremenilo na

- boljše
-slabše
- je ostalo enako

torej?

In pa še: nikjer ne piše, da nimam kartic. Torej? Namenoma govorim o kreditnih karticah. Plačilne debetne so druga kategorija .. dovolj jasno ???

Nazadnje urejeno:

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik telex pravi:

PS- Kot si prenehal z uporabo kartic, lahko zaradi večje varnosti prenehaš še z uporabo denarja in se pričneš z blagovno menjavo. Pri slednji ne bo nobenega strahu, da bi zašel v kreditno razmerje.
uf-1.gif

Super predlog. Sem lahko na FB tvoj prijatelj?

sad

Guru
24. avg 2007
21.382
10.041
113
Kreditne kartice so super za samostojno, disciplinirano osebo. Ker ti ni treba povsod keša vlačit s sabo.
Hkrati so pa prekletstvo za nedisciplinirane razsipneže, kateri izkoristijo vse možnosti za limite. Namesto, da bi se ustavil pri stanju 0, gre najprej še v minus, potem še kreditna do fulla. Tako si podaljša življenje nad svojimi zmožnostmi za par mesecev, ker se ne zaveda, da bo, ko bo sčrpal vse minuse tudi potem moral omejit stroške na nivo, kateri omogoča njegov prihodek. Oz. še bolj, ker bo moral začeti vračati te minuse ali kar imajo banke še raje, da je stalno v minusu do konca, ker lepo kasirajo lepe obresti. Kaj češ bolje.

Sam sem kjer je bilo le možno uporabljal kreditne kartice (ampak sem vedno sledil kje sem in nikoli čez mejo, katero so mi dovoljevali prihodki), saj sem jih uporabljal kot olajšavo pri finančni transakciji. Ni se mi dalo zajeb... z gotovino, hkrati si pa imel potem na mesečnem izpisku zelo lep pregled kje si porabil denar. Ampak, če ni bilo dinar, potem ni bilo uporabe kreditne kartice, ker je nisem uporabljal za kreditiranje.

Sicer me pa osebno prav malo briga kako kdo uporablja kreditno kartico. Zaradi mene se lahko zapufa do konca, če mu ne bo šlo, bo itak banka na slabšem. Oz. jeb.a je v tem, da v naši državi, bomo davkoplačevalci na slabšem, ker bomo morali dokapitalizirat naš slovenski interes. Si pa ne dovolim jamranja od takih ljudi, kako je vse v kur..., ker so zadolženi, ne morejo pokrivat limita, itd. BMK, prej bi študiral, ne pa, da si pocuzal vse možne limite. Jamri drugim o tem, ne meni, ker me NE zanima.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.595
502
113
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Ponvadi kritiziramo NLB, ampak zadnje dni kadarkoli prižgem radio, slišim reklamo za njihove kartice (s poudarkom na obročnem plačevanju)
smile-1.gif
80000 potencialnih uporabnikov, ki bi jim nosilo provizijo se je pojavilo
res čudno da so se odzvali
rolleyes-1.gif