Diners kartice blokirane

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bom te spomnil na ta post, ko bo naslednjič članek o skimming napravah, ukradenih geslih, vdorih v bančne sisteme...

ahahah preko neta kupujem redno ze vsaj 10 let...gotovine skoraj ne uporabljam, pa na srečo z nekaj normalnimi varnostnimi ukrepi nisem imel še zlorabe

Lepo, da ti je to smešno. Hej, zakaj pa se nebi nehal še privezovat v avtu, saj te do sedaj še ni nikoli rabil reševat (predvidevam)?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Bom te spomnil na ta post, ko bo naslednjič članek o skimming napravah, ukradenih geslih, vdorih v bančne sisteme...

Pusti ti to.

Naštudiraj ZPlaSS in se končno seznanite s svojimi pravicami. 120. člen.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.680
7.169
113
Kako imate zmenjeno za plačilo pri kreditnih karticah? Plačate naslednji mesec vse (dobro pustimo opcijo telih obrokov pri Dinersu, ki so bili sicer super, dejansko brezobrestni) ali se greste dejansko kreditiranje v smislu, naslednji mesec trgajo npr samo 10%, ostalo pa poravnaš kolikor poravnaš, na drugo se pa obresti kopičijo - to ko gledamo obupane Američane npr, ko se zaplezajo s temi kreditnimi karticami in jih potem na Oprah režejo...

Ker če je sistem po prvem scenraiju, je pa to res neki blazen kredit in čista sprememba družniskih financ, ja. Saj je skoraj tako kot plačilna. Če se gremo pa drugi scenarij, potem je pa lahko problem, ja...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
V Sloveniji je predvsem navadna kreditna kartica. Plačaš, naslednji mesec ti trgajo toliko kolikor si porabil. Omenjeno tudi sam uporabljam.

Tisto drugo, ko se folk zapleza je pa revolving kartica, ki pa ni tako pogosta oz. čedalje manj je prisotna. Še posebej sedaj, ko NLB omogoča nakupe na obroke.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.102
593
113
Se mi je kar zdelo, da je bilo nekaj takega. Lovše je bil prepričan, da mu nič ne morejo.

Citat:
Kot je še razvidno iz odločbe regulatorja, je BS Lovšeta že lani pozvala, naj proda ali likvidira nekatere naložbe. Lovše, kot je razvidno iz odločbe, se je zavezal, da bo naložbe na drugo družbo prenesel do 31. decembra 2012. Tega ni storil. BS mu je rok večkrat podaljšala, a Lovše zavez ni izpolnil. Sledil je odvzem licence.

http://www.finance.si/8340893/Zakaj-je-Banka-Slovenije-udarila-po-Lov%C5%A1etu

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.680
7.169
113
Saj meni je to jasno. Ampak vsi tak halo okoli kreditnih kartic delajo, kot da gre za ne vem kak kredit, gre pa v bistvu samo za zamik plačila za en samcat mesec, toliko da je plača vmes. Res praktično plačilna... Tisto, kar je pa Diners prakticiral, pa očitno, kot praviš zdaj NLB (ne poznam), so pa tudi samo obroki, ne pa nek kredit.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
V Sloveniji je predvsem navadna kreditna kartica. Plačaš, naslednji mesec ti trgajo toliko kolikor si porabil. Omenjeno tudi sam uporabljam.

Tisto drugo, ko se folk zapleza je pa revolving kartica, ki pa ni tako pogosta oz. čedalje manj je prisotna. Še posebej sedaj, ko NLB omogoča nakupe na obroke.
Revolving kartice so kar pogoste. SKB ima Viso že nekaj let, prav tako Hypo ima Mastercard revolving že nakaj let, pa mislim, da tudi ostale banke.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Eni še s podarjenim nebi bili zadovoljni
crazy1.gif
Poanta mojega posta je bila, da nič ni zastonj. Res, da so to malenkostni zneski za nekatere, ni pa to zastonj. Ta Diners zadeva je samo kapljica v morje. Folk je začel kar nekaj posploševat in površno računat in razumevat stvari. To me bolj moti, stanje intelektualne in funkcionalne nepismenosti na vseh področjih.

P.S. 1
Za izračun obresti so te pa že drugi korigirali, sem opazil
evil.gif
Se zgodi, ni kaj.

P.S. 2
Samo vprašanje, ker Dinersa ne uporabljam. Koliko ljudi ima na Dinersu 5.000,00 EUR limita?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zato se pa ima debetno Viso
grin1.gif

Ja po tej izkušnji (čeprav ji je banka povrnila ves denar) sem jaz šel na debetni Mastercard, Netteler in Skrill (bivši moneybookers), ona pa na Viso Electron.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.680
7.169
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

P.S. 2
Samo vprašanje, ker Dinersa ne uporabljam. Koliko ljudi ima na Dinersu 5.000,00 EUR limita?

Ne vem, če je imel Diners kaki limit v smislu kot MasterCard in Visa. No, res pa je, da nisem nikdar kupila ničesar za več kot 5k€. Se mi pa zdi, da sem enkrat nekaj plačala, kar je bilo preko 2k€.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Diners ni imel klasicnega limita.

Sicer pa bi bilo za debato dobro, da bi locevali med kreditnimi karticami (to so tiste z revolving kreditom in uporabnikov takih je relativno malo), karticami z odlozenim placilom (klasika diners, mc, visa konec koncev tudi magna in podobne) in debetnimi karticami (po domace BA kartica, pa visa electron in podobno).
Ker kditne znajo biti hitro jeba za tiste, ki se ne znajo kontrolirat, ostale dvoje pa so le dober nadomestek gotovine, s tem da si pri tistih z odlozenim placilom lahko, ce je treba, privoscis preprost, a tudi kratek (do prihoda racuna) skok cez financne zmoznosti tistega hipa.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
Citat:

P.S. 2

Jaz
grin1.gif

Pa nisem nek tajkun oz. nimam bajne plače (daleč od tega
uf-1.gif
).
Sem samo dolgoletna stranka z rednim plačevanjem ob dogovorjenih datumih pa razmeroma solidno porabo v daljšem obdobju.

EDIT: Citiral napačnega uporabnika
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

Revolving kartice so kar pogoste. SKB ima Viso že nekaj let, prav tako Hypo ima Mastercard revolving že nakaj let, pa mislim, da tudi ostale banke.

Slovenija in Slovenci so redki uporabniki revolving kartic. Karanta je bila polom.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Diners ni imel klasicnega limita.

Sicer pa bi bilo za debato dobro, da bi locevali med kreditnimi karticami (to so tiste z revolving kreditom in uporabnikov takih je relativno malo), karticami z odlozenim placilom (klasika diners, mc, visa konec koncev tudi magna in podobne) in debetnimi karticami (po domace BA kartica, pa visa electron in podobno).
Ker kditne znajo biti hitro jeba za tiste, ki se ne znajo kontrolirat, ostale dvoje pa so le dober nadomestek gotovine, s tem da si pri tistih z odlozenim placilom lahko, ce je treba, privoscis preprost, a tudi kratek (do prihoda racuna) skok cez financne zmoznosti tistega hipa.

Diners je imel dve vrsti limita. Enega normalnega kot pri Visi ali MC kartici ter drugega, ko si opravil nakup na obroke. Slednji je bil običajno trikratnik prvega in več seveda.

Diners je spremljal tvojo porabo in plačilno disciplino. Na podlagi tega si lahko po 6 mesecih preizkusne dobe, dobil želeni limit.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
Iz komentarjev na rtvslo:

Novo v ponudbi Slabe banke: plačilna kartica Diners.