Kreditne kartice so super za samostojno, disciplinirano osebo. Ker ti ni treba povsod keša vlačit s sabo.
Hkrati so pa prekletstvo za nedisciplinirane razsipneže, kateri izkoristijo vse možnosti za limite. Namesto, da bi se ustavil pri stanju 0, gre najprej še v minus, potem še kreditna do fulla. Tako si podaljša življenje nad svojimi zmožnostmi za par mesecev, ker se ne zaveda, da bo, ko bo sčrpal vse minuse tudi potem moral omejit stroške na nivo, kateri omogoča njegov prihodek. Oz. še bolj, ker bo moral začeti vračati te minuse ali kar imajo banke še raje, da je stalno v minusu do konca, ker lepo kasirajo lepe obresti. Kaj češ bolje.
Sam sem kjer je bilo le možno uporabljal kreditne kartice (ampak sem vedno sledil kje sem in nikoli čez mejo, katero so mi dovoljevali prihodki), saj sem jih uporabljal kot olajšavo pri finančni transakciji. Ni se mi dalo zajeb... z gotovino, hkrati si pa imel potem na mesečnem izpisku zelo lep pregled kje si porabil denar. Ampak, če ni bilo dinar, potem ni bilo uporabe kreditne kartice, ker je nisem uporabljal za kreditiranje.
Sicer me pa osebno prav malo briga kako kdo uporablja kreditno kartico. Zaradi mene se lahko zapufa do konca, če mu ne bo šlo, bo itak banka na slabšem. Oz. jeb.a je v tem, da v naši državi, bomo davkoplačevalci na slabšem, ker bomo morali dokapitalizirat naš slovenski interes. Si pa ne dovolim jamranja od takih ljudi, kako je vse v kur..., ker so zadolženi, ne morejo pokrivat limita, itd. BMK, prej bi študiral, ne pa, da si pocuzal vse možne limite. Jamri drugim o tem, ne meni, ker me NE zanima.