Diners kartice blokirane

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.785
3.979
113
Ljubljana
hmpg.net
Tole je pa hecen podatek. Do sedaj bank upnic še nihče ni omenjal:), pa je verjetno na tej strani kar nekaj dolgov.
Predvsem iz enega razloga. Ker plačila niso njihov denar in se iz njega ne bi smela poplačevati banka, ampak prodajna mesta. ČE je to res, potem je zadeva zaključena.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Poslovne banke razpolagajo s prednostno pravico iz zagotavljanja sredstev za financiranje nadaljnjih plačil trgovcem in odstopa terjatev v zavarovanje. Račun vodi Unicredit, omenjena na FB je pa tudi kot upnica Hypo...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
To je začetek konca impreija Lovše. Je bil že čas. Tudi SZS je hotel uničit, pa so ga predčasno zbrcali.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.785
3.979
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Poslovne banke razpolagajo s prednostno pravico iz zagotavljanja sredstev za financiranje nadaljnjih plačil trgovcem in odstopa terjatev v zavarovanje. Račun vodi Unicredit, omenjena na FB je pa tudi kot upnica Hypo...

Ne razumem.
Račun (čigav) vodi Unicredit. Če je Diners odstopil terjatve bankam, potem smejo pokrivati direktno samo tiste prilive, ki izhajajo iz teh terjatev.
Ne razumem.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Danes sem prejel dopis naj vsa nadaljnja plačila opravim na naslednji način. In zapisan je račun Unicredit Banke s posebnim sklicem (domnevam da ima vsak uporabnik svoj sklic). Dejansko ko vnesem račun v spletno banko je račun od Unicredita in ne od Diners Cluba (kao v izogib dvojnemu plačevanju). Tud jst ne razumem. Uradno na njihovih straneh, FB o tem ne piše nič. So pa poslali priporočeno. Jst bi sam želu da se že odločijo, ali odstopajo iz SLo trga, ali ostajajo. Zdej men je vseen. Samo da mamo čiste račune.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ja jst sm že vse plaču. Ka čem. Sj nas je 80000. Bo pa spet ena afera več če še ta denar zgine.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.838
562
113
42
povsod malo
Tale Diners me spominja na piramidni sistem
Dokler je bil denar je šlo zdaj ko je pa recesija usekala in denarja ni se je pa vse skupaj sesulo

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Nisem opazil, sem le poklikal e-račun in plačal. Sem pa včeraj tudi jaz dobil njihovo vabilo po priporočeni pošti s povratnico, da moram plačevati vse obveznosti na račun Unicredit in ne njim direkt. Pa kaj jim ni jasno. Vse obveznosti sem do sedaj poplačal, imam še par obrokov iz Hervisa in jih poplačam, ko mi izstavijo mesečne račune in to na TRR, ki ga bodo navedli na računu.

Res mi ni najbolj jasno kaj za vraga telovadijo.
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.254
4.231
113
KSZ ali ste samo glupi ali se samo delate? Diners je izvajal plačilni promet v RS, sedaj so mu vzeli licenco in tega ne sme več opravljat. Ker so ostale obveznost (vi imate za plačat obroke in mesečni odtegljal) in pa terjatve (trgovine etc. bi rade vaš denar) so pač določili nadomestnega izvajalca bančnih storitev.

A ni logično? Diners nima dovoljenja torej mora posle ki ostanejo za njim prevzet nekdo drug. To je pač ena X banka, who cares, za upnike in pa dolžnike je vse enako.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.860
2.155
113
In zakaj je nekaterim tako prekleto pomembna ta diners kartica? Kot da je edina in se brez nje ne da normalno kupovati.

tri10let

Pripravnik
29. jul 2007
62
1
8
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
In zakaj je nekaterim tako prekleto pomembna ta diners kartica? Kot da je edina in se brez nje ne da normalno kupovati.

Ne da je tako zelo pomembna, ampak če je že imam in plačujem članarino bi jo rad tudi uporabljal.
LP

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
He he zanimivo... jaz imam pa naštimano, da mi račun pošljejo direkt v spletno banko. Račun sem že poravnal, sem pa šel gledat in je še stari TRR.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.241
1.192
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Danes sem prejel dopis naj vsa nadaljnja plačila opravim na naslednji način. In zapisan je račun Unicredit Banke s posebnim sklicem ....
Zdej men je vseen. Samo da mamo čiste račune.
Jaz bi vsa plačila izvajal na način, kot je določeno v pogodbi z Dinesrom.
Če je račun blokiran, to ni tvoj problem.
Ker na podlagi enega X dopisa plačevati na nek Y račun, ????
Da ne bo kak stečajni upravitelj rekel, da nisi Dinersu poravnal vseh svojih obveznosti.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Zdej mislim da se nekatere stvari skrivajo, ampak...sej pravim to bo storilo 80. 000 uporabnikov. Nekateri plačajo prej, nekateri kasneje. jaz mam vse poravnano sedaj, razen nekaj tekočih obrokov. Jutri bo 1 teden, kar pomeni da stvar ni tako nedolžna.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz....

Ne mešat jabolk s hruškam.

Banke plačajo vse oz. kot imajo podjetja v pogodbi zapisano. Se pravi trgovec oz. podjetje DOBI denar (dnevno, tedensko) in hkrati se dobi poleg izpisek vseh nakazil ter provizija banke, ki je navedena v pogodbi in jo odtegnejo od zneska ki je bil plačan z določeno kartico.
.
Diners ni plačeval naprej trgovcem,podjetjem...poznam primer ko je nekemu podjetju Diners dolžan več kot 50.000,00 eur.
Portošnik je plačal z dinersom, poravnal dinersu...oni pa ne naprej.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Na FB piše:
Nič ni narobe če ste račun poravnali skladno s prejetim nalogom, dopis je bil posredovan vsem v naši bazi v vednost kako bo v prihodnje oziroma v primeru, da še niste poravnali svojih obveznosti.
Za razumevanje, se vam zahvljujemo.
vaš Diners Club