Diners kartice blokirane

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.786
3.980
113
Ljubljana
hmpg.net
DC je postal velik kreditodajalec in se delal gluhega za opozorila BS. Celo hcerinsko druzbo je ustanovil, na njo prenesle kreditne posle, da bi se izognil regulatorju placilnih sistemov (BS).
Pa se sedaj Lovse cudi, da kao rabi garancijo, kot da je banka - saj v bistvu je. Ce bi ustavil kreditiranje, bi mu verjetno BS dovolila nadaljevanje dela, ker je se je delal glupega, je izpadel glup:)

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ksz

Mene je bolj pogrelo, ko so mi poslal opomin, ker nisem hotel plačati naročnine... Oni so mi brez vprašanja poslali
novo kartico in položnico. Seveda sem plačal nekaj kar ne potrebujem in pričakujem, da mi vrnejo denar
10.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kaj je pa fora pri Mercatorjevi 'plačilno-kreditni Pika kartici'? Zadnjič sem šel namreč po dolgem času v Mercator in vidim folk, ki stoji pred info šaltarjem s poki denarja - plačevanje 'pika' položnic.

Ali kdo ob izdaji teh kartic preveri, če bo ta folk sposoben plačevati te položnice?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.231
3.587
113
Marlbor
Mogoče pa so položnice plačevali. Ja, tudi to lahko urediš v Mercatorju. Je kar nekaj ceneje kot na pošti ...

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Jaz sem prepričan, da je bil Diners že večkrat opozorjen na neporavnane obveznosti, sedaj pa je pač Banka Slovenije povlekla drastičen ukrep, ko pač ni bilo drugega izhoda. Upam stavit, da jim je BS minimalno dvakrat zagrozil, da bodo ostali brez licence, če bodo tako nadaljevali. Sam ko si enkrat tako velik oz. imaš toliko bazo uprabnikov si misliš, da je nemogoče, da propadeš. Pa vendar....

Mislim pa, da bo Diners v kratkem dobil licenco zopet nazaj, je pa spet vprašanje za koliko časa. Če bodo tokrat poravnavali obveznosti pravočasno, bo vse skupaj pozabljeno, če ne pa, pa pa Diners Slovenija.

Banka Slovenija jim je, pomoje, hotela samo pokazat, da nič ni "nemogoče".

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potemtakem bi morala isto storiti še destim drugim bankam in zavarovalnicam... Bolj je po moje vzrok v neizvajanju pravil BS, kot jih je omenil nekdo zgoraj...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.612
5.192
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:Potemtakem bi morala isto storiti še destim drugim bankam in zavarovalnicam... Bolj je po moje vzrok v neizvajanju pravil BS, kot jih je omenil nekdo zgoraj...
Katere banke še ne izvajajo plačilnega prometa, ki jim ga naložijo komitenti? Ker če prav razumem, je za to šlo pri Diners. Fizična oseba je preko Diners "nakazala" nek znesek neki pravni osebi. Ali obstaja banka v Sloveniji, ki denimo zadrži denar od položnic?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kakorkoli bomo debatirali je dejstvo da se to ni zgodilo čez noč. Diners je bil s strani banke SLO najmanj2x opozorjen kaj je narobe in kaj morajo narediti ampak pni so mislili da so bog in batina da se jim ne more kaj zgoditi in ko se je je potrebno tožit namesto pomanjklivosti odpravit!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.535
1.124
113
Obišči stran
Diners nej se gre solit, prokleti šalabajzarji.

edini njihov mail, ki sem ga prejel je "grožnja", da je treba položnce plačat...

so dobil tak mail nazaj glede plačevanja obveznosti, ....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
DC jih je dobil po pič.ki od BS ker ni plačeval obveznosti (med drugim). Ti jih boš pa od DC, če boš počel isto. In to je dejstvo. Pa naj ZPS tuli in lapa kar hoče, pogodbene obveznosti so jasne.
Je pa res, da Lovše ni resno jemal opozorila BS glede neizpolnjevanja pogojev ki veljajo za banke in hranilnice. Zakaj pa misliš, da je KD zamenjall delnice DBS in se losal lastništva zavarovalnice AS? Ker ga je BS označil za finančni holding in tam so pravila drugačna...

Glede mejla, katerega si poslal nazaj pa si, sorry, kepek. Ko si trošil in si se strinjal da boš obročno odplačeval je bilo cool, sedaj pa bi se izognil svojim obveznostim. Cccc

Edini drek, ki je sedaj nastal je to, da so kartice neveljavne (v tem trenutku). To majo da zrihtajo, pa me niti ne zanima kako.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.535
1.124
113
Obišči stran
Kj tebi ni jasno? Vse obveznosti so plačane pred rokom, kar jih je bilo. Nazaj sem poslal, da jih je lahko sram, da od nas zahtevajo plačila v roku, oni pa ne plačujejo podjetjem! In pa da je edini njihov mail naj plačamo položnice, nič pa o tem, da so blokirai!

Kar se tiče zps-ja so s tem pozivom ornk mimo ustrelil in se z njim ne strinjam. Če si kupil, plačaj. V ROKU, ne ko se ti zazdi.

bmk za to kartico, koristil nisem glih nekaj full, sem pa ke je pa prou pršla
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kj tebi ni jasno? Vse obveznosti so plačane pred rokom, kar jih je bilo. Nazaj sem poslal, da jih je lahko sram, da od nas zahtevajo plačila v roku, oni pa ne plačujejo podjetjem!

tipično slovensko razmišljanje. Si pomislil da ti plačaš in je zate zadeva zaklučena kaj pa oni delajo s tvojim denarjem pa je njihov problem se ti ne zdi?
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Nazaj sem poslal, da jih je lahko sram, da od nas zahtevajo plačila v roku, oni pa ne plačujejo podjetjem!

Se ti ne zdi, da je eno povezano s drugim? Tudi če ti plačuješ v roku to ne pomeni, da tudi drugi. Ljudem je postalo kar 'vsakdanje', da počakajo na kak opomin ali dva, preden plačajo. In bentijo, ko jim recimo blokirajo mobilno številko, 'saj še ni 2 meseca od roka plačila'
rolleyes-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.612
5.192
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:Ne svetohlini. Točno veš kaj mislim.
Ne vem. Povej, kdaj naše slabe banke ne plačujejo svojih obveznosti naprej (se igrajo "plačilno nedisciplino")?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.529
797
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kj tebi ni jasno? Vse obveznosti so plačane pred rokom, kar jih je bilo. Nazaj sem poslal, da jih je lahko sram, da od nas zahtevajo plačila v roku, oni pa ne plačujejo podjetjem! In pa da je edini njihov mail naj plačamo položnice, nič pa o tem, da so blokirai!

Kar se tiče zps-ja so s tem pozivom ornk mimo ustrelil in se z njim ne strinjam. Če si kupil, plačaj. V ROKU, ne ko se ti zazdi.

bmk za to kartico, koristil nisem glih nekaj full, sem pa ke je pa prou pršla
wink-1.gif

Napisal bi jim to, kar je Lovse rekel v intervjuju na TV... da kdo pa se danes v Sloveniji redno placuje svoje obveznosti
grims-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tale Diners gre čist v k... zgleda. Danes so poslali naj se plačil izvajajo na račun upnice Unicredit banke... Zdej se pa pejt...Smešni so, mam občutek da ne bo tole še dovg nč delalo.