Diners kartice blokirane

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Diners ni imel klasicnega limita.

Sicer pa bi bilo za debato dobro, da bi locevali med kreditnimi karticami (to so tiste z revolving kreditom in uporabnikov takih je relativno malo), karticami z odlozenim placilom (klasika diners, mc, visa konec koncev tudi magna in podobne) in debetnimi karticami (po domace BA kartica, pa visa electron in podobno).
Ker kditne znajo biti hitro jeba za tiste, ki se ne znajo kontrolirat, ostale dvoje pa so le dober nadomestek gotovine, s tem da si pri tistih z odlozenim placilom lahko, ce je treba, privoscis preprost, a tudi kratek (do prihoda racuna) skok cez financne zmoznosti tistega hipa.

Diners je imel dve vrsti limita. Enega normalnega kot pri Visi ali MC kartici ter drugega, ko si opravil nakup na obroke. Slednji je bil običajno trikratnik prvega in več seveda.

Diners je spremljal tvojo porabo in plačilno disciplino. Na podlagi tega si lahko po 6 mesecih preizkusne dobe, dobil želeni limit.

Ko sem ga pred leti vzel, sem izrecno vprašal, ali je limit, in so rekli da ni. Da na začetku spremljajo (in da bo morda treba za kaj večjega klicat v avtorizacijski center), ampak limita "na cifro" ni bilo nikoli. Ne jurja, ne dva, ne pet.

krko

Guru
5. sep 2010
2.832
1.516
113
Ali kdo ve koliko stane preklic MC posojilne kartice pri NLB? Na njihovi spletni strani ne najdem tega podatka.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Limit je bil. Izjeme so tisti s črno kartico ter redni plačnik z rednimi večjimi nakupi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Sorry, če je bil, ga jaz nisem opazil Nikjer napisan in tudi, ko sem klical in vprašal, so mi pojasnili, da klasičnega limita ni. Da naj pa, če kdaj kaj ne bo šlo skozi, pokličem. Ene parkrat je bilo treba, jih je vsakič v bistvu samo zanimalo a sem res jaz (da ne bi bila kaka prevara zadaj), pa je šlo skozi. Pa so bili tisti nakupi recimo vsaj v vrednosti 1,5 kratnika siceršnje mesečne porabe (torej nekaterem mesece 2-3-kratnik normalne mesečne porabe).
Je pa res, da račune plačujem v roku. Ampak rednih velikih nakupov pa nimam.

Na MC, recimo, imam napisan limit in cela procedura je, da greš lahko čez, če je treba.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Limiti so oz. so bili.

Če je procedura, da izpolniš en obrazec ter plačaš po tarifi banke (ca. 3 eur), potem se temu lahko reče procedura. Je pa res, da so veliko bolj vezani na tvoje redne mesečne prihodke.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
V Sloveniji je predvsem navadna kreditna kartica. Plačaš, naslednji mesec ti trgajo toliko kolikor si porabil. Omenjeno tudi sam uporabljam.

Tisto drugo, ko se folk zapleza je pa revolving kartica, ki pa ni tako pogosta oz. čedalje manj je prisotna. Še posebej sedaj, ko NLB omogoča nakupe na obroke.
Revolving kartice so kar pogoste. SKB ima Viso že nekaj let, prav tako Hypo ima Mastercard revolving že nakaj let, pa mislim, da tudi ostale banke.

Slovenija in Slovenci so redki uporabniki revolving kartic. Karanta je bila polom.

Zakaj je Karanta polom? Jaz jo imam in mi prav pride za določena plačila.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Je kdo plačeval na ta novi račun? Jaz sem plačal že 22.5. pa še danes ni knjiženo?!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Citat:
Limiti so oz. so bili.

Če je procedura, da izpolniš en obrazec ter plačaš po tarifi banke (ca. 3 eur), potem se temu lahko reče procedura. Je pa res, da so veliko bolj vezani na tvoje redne mesečne prihodke.

Procedura je predvsem to, da si limita ne morem povečat takrat, ko ga rabim (tisti hip, kadarkoli to že je). Pri Dinersu s tem ni bilo problema. Pa je bil vikend, ponoči po SLO času. Po telefonu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Je kdo plačeval na ta novi račun? Jaz sem plačal že 22.5. pa še danes ni knjiženo?!

Tudi jaz. Vprašanje, kdaj bo knjiženo . Bodo verjetno morali ročno notera dajat, cajta imajo pa itak dovolj, zgleda ...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Na fbju od adrien sem vceraj videl da ima diners nove lastnike. Ve kdo kaj vec?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pokliči na klicni center svoje banke ter jih vprašaj kako stojijo stvari. Izpade kot mythbuster.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.230
3.587
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

Tudi jaz. Vprašanje, kdaj bo knjiženo . Bodo verjetno morali ročno notera dajat, cajta imajo pa itak dovolj, zgleda ...
Heh, sistem je padel, nakazuje se na drugi TRR. Koliko časa lahko traja, da 2 osebi ročno preknjižita 10.000 nakazil? Meni se zdi, da vse skup že spet diši po množični poslovni goljufiji.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ne skrbi, ravno zato je drug TRR, da denar ne bi kar tako odtekal, ki pomoje Diners nima nadzora nad njem, oziroma nad računom bdi še nkedo drug, npr. banka Slovenije...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Komando so prevzele banke upnice in pooblastile Unicredit, da se vse steka na njen račun, vključno s kupnino za italijanski Diners. Iz tega denarja se bodo najprej poplačale banke, trgovci bodo dobili ostanek, če bo še kaj ostalo.
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Citat:
Pokliči na klicni center svoje banke ter jih vprašaj kako stojijo stvari. Izpade kot mythbuster.

Klicni center moje banke ne dela 24/7. Torej je neuporaben.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Jp... hočem sam to povedat, da tist folk k je vzel kej na obroke, da se nima kej sekirat, kaj dela Diners naprej... Trgovina pa itak ne bo terjala lastnike kartic, da poravnajo obroke, če niso dobil plačan s strani Dinersa.

Uporabniki morajo svoje obveznosti do Dinersa poravnati do konca, vse ostalo je pa Dinersov problem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Klicni center moje banke ne dela 24/7. Torej je neuporaben.

Prosim napiši ime banke oz. hranilnice. Lahko tudi na ZS.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.278
113
Ne rabim skrivat. Če ob 2 zjutraj kličem NLB, si limita tisti hip ne morem dvignit. Natančneje: tako je bilo par let nazaj, ko sem to vprašal.